Skip navigation

Foredrag: 'Senfølgerforløb i naturen' ved Sissel Lea Nielsen

I dette foredrag vil antropolog og naturterapeut Sissel Lea Nielsen fortælle om de positive effekter, som forskningen viser, at naturterapeutiske indsatser har på krop og psyke.

I april 2024  afholder vi for første gang kurset Senfølgerforløb i naturen i Kræftrådgivningen i Vejle. Kurset er for kræftramte, som har generelle biopsykosociale senfølger.

I dette foredrag vil antropolog og naturterapeut Sissel Lea Nielsen fortælle om de positive effekter, som forskningen viser, at naturterapeutiske indsatser har på eksempelvis reduktion af smerter, og symptomer på stress, angst og depression. Ligeledes kan der påvises effekt i forhold til forbedring af koncentration og søvn, samt for nogle hurtigere fysisk restitution, samt sænkning af blodtryk og styrkelse af immunforsvaret.

Konsekvenserne af senfølger er for mange kræftpatienter en ændret hverdag. Sissel vil også fortælle om hvordan det, at opholde sig i naturen, bruge sine sanser, spejle naturens foranderlighed, indgå i et fællesskab med ligesindede og få erfaring med en mindful tilgang til livet med senfølger, kan være en hjælp på vejen til en bedre hverdag med senfølger. 

Praktisk information: 

Foredraget er arrangeret af Kræftens Bekæmpelse, og finder sted i Kræftrådgivningen i Vejle fra kl. 15.00-16.30 den 11. april.

Det kræver tilmelding at deltage. Du kan tilmelde dig via linket nedenfor (eller i boksen). Sidste frist for tilmelding er den 8. april.