Skip navigation

Senfølgerforløb i Naturen

- For dig der har senfølger efter kræft

Dette forløb er for dig, der har eller har haft kræft, og som har senfølger, der fylder i din hverdag. Det kan være f.eks. træthed, smerter, kognitive udfordringer eller angst for tilbagefald.

Hvorfor et senfølgerforløb i naturen?
Senfølger efter kræft kan have indflydelse på livskvalitet, familieliv, arbejdsliv og socialt liv. Dette forløb har fokus på at give deltagerne en bedre forståelse af livet med senfølger og konkrete værktøjer til at håndtere senfølgerne. Forløbet foregår i naturen og er inspireret af forskning i og Kræftens Bekæmpelses erfaringer med naturterapeutisk mindfulness.

Naturterapi kan have en positiv virkning på humør og velbefindende og kan blandt andet medvirke til bedre søvn og reduktion af smerter, stress, angst og depression. Samtidig kan det være hjælpsomt at møde andre, der oplever senfølger. 

Hvad kan du forvente af forløbet?
I dette forløb er du i naturen sammen med andre, der har senfølger efter kræft. Instruktøren guider jer igennem dagens program og øvelser, hvor et vigtigt element vil være at sanse naturen omkring jer. Hver mødegang har et forskelligt fokus, som f.eks. træthed og energiforvaltning, smerter eller egenomsorg. Ved hjælp af øvelser og nærvær i naturen opnår du gennem kurset:

  • En bedre forståelse for dig selv og din nye identitet
  • Hjælp til at leve livet med de begrænsninger, senfølgerne kan give
  • Konkrete redskaber til og erfaringer med at håndtere dine senfølger
  • Erfaring med naturens beroligende og helende virkning