Her kan du se de mest populære sider blandt fagfolk på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
Behov for kvalitetsdata i forbindelse med kræftforløb
Data er en vigtig forudsætning for at forbedre kvalitet og sikre sammenhæng i kræftpatienters forløb – både i forhold til det konkrete udviklingsarbejde, men også i forhold til en mere generel åbenhed og synlighed om sundhedsvæsenets ydelser.
I takt med den stigende digitalisering af sundhedsvæsenet stiger datamængden, men det kræver omtanke og viden at sikre et relevant og validt kræftdatagrundlag i Danmark og understøtte anvendelsen af data.
Kræftens Bekæmpelse afdækker i denne rapport patienters og pårørendes behov for kvalitetsdata i forbindelse med kræftforløb og ønsker til formidling af kvalitetsdata.
Rapporten skitserer generelle såvel som specifikke udfordringer forbundet med at definere og formidle kvalitetsdata til kræftpatienter og diskuterer konkrete tiltag til at imødekomme udfordringerne.
Resultater skal bidrage til arbejdet med cancerplatform
Undersøgelsen indgår i udviklingen af en ny national cancerdataplatform i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsdatastyrelsen, Danske Regioner og sammenslutningen af Danske Multidisciplinære Cancer Grupper.
Cancerdataplatformen skal på sigt skal understøtte bedre oplevelser og resultater på kræftområdet via øget gennemsigtighed og patient-empowerment i kræftbehandlingen.
Herunder kan du se resultaterne af undersøgelsen, som er baseret på to kvalitative studier og ét kvantitativt studie.
Hvad?
Hvorfor?
Hvordan?
Hvornår?
Hvem?
Kvalitetsdata generelt
Prioritering:
Formidling:
Kvalitetsdata i forbindelse med valg af behandlingssted
Prioritering:
Formidling:
Oplevelse af kvalitetsdata i kræftforløb
Generelt:
Specifikt:
Behov for oplysninger fra andre patienter i kræftforløb
Generelt:
Specifikt:
Andre patienters vurdering af eget helbred som resultat af behandling
Generelt:
Specifikt:
Om undersøgelsen
Det empiriske grundlag i rapporten bygger på tre undersøgelser, heraf to kvalitative og én kvantitativ. I alt indgår oplysninger fra 599 kræftpatienter og pårørende til kræftpatienter.