Gå til sygdomsliste

Nyheder til fagfolk

Her kan du finde nyheder til fagfolk fra Kræftens Bekæmpelse. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om kræftområdet leveret direkte i din indbakke.

En aften i videnskabens tegn – Science Slam 2018

20-04-2018
Nogle dykker helt ind i cellernes inderste, mens andre ser på det store billede af, hvordan vores livsstil påvirker vores sundhed, når seks forskere og eksperter går på scenen til Science Slam i Kræftens Bekæmpelse. Det hele løber af stablen på tirsdag d. 24. april.

Mænd glemmer at tjekke huden for tegn på kræft

16-04-2018
Hver uge dør fem danskere af modermærkekræft – tre af dem er mænd. Og det på trods af, at flere kvinder end mænd rammes af sygdommen. En af årsagerne er, at mænd er dårligere til at tjekke deres hud end kvinder.

Vær med når Kræftens Bekæmpelse åbner dørene til forskningens univers

05-04-2018
Tirsdag den 24. april inviterer Kræftens Bekæmpelse alle interesserede til en aften i videnskabens og forskningens tegn. Her kan man blandt andet høre om forskning, der kan hjælpe med at løse kræftens gåde og om viden, vi kan bruge til at forebygge kræftsygdomme. Foredragene er på blot fem minutter, og formidlingen er i øjenhøjde med publikum. Velkommen til Science Slam.

Skånsom behandling af brystkræft

28-03-2018
Cataloniens hovedstad dannede den 21.-23. marts rammen om den europæiske konference om brystkræft (EBCC), der afholdes hvert andet år. På konferencen blev det tydeligt, at det går fremad med behandlingen af brystkræft. Både i forhold til overlevelse og i forhold til at tilbyde mere skånsom behandling.

Ny viden gør os klogere på cellernes ældning og sundhed

27-03-2018
I takt med at vi bliver ældre, svækkes kroppen og risikoen for kræft og en række andre sygdomme stiger. Nu er forskere fra Kræftens Bekæmpelse kommet et skridt nærmere en forklaring på, hvorfor vores celler ældes.

Unge med kræft rammes hårdt på seksualiteten

23-03-2018
Det er i ungdomsårene, man får sin første kæreste og har sex første gang. Sådan er det for de fleste. Men for unge kræftpatienter bliver denne vigtige del af livet tit sat på standby. Selvom de unge i stor stil efterspørger information og støtte fra sundhedspersonalet, får de det ikke.

Nye værktøjer skal synliggøre kræftpatienters behov for behandling og opfølgning

21-03-2018
Patient udfylder spørgeskema Kræftpatienter skal tilbydes skræddersyede behandlingsforløb, der tilrettelægges ud fra den enkelte patients unikke ønsker og behov. Sådan lyder ambitionen bag fem projekter, der er i fuld gang med at udvikle og teste værktøjer, der skal sikre, at kræftpatienter bliver involveret mere konsekvent i deres eget forløb.

Lars var uovervindelig – indtil kræften ændrede alt

19-03-2018
Det kom som en tyv om natten, da 53-årige Lars-Henrik Bronnée Madsen for fem år siden fik prostatakræft. På kort tid ændrede sygdommen alt – også sexlivet og forholdet til kæresten.

Kræftpatienter står alene med seksuelle problemer

19-03-2018
For mange kræftpatienter påvirker sygdommen og kræftbehandlingen sex- og samliv. Det gælder særligt for kræft i underlivet, men alle kræftbehandlinger kan påvirke seksualitet og intimitet. Desværre oplever mange, at de ikke får hjælp til at håndtere problemerne.

Svend Erik lever et godt liv på trods af følgerne af prostatakræft

19-03-2018
En operation for prostatakræft fjernede alle kræftceller, men betød samtidig, at 71-årige Svend Erik Bodi fik svært ved holde på vandet og blev impotent. Her tre år senere har han fået hjælp til at håndtere følgerne, og han lever nu et godt og aktivt liv.

Nye tal: Forældre har stor tillid til HPV-vaccinen

16-03-2018
Knap 80 pct. af alle forældre til piger i 10-14-års alderen har tillid til, at HPV-vaccinen er sikker – og dermed er der tale om en markant stigning på blot halvandet år. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen.

Kræftens Bekæmpelse om tobaks-forebyggelse: Det er tid til politisk samarbejde

15-03-2018
Torsdag 15. marts diskuterer politikerne rygning på Christiansborg. Det sker, når en samlet opposition blandt andet spørger sundhedsministeren (V) om, hvad regeringen vil gøre for at nå målet om en røgfri generation i 2030. I Kræftens Bekæmpelse er der ingen tvivl om, hvad der er det mest presserende for at forbedre danskernes sundhed: en handleplan mod tobak.

Kræftens Bekæmpelse: Nødvendigt med handleplan for tobaksforebyggelse

14-03-2018
Regeringen har sammen med en lang række aktører sat et vigtigt og ambitiøst mål: Ingen børn og unge skal ryge i Danmark i 2030. Men nye tal viser, at det går den stik modsatte vej, for flere unge begynder at ryge. Uret tikker, og det kræver politisk handling her og nu at nå målet om røgfri generation i 2030. I dag diskuterer politikere og eksperter muligheder under Kræftpolitisk Forum 2018 på Christiansborg.

Forskere udvikler ny metode til immunterapi

06-03-2018
Et team af forskere fra blandt andet Kræftens Bekæmpelse har udviklet en ny metode, som kan være første skridt på vejen mod en ny form for immunterapi-behandling. Metoden er afprøvet på patienter med hjernekræft af typen glioblastom. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature Communications.

Bag om ny metode til immunterapi: Immunforsvarets teamwork opsporer kræftceller

06-03-2018
Den nyudviklede metode til immunterapi, som er afprøvet på patienter med hjernekræft, giver håb om en behandling, som er både skånsom og effektiv. Men hvordan virker den nye metode, og hvilke fordele har den i forhold til andre former for immunterapi?

Flere unge ryger

06-03-2018
Flere unge mellem 16 og 24 år ryger i dag end for fire år siden. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Rystende, mener Kræftens Bekæmpelse, der opfordrer politikere til hurtigst muligt at lægge en ambitiøs plan for, hvordan rygning blandt unge kan forebygges.

Fuldkorn hver dag mindsker risikoen for tarmkræft

05-03-2018
Fuldkorn forebygger tarmkræft. Det slår forskerne fast med syvtommersøm i en stor rapport, der samler den nyeste viden om, hvordan vores livsstil påvirker risikoen for tarmkræft. Konklusionen er blandt andet baseret på forskning fra Kræftens Bekæmpelse og vil få indflydelse på kostanbefalingerne i hele den vestlige verden.

Mange vil gerne have tips til at forebygge kræft

05-03-2018
Næsten 70.000 danskere har meldt sig til 10-kampen, som er Kræftens Bekæmpelses nye kampagne for en sundere livsstil og dermed mindre risiko for kræft. 10-kampen starter i dag, hvor den første udfordring lander i deltagerens indbakke.

Ny undersøgelse: Danskerne undervurderer usund livsstils betydning for kræft

05-03-2018
Omkring fire ud af ti danskere tror, at overvægt, kost og alkohol kun har en lille betydning for risikoen for at udvikle kræft. Det viser en ny undersøgelse fra Kantar Gallup. Men faktisk er de tre livstilsfaktorer skyld i næsten hver femte kræfttilfælde. En ny kampagne fra Kræftens Bekæmpelse skal gøre det nemmere for danskerne at gå til kamp mod dårlige vaner.

Skal du betale din patienterstatning tilbage?

01-03-2018
To nye højesteretsdomme fastslår, at patienter, der i god tro har modtaget patienterstatning for en behandlingsskade, ikke kan mødes med krav om tilbagebetaling fra regionerne. Kræftens Bekæmpelse opfordrer patienter, der mødes med krav om tilbagebetaling af en erstatning, de har modtaget i god tro, til at kontakte regionen og få undersøgt sin sag.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 598

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10