Gå til sygdomsliste

Nyheder til fagfolk

Her kan du finde nyheder til fagfolk fra Kræftens Bekæmpelse. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om kræftområdet leveret direkte i din indbakke.

Kræftpatienter får ikke den nødvendige opfølgning og støtte

12-02-2018
Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftpatienter med behov for psykosocial støtte i meget ringe grad får den hjælp, de har behov for efter behandling. Mere end 70 pct. af de patienter, som har behov, får ikke hjælp til at håndtere angst, tristhed og bekymringer.

Ny rapport: Fem afgørende skridt mod en røgfri fremtid

08-02-2018
Trods regeringens målsætning om en røgfri generation i 2030 ryger hver femte dansker stadig. Og de seneste seks år er andelen af rygere ikke faldet. Nu giver en ny rapport konkrete anbefalinger til, hvordan vi i fremtiden får færre rygere. Ikke mindst blandt børn og unge.

Kræftpatienter bringer vigtig viden ind i lægekonferencen

08-02-2018
Ganske få steder i Danmark er patienten inviteret med på den multidisciplinære teamkonference, hvor læger mødes for at beslutte hvilken kræftbehandling, der skal tilbydes. Nu viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse, at der er flere fordele forbundet med denne form for patientinddragelse. Det både øger lægernes faglige beslutningsgrundlag og sikrer, at behandlingen matcher patientens præferencer.

Lars Løkke Rasmussen og Bent Hansen får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

04-02-2018
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er modtagere af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2018. De får prisen for at vise ekstraordinært politisk lederskab, da de i 2007 gjorde kræft til en akut sygdom og indførte kræftpakkerne, som skal sikre hurtig behandling til kræftpatienter. Hædersprisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen søndag den 4. februar på World Cancer Day.

De banede vej for en bedre kræftbehandling

04-02-2018
Det var to erfarne politikere, der søndag modtog Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2018. Alligevel betyder det noget særligt at få prisen for netop kræftpakkerne, siger Bent Hansen og Lars Løkke Rasmussen.

Da kræft blev en akut sygdom

04-02-2018
For ti år siden var kræftbehandlingen præget af kaos og lange ventetider. Det kom der styr på med kræftpakkerne, som sætter undersøgelser og behandling i system, og som sætter tidsfrister på, hvor lang tid der må gå, før en kræftpatient får sin behandling. Her får du historien om kræftpakkerne, der ifølge Kræftens Bekæmpelse er den største enkeltstående forbedring, der er sket for kræftpatienterne i nyere tid.

Dansk kræftoverlevelse ligger i top på verdensplan

31-01-2018
Danmark er blandt de lande i verden, der har øget overlevelsen efter kræft mest de seneste 15 år. Det viser en ny international opgørelse over kræftoverlevelsen i 71 lande. Danmark ligger nu næsten på niveau med de øvrige nordiske lande, som vi ellers har haltet bagefter.

Læger tager ansvar i kræftpatienters samlede behandlingsforløb

31-01-2018
66 pct. af danske kræftpatienter har allerede - inden man har indført den patientansvarlige læge - oplevet et klart lægeligt ansvar i deres behandlingsforløb. Det viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, som har taget temperaturen på, hvordan kræftpatienter i 2016 oplevede deres forløb fra de første symptomer til efter endt behandling.

På søndag udløses spændingen: Hvem får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2018

31-01-2018
Kræftens Bekæmpelse sætter pris på dem, der gør en særlig indsats for kræftpatienter – og hvert år på World Cancer Day 4. februar uddeler vi Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. På søndag sker det for ottende gang. Her kan du se alle modtagerne siden 2011.

Jesper Fisker bliver ny administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse

24-01-2018
Departementschef Jesper Fisker sætter sig i direktørstolen hos Kræftens Bekæmpelse den 1. juni. Han har i mange år kæmpet for et bedre sundhedsvæsen. Det er vigtigere end nogensinde, at forbedringerne sker på patienternes præmisser, så nu stiller han sig i spidsen for kræftpatienterne.

Gratis HPV-vaccination til drenge, der er tiltrukket af drenge

24-01-2018
Mænd, der har sex med mænd, har en øget risiko for at udvikle HPV-relateret analkræft. Drenge, der er tiltrukket af drenge, tilbydes derfor i en periode gratis vaccination mod HPV. Kræftens Bekæmpelse er glade for, at drengene får tilbuddet om denne beskyttelse mod kræft.

Blodprøver, der kan vise kræft, ligger ikke langt ude i fremtiden

23-01-2018
Perspektiverne er enorme. Sådan siger en af Kræftens Bekæmpelses forskere om de resultater, der de kommende år vil dukke op om blod- eller urinprøver, der kan afsløre kræft på et tidligt tidspunkt. Det vil redde liv og skåne mange patienter for unødige behandlinger. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse er med til at bane vejen.

Sundhedspersonale mangler redskaber til at tale om alternativ behandling

22-01-2018
Når kræftpatienterne oplever, at sundhedspersonalet er tilbageholdende med at tale om alternativ behandling, er det ikke på grund af manglende velvilje eller åbenhed. Resultater fra netop afsluttet projekt, som Kræftens Bekæmpelse har været en del af, viser nemlig, at de mangler både viden og redskaber til at kommunikere.

Ny blodprøve kan finde otte forskellige kræftformer

19-01-2018
En international forskergruppe har afprøvet en blodprøve, som finder 70 pct. af kræfttilfældene – og når det gælder æggestokkræft, finder den hele 98 pct. Blodprøven kan vise sig at blive et vigtigt screeningsværktøj i fremtiden.

Skolen var der for mig, da min far døde

17-01-2018
Kræftens Bekæmpelse og Egmont Fonden har udgivet en ny sorghandleplan til alle danske grundskoler. Den skal hjælpe skolerne med at støtte de børn, der oplever, at enten mor eller far får en livstruende sygdom – eller desværre dør. For Victor Dinesen var skolens støtte meget vigtig, da hans far døde af kræft.

Danskerne vil hæve prisen på cigaretter

11-01-2018
Et flertal af danskerne mener, at cigaretter skal være dyrere, og at reglerne for markedsføring af tobak skal skærpes. Det viser nye tal fra Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse.

Ny viden om kræft i galdevejene

11-01-2018
Patienter med kræft i galdevejene vil måske i fremtiden få tilbudt en genetisk analyse for, at lægerne kan afgøre, hvilken type behandling der er den bedste. Ny forskning viser nemlig, at sygdommen kan inddeles i fire overordnede kategorier, og det giver håb om, at man kan skræddersy behandlingen til hver enkelt patient. Arbejdet er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Nye tal: For mange danskere ryger stadig

04-01-2018
Rygning er en af de største trusler mod sundheden. På trods af det fortsætter 22 pct. af befolkningen med at ryge. Ny undersøgelse af danskernes rygevaner viser, at andelen af rygere ikke er faldet siden 2011 – et kæmpe problem, mener Kræftens Bekæmpelse og andre sundhedsorganisationer.

2017 i forskningens tegn

30-12-2017
Kræftens Bekæmpelse ser tilbage på nogle af de nye resultater, Kræftens Bekæmpelses forskning nåede i 2017.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 578

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10