Gå til sygdomsliste

Nyheder til fagfolk

Her kan du finde nyheder til fagfolk fra Kræftens Bekæmpelse. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om kræftområdet leveret direkte i din indbakke.

Ny test for prostatakræft afprøves i Danmark

12-12-2017
En ny test kan med høj præcision opfange tilfælde af aggressiv prostatakræft. Samtidig er metoden så præcis, at man kan undgå unødvendige biopsier og operationer. Mænd i region Midtjylland bliver de første i Danmark til at få tilbuddet om at afprøve testen.

Den rigtige pille til den rigtige patient

08-12-2017
Brystkræft er ikke bare brystkræft, men en række forskellige sygdomme, der kræver forskellig behandling. Det samme gælder mange andre kræftformer. De udvikler sig forskelligt hos forskellige patienter, som igen reagerer forskelligt på den samme medicin. Derfor har vi brug for personlig medicin.

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft

07-12-2017
Antabus er mest kendt for at hjælpe alkoholikere til at stoppe med at drikke. Men forskere fra Kræftens Bekæmpelse viser nu, at midlet kan forlænge livet for kræftpatienter og forklarer samtidig mekanismen bag denne effekt. Resultaterne er netop offentliggjort i et af verdens førende tidsskrifter, Nature, og de kan være første skridt på vejen mod en ny kræftbehandling.

Min mor har været meget åben om sin kræftsygdom

07-12-2017
Er min mor kræftfri? Jeg kunne mærke det over hele kroppen, da lægerne sagde, at min mors underlivskræft var væk. Det var som at blive født på ny. Afrah var kun 19 år, da hendes mor fik kræft, men heldigvis talte de meget sammen om sygdommen undervejs.

Åben dialog om alternativ behandling er vigtig

06-12-2017
Kosttilskud Én ud af fire kræftpatienter bruger alternativ behandling som et tilvalg til den konventionelle kræftbehandling. Desværre oplever en del af patienterne, at det er svært at spørge deres læge til råds om alternativ behandling. Derfor opfordrer Kræftens Bekæmpelse til en mere åben dialog på området. Ny hjemmeside skal hjælpe de sundhedsprofessionelle på vej.

Almindelig blodtryksmedicin atter i søgelyset for øget kræftrisiko

04-12-2017
Netop offentliggjort forskning viser en sammenhæng mellem et af de hyppigst brugte midler mod forhøjet blodtryk og kræft i huden. Forskerne har tidligere vist, at midlet også kan øge risikoen for læbekræft.

Et dyk, der hjælper på stråleskaderne

01-12-2017
Mette Rosendal og Ulla Schmidt Kristensen har knyttet et nært venskab i en kælder på Odense Universitetshospital. Her har de fået trykkammerbehandling, der skal lindre de smerter, de begge har efter strålebehandling. De to kvinder ønsker, at flere kræftpatienter får viden om, at det er en behandling, som måske kan gavne.

Ekstra indsats sikrer flere kræftpatienter behandling til tiden

30-11-2017
En uacceptabel udvikling for kræftpatienter, der ikke kommer i behandling til tiden, ser ud til at være afværget. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen efter, at der er rettet op på en uforklarlig udvikling, hvor kræftpatienter pludselig begyndte at vente længere på deres behandling. Tilbage står spørgsmålet om, hvordan det kunne ske.

36 mio. kr. fra Knæk Cancer går til at bekæmpe senfølger

30-11-2017
Pengene skal bruges på tre nye senfølgeenheder samt et partnerskab mellem de tre senfølgeenheder og andre relevante aktører, der skal hjælpe de mange patienter, der lever med fysiske eller psykiske følger af deres kræftbehandling. Et område, som der ifølge forskerne har været alt for lidt fokus på. Der mangler overblik over, hvor mange der lider af senfølger, og ikke mindst viden om, hvad der kan hjælpe patienterne til et godt liv efter kræft.

Nu påbegyndes byggeriet af den nye kræftrådgivning ved Herlev Hospital

30-11-2017
Mandag 11. december klokken 13.00 byder afdelingschef Laila Walther fra Kræftens Bekæmpelse velkommen på den rå byggegrund på Herlev Ringvej 75. Om præcis et år mødes forbipasserende af et helt andet syn, når en ny kræftrådgivning tæt på Herlev Hospital vil stå klar til kræftpatienter og deres familier.

Effektivt værktøj mod overvægt ligger ubrugt hen

28-11-2017
En ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kaloriemærkning er et effektivt våben mod overvægt og dermed også kræft, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Men den danske fastfoodbranche tøver med at oplyse forbrugerne om kalorieindholdet i maden på menutavlerne.

Tilbage til livet – eller hvad?

28-11-2017
Stadig flere overlever i dag kræft. Men for en stor del af kræftoverleverne er livet et andet, end før sygdommen. Kræftbehandlingen har givet skader på krop, sind – eller begge dele. Desværre oplever mange, at de står alene med at håndtere den nye situation, fordi de nu på papiret er raske.

Susanne lever med senfølger efter kræft

27-11-2017
Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

Leif Vestergaard Pedersen stopper som direktør for Kræftens Bekæmpelse

24-11-2017
Efter syv år som administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse har Leif Vestergaard Pedersen besluttet, at det er tid til at lade posten gå videre, så han selv kan få mere tid til nogle af de andre ting i livet, han også interesserer sig for. Kræftens Bekæmpelses formand, Dorthe Crüger, beklager beslutningen.

Forsker i Kræftens Bekæmpelse blandt verdens mest citerede

22-11-2017
Professor Anne Tjønneland er for tredje år i træk kåret som en af verdens mest citerede forskere. I en ny opgørelse er Anne Tjønneland således en af ca. 3.500 internationale forskere, der tilhører den øverste en pct. mest citerede forskere inden for deres felt på verdensplan.

Forskning skal afprøve ny metode til opfølgning for lungekræftpatienter

21-11-2017
Længere levetid og højere livskvalitet for uhelbredeligt syge lungekræftpatienter. Det er målet med et forskningsprojekt, der har modtaget 3,5 mio. kr. fra Knæk Cancer 2017, og som skal undersøge, om hyppig patientrapportering kan føre til, at tilbagefald og forværring af kræftsygdom opdages tidligere.

Sov godt uden brug af medicin

21-11-2017
Kræftpatienter lider to til tre gange så hyppigt af søvnløshed som raske mennesker. Henning Gamborg er en af dem. Han har hjulpet til med at forberede et nyt forskningsprojekt, hvor man skal finde ud af, om man kan bruge et søvnprogram, så kræftpatienter kan få en god nats søvn.

Ny forskning viser, hvordan kræftceller reparerer sig selv

20-11-2017
Nu har forskere beskrevet, hvordan kræftceller ruller og bøjer deres cellemembran for at reparere livsfarlige skader. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature Communications, og kan give viden, der kan vise, hvordan kræftceller kan bekæmpes.

Støjforsker ny professor ved Roskilde Universitet

15-11-2017
Seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse, Mette Sørensen, er ekspert i sammenhængen mellem støj og kroniske sygdomme, og hun er netop udnævnt til adjungeret professor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø ved Roskilde Universitet.

Knæk Cancer støtter ny og banebrydende forskning

09-11-2017
Ti mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2017 skal bruges til at efterprøve vigtige internationale forskningsresultater blandt danske patienter. Pengene fordeles på tre forskningsprojekter, der nu kan gå i gang - heriblandt et projekt, der skal undersøge, om patienter, der får binyrebarkhormon, har gavn af immunterapi.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 555

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10