Gå til sygdomsliste

I dag samler tusindvis af frivillige ind til kræftsagen på gaden og online

16-08-2020
Hvis det ringer på din dør i dag, er det muligvis en af de mange tusinde indsamlere, der er på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Du kan også møde indsamlingen på Facebook. Hvis du ikke er hjemme eller foretrækker at donere digitalt, kan du støtte via sms, Mobile Pay, bankoverførsel, girokort eller at støtte via indsamlinger på Facebook.

Tusindvis af indsamlere er på gaden for at samle penge til kræftsagen

Fra morgenstunden går frivillige landet over i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker, håndsprit, mundbind og foldere til de tusindevis af indsamlere, som fra kl. 10.00 vil gå fra dør-til-dør for at samle penge ind til kræftsagen. Det er den første landsindsamling, efter corona aflyste en hel stribe i foråret inklusiv Kræftens Bekæmpelses egen. Pengene skal bruges på at forebygge kræft, forske i kræft og støtte kræftpatienter og deres pårørende.

Læs mere om landsindsamlingen:

Indsamling.dk

Dit bidrag redder liv 
Sidste år samlede frivillige 35,3 mio. kr. ind ved landsindsamlingen. I år er der færre indsamlere på gaden, og det ventes at få indflydelse på det indsamlede beløb. Men som noget nyt har Kræftens Bekæmpelse i år tilføjet en digital indsamling på Facebook, som løber over den næste uge. Her kan private oprette indsamlinger til fordel for kræftsagen. Derfor vil det samlede indsamlingsbeløb først kunne offentliggøres på et senere tidspunkt.  
 
Alle, der er involveret i landsindsamlingen, har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv. Det gælder både de mange, der giver et bidrag til indsamlingen – og de mange, som bruger to-tre timer af deres søndag på at samle ind. 
 
Støt sagen digitalt 
Hvis du ikke er hjemme, når det banker på din dør, eller du foretrækker at donere digitalt, har du mulighed for at støtte via sms, MobilePay 93 80 00, en bankoverførsel eller på Indsamling.dk: 
 
Giv et bidrag
 
Opret din egen digitale indsamling på Facebook 

FAKTA OM LANDSINDSAMLINGEN

 Kræftens Bekæmpelses landsindsamling er den første store indsamling, der gennemføres efter corona-nedlukningen.  
- Tusindvis af indsamlere er ude med indsamlingsbøtterne i dag.  
- Sidste år blev der indsamlet 35,3 mio. kr.  
-  Som noget nyt kører landsindsamlingen også som digital indsamling på Facebook de næste 14 dage frem. 
- Det endelige resultat ventes offentliggjort den 21. august.  
- De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 62 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration. 
- Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.