Gå til sygdomsliste

Nyheder til fagfolk

Her kan du finde nyheder til fagfolk fra Kræftens Bekæmpelse. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om kræftområdet leveret direkte i din indbakke.

Kræftens Bekæmpelse om fejl i tarmkræftscreening: Fejl der ikke må ske

20-10-2017
Prøvesvarene fra en række borgere, der har deltaget i tarmkræftscreeningen i oktober, er blevet forbyttet hos det firma, der pakker prøverne. Det betyder sandsynligvis, at hundredevis af borgere skal testes igen.

12 år efter første HPV-vaccination: Kvinderne effektivt beskyttet

17-10-2017
HPV-vaccinen hindrer effektivt alle de tilfælde af svære forstadier til livmoderhalskræft, som skyldes de typer af HPV, der hyppigst forårsager livmoderhalskræft. Det viser en ny undersøgelse, der har fulgt op på de kvinder, der blev vaccineret som de første for 12 år siden.

Tobak er nu i samme kategori som klyngebomber

16-10-2017
Tobaksindustrien er nu for alvor kommet i dårligt selskab. FN har netop kategoriseret tobaksindustrien som en såkaldt 'højrisiko-sektor', og industrien er dermed kommet i samme kategori som klyngebomber, landminer, atomvåben, kemiske våben og biologiske våben. Alligevel fortsætter pensionsselskaber med at investere danskernes penge i tobak.

Forsker fra Kræftens Bekæmpelse udnævnes til professor i børnekræft ved Aarhus Universitet

16-10-2017
Overlæge dr. med. Jeanette Falck Winther har gennem 15 år forsket i senfølger hos børnekræftoverlevere og er i dag en af Europas førende eksperter indenfor feltet. Stillingen som gruppeleder i Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning suppleres nu med en udnævnelse til professor ved Aarhus Universitet.

Nu træder udvidet kompensationsordning til asbestofre i kraft

06-10-2017
Nu kan alle, der har fået asbestudløst lungehindekræft, bughindekræft eller testikelkræft, fordi de har boet i samme husstand som en asbestarbejder, søge om kompensation. Find kriterier og andre oplysninger på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Børn med kræft kan få brug for hjælp i skolen

05-10-2017
I dag overlever langt størstedelen af de børn, der får kræft. Men de effektive behandlinger er hårde mod kroppen og kan medføre, at børnekræftoverleverne senere får brug for ekstra hjælp for at klare skolegangen på lige fod med deres klassekammerater.

Mange får senfølger efter kræftbehandling

05-10-2017
Omkring 300.000 danskere har haft kræft, og mindst halvdelen af dem har mén efter deres sygdom og behandling. En ny rapport samler for første gang den viden man har om senfølger hos kræftpatienter, og det giver mulighed for bedre forebyggelse og behandling

Immunterapi giver nyt håb til nyrekræftpatienter

03-10-2017
En kombination af to lægemidler giver så overbevisende resultater i et lægemiddelforsøg, at en dansk ekspert ser det som et vendepunkt for behandlingen af nyrekræft. De mest syge patienter reagerer meget positivt på behandlingen, og hos nogle ser sygdommen ud til helt at forsvinde. Resultatet er netop blevet fremlagt på den europæiske kræftkonference, ESMO.

Stærk sammenhæng mellem for meget mad, overvægt og kræft

03-10-2017
Ny rapport fra WHO slår fast, at overvægt skyldes, at vi spiser for meget. Beregninger viser, at ca. 50.000 danskere frem mod 2045 vil få en kræftdiagnose som følge af overvægt.

Kræftens Bekæmpelse lancerer ny hjemmeside til fagfolk

03-10-2017
Kræftens Bekæmpelse har netop lanceret en ny hjemmeside til fagfolk, som skal gøre den patientnære viden mere tilgængelig for sundhedsprofessionelle på kræftområdet. Hjemmesiden har fået et nyt design, nyt indhold og en række nye funktioner. 

Nyt kræftcenter uddeler 2,5 mio. kroner til netværk og samarbejde

03-10-2017
Det nystartede Danish Comprehensive Cancer Center har netop sat gang i den første ansøgningsrunde for kræftforskere og klinikere, der søger støtte til etablering af nationale tværfaglige miljøer, netværk og kompetenceudvikling.

Kræftens Bekæmpelse uddeler 380.000 kroner til kampen mod tobaksindustrien

29-09-2017
Siden 2010 har den australske kræftlæge Bronwyn King kæmpet for at få pensionsselskaber til at stoppe med at investere deres kunders penge i tobaksindustrien. På den europæiske kræftkonference (ECL) i København fik hun økonomisk opbakning fra Kræftens Bekæmpelse.

Nyt initiativ skal samle Europa om at forebygge kræft

29-09-2017
Cancer Prevention Europe er navnet på et nyt samarbejde mellem ledende kræftinstitutioner i Europa, heriblandt Kræftens Bekæmpelse. Målet er at blive bedre til at forebygge og finde kræft i tidlige stadier.

Forskning viser vej til mere effektiv strålebehandling af brystkræft

26-09-2017
Professor Birgitte Vrou Offersen har fået penge fra Kræftens Bekæmpelse til en række studier af strålebehandling og brystkræft. Formålet er at kunne tilbyde mere individuel strålebehandling til kvinderne, og Birgitte Vrou Offersens forskning har allerede medført nye måder at strålebehandle på for flere typer af brystkræft.

Børnehave i Brøndby og Kræftens Bekæmpelse bag nyt bevægelseskoncept

25-09-2017
Børnehuset Kærdammen i Brøndby har i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse udviklet ”Leg på streg i børnehaven”, der nu er klar til at blive udbredt til hele Danmark. Konceptet kobler bevægelse med børnehavernes pædagogiske arbejde i sjove lege ude på legepladsen.

Kun højtuddannede leukæmipatienter har gavn af behandlingsfremskridt

21-09-2017
Siden år 2000 er overlevelsen markant forbedret for patienter med akut leukæmi. Men desværre kun for patienter med høj uddannelse. Blandt andet får højtuddannede patienter dobbelt så ofte en stamcelletransplantation som patienter med lavere uddannelsesniveau, viser ny forskning.

Ny forskning kan bedre udpege risikopatienter

19-09-2017
Man kan på forhånd udpege de patienter, der har risiko for at få hjertesvigt efter behandling af lymfekræft med kemoterapi. Det viser en ny undersøgelse fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse. Forskningen kan hjælpe lægerne til bedre at udpege de patienter, der er i risikogruppen og være særligt opmærksomme på dem.

Gode resultater med immunterapi mod ikke-småcellet lungekræft

19-09-2017
Immunterapi ser ud til at kunne få sygdommen til at holde sig i ro i længere tid hos patienter med ikke-småcellet lungekræft. Samtidig giver behandlingen ikke patienterne flere alvorlige bivirkninger. Det viser resultaterne af et nyt forsøg, der for nylig blev præsenteret på den europæiske kræftkonference ESMO 2017.

Nytænkende aftale, der gavner alle patienter

14-09-2017
Det er et glædeligt resultat, der er kommet ud af forhandlingerne om en overenskomst mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner, mener Kræftens Bekæmpelse. Aftalen styrker samarbejdet mellem hospitalerne og patienternes egen læge, og det er til stor gavn for patienterne.

Ny guide skal hjælpe unge kræftpatienter i en svær tid

14-09-2017
Helene fik kræft, da hun var 28 år. I stedet for at leve sit ungdomsliv skulle hun pludselig finde overskud til en alvorlig kræftdiagnose. Det var svært, og sådan har mange andre unge kræftramte det også. Derfor lancerer Rigshospitalet, Kræftens Bekæmpelse og Ung kræft i dag en omfattende guide til unge kræftpatienter, der skal hjælpe dem i en svær tid. Projektet er støttet af Børnecancerfonden.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 523

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10