Her kan du se de mest populære sider blandt fagfolk på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
- Det er en fantastisk god nyhed at vacciner nu kan tages i brug i Danmark. Jeg har stor tillid til sundhedsmyndighedernes planlægning af udrulningen af vaccinerne i Danmark, siger Jesper Fisker
Sundhedsstyrelsen har valgt at følgende grupper skal i betragtning til de første vacciner:
- borgere på udvalgte plejecentre i kommuner med størst smittetryk
- borgere over 65 år i særlig høj risiko på grund af sygdom
- udvalgt personale på sygehuse og plejecentre, som arbejder tæt på patienter og borgere, der er i høj risiko.
Da de allermest sårbare kræftpatienter har øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med covid19, vil de sandsynligvis blive tilbudt vaccinen på et tidligt tidspunkt i udrulningen af vaccinen.
Særligt udsatte prioriteres højt
- Kræftens Bekæmpelse lægger vægt på, at der er et fagligt grundlag for prioriteringen af, hvem der tildeles vacciner først. Og vi lægger vægt på, at de særligt udsatte grupper prioriteres højt, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.
Kræftens Bekæmpelse lægger vægt på, at der er et fagligt grundlag for prioriteringen af, hvem der tildeles vacciner først. Og vi lægger vægt på, at de særligt udsatte grupper prioriteres højt.
Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse
Han understreger, at Kræftens Bekæmpelse følger myndighedernes anbefalinger og udmeldinger om vacciner meget tæt - og opdaterer organisationens hjemmeside, så snart der er nye udmeldinger med betydning for kræftpatienter og pårørende. Samtidig er Kræftens Bekæmpelse også i tæt dialog med myndighederne.
Fantastisk god nyhed
- Det er en fantastisk god nyhed at vacciner nu kan tages i brug i Danmark. Jeg har stor tillid til sundhedsmyndighedernes planlægning af udrulningen af vaccinerne i Danmark, siger Jesper Fisker.
Kræftens Bekæmpelse er også glad for, at Sundhedsstyrelsen vil sikre en udbudsstyret fordeling af vaccinerne i Danmark - indtil alle i de sårbare grupper har fået vaccinen tilbudt.
Det betyder, at man som borger kan regne med at få besked af enten behandlingssted eller praktiserende læge, når man bliver omfattet af tilbud om vaccine.
Til gruppen af særligt sårbare hører mange kræftpatienter og andre patienter med alvorlige, livstruende eller kroniske sygdomme. Disse mennesker har siden udbruddet af corona pandemien levet med en dobbelt belastning.
Kræftens Bekæmpelse
Coronapandemien har nu i meget lang tid givet begrænsninger i hverdagslivet, særligt for de grupper af mennesker, der på grund af sygdom eller høj alder risikerer et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med corona. Til den gruppe af særligt sårbare hører mange kræftpatienter og andre patienter med alvorlige, livstruende eller kroniske sygdomme.
Har levet med dobbeltbelastning
Disse mennesker har siden udbruddet af coronapandemien levet med en dobbelt belastning. På den baggrund er meget glædeligt, at det så hurtigt er lykkedes at udvikle vacciner, som kan bidrage til at få coronapandemien under kontrol og beskytte de særligt sårbare. Men det er også vigtigt at understrege, at der i mange måneder vil være stor smitterisiko endnu.
- Derfor skal vi alle huske at holde fast i de forhold, som begrænser smitterisikoen. Så vi skal uændret fortsætte med at holde afstand, spritte og vaske hænder, begrænse vores samvær til få mennesker ind til myndighederne givet besked om andet, siger Jesper Fisker.
Læs mere om kræftpatienter og vaccinen her:
Sidst ændret: 23.12.2020
Af Claus Fahrendorff
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17