Her kan du se de mest populære sider blandt fagfolk på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
Mandag 15. maj kl. 13.00 tages første spadestik til en ny kræftrådgivning i Odense. Den opføres ved nyt Odense Universitetshospital. Illustration: Claus Pryds Arkitekter
Undersøgelser fra Kræftens Bekæmpelse viser, at flere kræftpatienter og pårørende opsøger rådgivning, hvis tilbuddene ligger tæt på hospitalet, hvor de får deres behandling. Derfor flytter Kræftrådgivningen i Odense med, når kræftbehandlingen i løbet af de kommende år flyttes til det nye Odense Universitetshospital.
Kræftramt familie tager spadestikket
Det bliver den 43-årige kræftpatient, Pernille Kirstine Rix, der sammen med mand og datter, vil tage det første spadestik på grunden, hvor det nye byggeri skal opføres
Det er en meget stor ære at være med på dagen. Tårerne trillede ned ad mine kinder, da vi blev spurgt, siger Pernille Katrine Rix, som skal tage spadestikket sammen med sin mand og datter. Foto: Privat
Pernille er uhelbredelig syg af lungekræft, og familien har derfor fået rådgivning og støtte i Kræftrådgivningen i Odense til blandt andet at tage de svære snakke og finde ro i tankemylderet. Det er derfor en rørt Pernille Kirstine Rix fra Odense, der har takket ja til at være med til spadestikket.
- Det er en meget stor ære at være med på dagen. Tårerne trillede ned ad mine kinder, da vi blev spurgt. Kræftrådgivningen i Odense har hjulpet os så meget, og det er en stor anerkendelse af vores lille familie, at vi kan dele denne dag sammen. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Pernille Kirstine Rix.
Læs Pernilles historie:
Jeg er begejstret for, at vi flytter med kræftbehandlingen ud til det nye Odense Universitetshospital, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse. Foto: Tomas Bertelsen.
I Kræftens Bekæmpelse er man rigtig glad for at kunne tilbyde rådgivning og støtte til kræftpatienter som Pernille tæt på kræftbehandlingen på det nye Odense Universitetshospital.
- Jeg er begejstret for, at vi flytter med kræftbehandlingen ud til det nye Odense Universitetshospital. Det betyder, at kræftpatienter og pårørende kan komme forbi kræftrådgivningen før eller efter deres aftaler på hospitalet, og at vi kan fortsætte vores rigtig gode samarbejde med hospitalets ansatte, Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.
Kæmpe gevinst for kræftpatienterne, at vi skal bo sammen med hospitalets senfølgeklinik. Senfølger er et vigtigt politisk fokusområde for os
Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse
Det nye byggeri er planlagt til 1.464 m2, og bliver den største af Kræftens Bekæmpelses 12 kræftrådgivninger.
Kræftrådgivningen skal huse Kræftens Bekæmpelses gratis rådgivningstilbud, hospitalets træningstilbud 'Krop og Kræft' og palliative funktioner - samt hospitalets Klinik for Senfølger. Det er noget helt nyt i regi af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger.
- 370.000 mennesker i Danmark lever med og efter kræft, og mere end halvdelen af dem oplever på et tidspunkt senfølger som påvirker deres hverdagsliv og arbejdsliv. Derfor er det en kæmpe gevinst for kræftpatienterne, at vi skal bo sammen med hospitalets senfølgeklinik. Senfølger er et vigtigt politisk fokusområde for os, siger Jesper Fisker.
Sammen med Kræftens Bekæmpelse tages endnu et stort skridt frem mod målet om at kunne tilbyde kræftpatienter på det nye OUH samtaler i mere hjemlige omgivelser
Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital.
Den nye kræftrådgivning bygges efter principperne om helende arkitektur, og målet er at skabe et trygt, roligt og harmonisk hus, hvor kræftpatienter og pårørende føler sig hjemme i en svær tid.
Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital siger:
- Spadestikket markerer, at vi sammen med Kræftens Bekæmpelse tager endnu et stort skridt frem mod målet – nemlig at kunne tilbyde kræftpatienter på det nye OUH samtaler i mere hjemlige omgivelser i den nye kræftrådgivning, siger Torben Hedegaard Jensen.
- Jeg glæder mig også over, at det i den nye bygning bliver muligt at få plads til sygehusets senfølgeklinik og palliative afsnit. Det betyder, at disse tilbud kommer til at ligge tæt på sygehusets kræftafdeling i naturskønne omgivelser, siger direktør Torben Hedegaard Jensen.
Mandag 15. maj 2023 – klokken 13.00-14.30.
Hospitalsringen 57
5260 Odense
Tilmelding til spadestikket: Kontakt Didder Oppermann, 21151331
Kræftrådgivningen i Odense flytter fra Kløvervænget 18B og ud til Hospitalsringen 57. Byggeriet opføres med inspiration fra tre-længet gård og får udsyn til hospitalsområdet mod syd og vest – og til grønne områder med søer og skov mod nordøst.
Byggeriet er tegnet af Claus Pryds Arkitekter og opføres af C.C. Contractor. Kræftrådgivningen forventes at stå færdigt i foråret af 2025.
Kræftens Bekæmpelse har kræftrådgivninger og rådgivningstilbud over 40 steder i landet. Her kan kræftpatienter og pårørende få gratis hjælp og rådgivning i en svær tid med kræft. Om året har Kræftens Bekæmpelse omkring 80.000 kontakter i rådgivningstilbuddene.
Find alle rådgivningstilbud på www.vi-hjælper.dk
Sidst ændret: 08.05.2023
Af Didder Oppermann
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17