Gå til sygdomsliste

Rigtig god nyhed: Nu åbnes hospitalerne mere for pårørende

01-07-2020
Nu åbnes hospitalerne endnu mere for pårørende, og dermed er vi et skridt tættere på de åbne hospitaler, vi kender fra før corona-krisen. – Rigtig god nyhed for patienter og pårørende, siger Pernille Slebsager, afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse.

Glæde blandt patienter og pårørende. Nu skal patienterne ikke længere vælge en eller to faste pårørende, der kommer på besøg - eller som kan følge dem fast under hele sygdomsforløbet. Foto: Colourbox

Ny bekendtgørelse, som Sundheds- og Ældreministeriet netop har offentliggjort, har lempet de strikse besøgsrestriktioner yderligere for pårørende på hospitaler.

Det er en rigtig god nyhed til patienter og pårørende, som har været for alene under deres sygdomsforløb

Pernille Slebsager, afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte

Fra 2. juli er alle nære pårørende nemlig velkomne på hospitalerne, så længe Sundhedsstyrelsen anbefalinger om hygiejne og afstandskrav mv. kan følges.

- Vi er i Kræftens Bekæmpelse meget glade for, at hospitalerne åbnes mere op for pårørende. Vi har talt med mange kræftpatienter og pårørende under coronakrisen, og de har været meget kede af, at de ikke har kunnet være sammen omkring sygdomsforløbet. Det har været en ekstra bekymring i en i forvejen svær tid med kræft, siger Pernille Slebsager.

Patienterne skal ikke længere vælge en til to faste pårørende

Dermed bortfalder kravet om, at kræftpatienter skal vælge en eller to faste pårørende, der kan ledsage dem til behandlinger, samtaler eller undersøgelser på hospitalet. Eller som må besøge dem, hvis de er indlagt.

Med de nye regler gives generelle tilladelser til besøg, som kun kan blive suspenderet fx i tilfælde af smittespredning på hospitalet.

Jeg vil gerne opfordre alle patienter og pårørende til at være særligt opmærksomme på myndighedernes anbefalinger, siger Pernille Slebsager. Foto: Tomas Bertelsen

Se hele bekendtgørelsen her

Vi skal passe på de indlagte patienter

- Jeg vil gerne opfordre alle patienter og pårørende, der færdes på hospitalerne, til at være særligt opmærksomme på myndighedernes anbefalinger, og hospitalernes konkrete anvisninger. Det kan kun lade sig gøre at beskytte de sårbare patienter, hvis alle tager et ansvar og viser hensyn, siger Pernille Slebsager.

Det er hospitalsledelsens opgave at sikre, at alle besøg på hospitalerne kan ske på forsvarlig vis.

Den nye bekendtgørelse træder i kraft 2. juli.

Læs nyheden fra Sundhedsstyrelsen her

Har du brug for rådgivning?

Du er velkommen til at ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30, hvis du er i tvivl om, hvad den nye bekendtgørelse betyder for din situation.

Læs om Kræftlinjen