Skip navigation

Senfølgerforløb i naturen

Dette forløb er for dig, der har eller har haft kræft, og som har senfølger, der fylder i din hverdag. Det kan være f.eks. træthed, smerter, kognitive udfordringer eller angst for tilbagefald.

Hvorfor et senfølgerforløb i naturen?

Senfølger efter kræft kan have indflydelse på livskvalitet, familieliv, arbejdsliv og socialt liv. Dette forløb har fokus på at give deltagerne en bedre forståelse af livet med senfølger og konkrete værktøjer til at håndtere senfølgerne. Forløbet foregår i naturen og er inspireret af forskning i og Kræftens Bekæmpelses erfaringer med naturterapeutisk mindfulness.

Naturterapi kan have en positiv virkning på humør og velbefindende og kan blandt andet medvirke til bedre søvn og reduktion af smerter, stress, angst og depression. Samtidig kan det være hjælpsomt at møde andre, der oplever senfølger. 

Hvad kan du forvente af forløbet?

I dette forløb er du i naturen sammen med andre, der har senfølger efter kræft. Instruktøren guider jer igennem dagens program og øvelser, hvor et vigtigt element vil være at sanse naturen omkring jer. Hver mødegang har et forskelligt fokus, som f.eks. træthed og energiforvaltning, smerter eller egenomsorg. 

Ved hjælp af øvelser og nærvær i naturen opnår du gennem kurset:

  • En bedre forståelse for dig selv og din nye identitet
  • Hjælp til at leve livet med de begrænsninger, senfølgerne kan give
  • Konkrete redskaber til og erfaringer med at håndtere dine senfølger
  • Erfaring med naturens beroligende og helende virkning

Hvem kan deltage?

Forløbet er for dig, der har eller har haft kræft, og som har senfølger. Du skal have lyst til at være i naturen og være i stand til at gå et par kilometer på skovstier, der kan være ujævne. Vi går i et roligt tempo.

Tilmelding:

Tilmelding til senfølgeforløbet kræver en forsamtale med en rådgiver. Hvis du er interesseret i at deltage i kurset, skal du anmode om tilmelding via linket nedenfor (eller i boksen), hvorefter kræftrådgivningen vil kontakte dig og aftale en tid til en visiterende samtale. Hvis vi bliver enige om, at tilbuddet passer godt til dig, kan du deltage i kurset.

Du er også velkommen til selv at kontakte kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 46 | e-mail: naestved@cancer.dk for at finde tid til en samtale. 

Praktisk information:

Rådgivere Thea Baggesen og Janne Hovgaard Rasmussen varetager forløbet.

Da vi opholder os i naturen, er det vigtigt at tage tøj på efter vejret og fodtøj, du går godt i. Du vil inden første mødegang få en mail med praktisk information om mødested, og hvad du skal medbringe.

Et hold er maks. 10-12 deltagere. Forløbet strækker sig over 6 mødegange a ca. 2,5 time, hvor vi mødes ved P-pladsen ved Herlufsholm Allé 233, 4700 Næstved. Hver mødegang har et forskelligt fokus som f.eks. træthed, energiforvaltning, smerter eller egenomsorg. 

Første mødegang er den 29. august fra kl. 13.00 til 15.30. Du kan se alle mødegange herunder: 

  • 29. august
  • 5. september
  • 11. september
  • 19. september
  • 26. september
  • 3. oktober 
""