Gå til sygdomsliste

Nyheder til fagfolk

Her kan du finde nyheder til fagfolk fra Kræftens Bekæmpelse. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om kræftområdet leveret direkte i din indbakke.

Hver anden kommune har skoddet smøgerne i arbejdstiden

05-08-2020
kvinde arbejder foran pc på kontor I halvdelen af landets kommuner er arbejdstiden røgfri, og tallet stiger hastigt. Men der er store regionale forskelle, viser en opgørelse fra Kræftens Bekæmpelse. Region Syd ligger i front med tre ud af fire røgfri kommuner.

Første spadestik: Ny kræftrådgivning ved Aarhus Universitetshospital

04-08-2020
13. august tages første spadestik til ny, moderne kræftrådgivning i Skejby. Den forventes at stå klar med tilbud om gratis rådgivning til kræftpatienter og pårørende om et år.

Ditlev fik en chance til

19-07-2020
I sensommeren 2016 fandt Ditlev Dohm en stor bule på sin hals. En måned senere stod han med en kræftdiagnose og en dødsdom. Lægerne fandt foruden knuden i halsen også flere knuder i maven, men kunne ikke opklare, hvilken type kræft der var tale om. Et klinisk forsøg blev svaret på Ditlevs bønner og gav ham en chance til.

Bekymrende stigning i mundsvælgkræft som skyldes HPV

06-07-2020
Yngre mand hos lægen Ny forskning fra Rigshospitalet viser, at der er sket en tredobling af mundsvælgkræft i Østdanmark i perioden fra 2000 til og med 2017. Over halvdelen af alle tilfælde skyldes HPV. Kræftens Bekæmpelse opfordrer til, at både drenge og piger vaccineres mod HPV, og at vaccinen gøres gratis for alle drenge.

Bekæmp overvægten - ikke de overvægtige

03-07-2020
Alle er enige i, at stigende vægt vil få store sundhedsmæssige konsekvenser for de mennesker, der rammes. Alle er enige i, at stigende overvægt får alvorlige konsekvenser for sundhedsvæsenet og for samfundsøkonomien. Derfor må der fælles handling til. Nu! Det skriver forebyggelseschef Mette Lolk Hanak i en kronik, bragt i Avisen Danmark den 3. juli 2020.

Aflyste du din screening for brystkræft under coronakrisen? Sig ja tak til at få en ny tid!

03-07-2020
Alle fem regioner sender nu påmindelser til kvinder, der i forbindelse med coronaepidemien har meldt afbud til brystkræftscreening. Det er et fint initiativ fra regionerne, som vi håber, at kvinderne vil tage godt imod, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Coronakrisen kan sætte gang i virtuelle lægebesøg

01-07-2020
Coronakrisen fik Sjællands Universitetshospital til at indføre telefonkonsultationer ved langt de fleste lægekonsultationer for kræftpatienter for at nedsætte risikoen for smitte. Nu skal forskere fra hospitalet og Kræftens Bekæmpelse undersøge, om man kan lære noget af forløbet.

Rigtig god nyhed: Nu åbnes hospitalerne mere for pårørende

01-07-2020
Nu åbnes hospitalerne endnu mere for pårørende, og dermed er vi et skridt tættere på de åbne hospitaler, vi kender fra før corona-krisen. – Rigtig god nyhed for patienter og pårørende, siger Pernille Slebsager, afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse.

Danskerne er vilde med rygestop

30-06-2020
Mobilskærm med rygestop-appen e-kvit Syv ud af ti dagligrygere vil gerne kvitte tobakken, viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Flere og flere får hjælp af e-kvit og Xhale, to rygestop-apps, som Kræftens Bekæmpelse står bag. I 2020 har antallet af tilmeldinger slået alle rekorder.

Kræftens Bekæmpelse støtter studie af MR-scanning for prostatakræft

30-06-2020
Ny undersøgelse følger op på mænd fem år efter, de blev undersøgt og frikendt for prostatakræft med MR-scanning.

Flere overlever kræft, men vi er ikke i mål endnu

25-06-2020
Ældre mand løfter lille dreng Overlevelsen efter kræft fortsætter med at stige. Særligt er overlevelsen efter lungekræft forbedret. Det viser de nyeste tal fra Cancerregisteret. Men der er endnu et stykke vej, før det politisk anerkendte mål for overlevelsen er nået.

Forskere søger svar i kræftcellers fedt

23-06-2020
Gemmer fedt i kræftceller på livsvigtig viden? Det skal et nyt og helt unikt apparatur, som Kræftens Bekæmpelse netop har fået, give svaret på. En viden, der på sigt kan bane vejen for mere skånsomme kræftbehandlinger og hurtigere diagnose. Der er tale om et nyt forskningsområde, hvor Kræftens Bekæmpelses forskere er i front.

Indstil din kandidat til Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2021

22-06-2020
Hædersprisuddelingen 2020 Vi sætter pris på dem, der gør en særlig indsats for kræftsagen. Derfor uddeler vi den 4. februar 2021 Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. Du kan indstille din egen kandidat nu og frem til den 10. september 2020.

Forskning for mere viden om tarmkræftscreening

22-06-2020
Hvor længe der skal gå, fra en kikkertundersøgelse har afkræftet mistanken om tarmkræft, til man igen inviteres til at deltage i det nationale screeningsprogram for tarmkræft eller tilbydes ny kikkertundersøgelse? Det mangler man i dag reelt viden om, men nu vil et forskningsprojekt finde svaret. Arbejdet er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Det er en ommer

18-06-2020
Flertallet i Medicinrådet siger nej til nyt middel mod lungekræft, der kan forlænge livet for en meget belastet gruppe af patienter. Kræftens Bekæmpelse kritiserer beslutningen.

Nu skal det forsømte indhentes

16-06-2020
Læge ser på røntgenbillede Coronakrisen har medført et markant fald i antallet af henvisninger og udredninger af patienter for kræft på sygehusene. Nu skal alle sejl sættes til for at få det forsømte indhentet, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Når kræft rammer flere i familien

16-06-2020
Illustration af stamtræ Vores gener giver os mange af vores egenskaber. Men de kan også øge vores risiko for forskellige sygdomme – eksempelvis kræft. Cirka hvert 20. kræfttilfælde skyldes de gener, vi har fået i arv.

Mindsker økologisk kost risikoen for kræft?

15-06-2020
I dag ved forskerne ikke, om man har lavere risiko for at få kræft hvis man spiser økologiske fødevarer, end hvis man spiser konventionelle fødevarer. Nu skal et nyt forskningsprojekt hos Kræftens Bekæmpelse skabe mere viden.

Vi havde håbet på en mere åben dør

12-06-2020
Det har været meget voldsomt, at landets hospitaler har været lukket for pårørende under coronakrisen. Det er positivt med den nye bekendtgørelse og de nye retningslinjer, selvom vi havde håbet på en mere åben dør, siger afdelingschef Pernille Slebsager.

Kræftlinjen hjalp Sarah: 'Jeg følte mig nyttesløs og uduelig'

12-06-2020
Samtaler med rådgivere på Kræftlinjen hjalp Sarah, da hun kæmpede mod kræft i skjoldbruskkirtlen og følelsen af at være en dårlig mor.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 689

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10