Her kan du se de mest populære sider blandt fagfolk på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
Hvor skal børn med kræft behandles i fremtiden? Det arbejder Sundhedsstyrelsen med at afgøre. FOTO: Unsplash
- Det er tragisk og stærkt belastende for forældre og søskende, når et barn rammes af kræft. Derfor skal børnene og familierne sikres de bedst mulige vilkår, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, som kommentar til presseforlydende om en samling af kræftbehandlingen af børn på Rigshospitalet i København.
Som forældre vil vi jo rejse til verdens ende, hvis det kan redde vores børn
Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse
Ikke hørt
Kræftens Bekæmpelse har ikke været hørt i forbindelse med Sundhedsstyrelsen arbejde. Kræftens Bekæmpelse har derfor kontaktet Sundhedsstyrelsen, som oplyser, at der ikke aktuelt er en rapport på vej om organisering af behandling af børn med kræft, og at en sådan rapport formodentligt først kommer i det nye år.
- Derfor kan vi ikke udtale os i sagen endnu, siger Jesper Fisker.
Dilemma
Ifølge Jesper Fisker rejser spørgsmålet om centralisering et dilemma.
- Set fra vores side er det meget vigtigt, at børn med kræft får den bedst mulige behandling på et højt internationalt niveau, og det skal en fordeling af specialer på landets hospitaler sikre. Og som forældre vil vi jo rejse til verdens ende, hvis det kan redde vores børn, siger Jesper Fisker.
Vi ved fra vores kontakter til familier, der har børn med kræft, at de praktiske og følelsesmæssige udfordringer i dagligdagen, er meget store
Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse
Stor belastning
- Men dernæst er det naturligvis en stor belastning for familierne at skulle rejse langt for at få behandling. Vi ved fra vores kontakter til familier, der har børn med kræft, at de praktiske og følelsesmæssige udfordringer i dagligdagen, er meget store, fordi den ene forælder ofte opholder sig på hospitalet med det syge barn, mens den anden må tage sig af de andre børn. De mange hospitalsbesøg i forbindelse med ambulant behandling er også en stor udfordring for familierne, siger Jesper Fisker.
Følger sagen tæt
I øjeblikket varetages kræftbehandlingen af børn fire steder i landet, nemlig på Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital og Odense Universitetshospital, idet det forudsættes, at Aalborg og Odense samarbejder tæt med Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.
- Vi følger sagen tæt, og vi vil vurdere argumenterne lige så snart Sundhedsstyrelsen delagtiggør os i deres overvejelser, slutter Jesper Fisker.
FAKTA
Læs mere om familier til kræftramte børn
Få hjælp og viden om at støtte børn i kræftramte familier og om at have et barn med kræft
Læs og støt Kræftens Bekæmpelses projekter om kræft, børn og unge
Sidst ændret: 26.11.2020
Af Arne Notkin
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17