Gå til sygdomsliste

Nyt om forskning

Fantastisk nyhed: Nu kan patienter få T-celleterapi mod modermærkekræft

14-03-2023
Patienter med spredning af modermærkekræft kan nu få en ny banebrydende behandling med T-celleterapi på Herlev Hospital, hvis standardbehandlingen ikke virker. Det sker på baggrund af forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Uden kræft havde Thorbjørn ikke besteget bjerge

13-03-2023
Thorbjørn på toppen af Aconcagua I dag bestiger Thorbjørn bjerge. Det ville han nok ikke have gjort, hvis ikke han havde været dødssyg af kræft. T-celleterapi blev vendepunktet for Thorbjørn, som havde modermærkekræft med spredning til både lever og knogler. I dag er han kræftfri og insisterer på at få mest muligt ud af livet.

Forskning giver håb om ny behandling mod lymfekræft i huden

08-03-2023
Danske forskere har vist, at en ny slags kunstigt fremstillede enzymer, endolysiner, ser ud til at virke mod lymfekræft i huden. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen, der måske kan vise vej til en ny behandling af sygdommen.

Debat: - Bedre udnyttelse af data fremtidssikrer vores sundhedssystem

07-03-2023
Kræftbehandlingen i Danmark begrænses af, at en række indbyrdes afhængige barrierer hindrer en systematisk udnyttelse af sundhedsdata, skriver Jesper Fisker, Ulrik Lassen og Troels Bierman Mortensen. En bedre behandling af kræftpatienter kræver, at vi bruger vores sundhedsdata klogere, end det er tilfældet i dag. Der er blandt andet behov for at tage højde for ny teknologi i lovgivningen.

Forskning baner vej for mere skånsom behandling af blæretumor

03-03-2023
Nye resultater viser, at skylning med kemoterapi i blæren er lige så effektivt som operation, når man skal behandle overfladisk blæretumor. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse og er allerede indført i de danske retningslinjer for behandling.

Professor Marja Jäättelä 60 år: Kræftforsker der går sine egne veje

25-02-2023
I dag, d. 25. februar bliver professor Marja Jäättelä 60 år. Hun er forskningsleder hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og er gennem sit arbejde blevet en internationalt anerkendt kræftforsker – en karriere, som hun i høj grad selv har formet ved altid at gå sine egne veje.

Forskningen gav Richardt fem år ekstra med sin kone

22-02-2023
Lis og Richardt Da lægerne i Vejle opgav at behandle Richardts lungekræft, kom han med i et forsøgsprojekt. Det gav ham og hans kone, Lis, fem år mere sammen i den hverdag, de holdt så uendeligt meget af.

Ny stor undersøgelse: Ulighed i kræft et problem i alle nordiske lande

22-02-2023
Social ulighed i kræft er et problem på tværs af alle de nordiske lande, viser ny forskning, der for første gang har samlet de seneste 15 års data på området. Regeringen bør lave en samlet strategi og øremærke midler for at mindske uligheden, mener Kræftens Bekæmpelse.

Landsdækkende forsøg afprøver kræftmedicin på nye diagnoser

21-02-2023
I forskningsprojektet ProTarget får uhelbredeligt syge kræftpatienter adgang til forsøgsbehandling med medicin, som er godkendt til andre kræftformer. Forsøget går ud på at matche patienternes kræftsygdom med målrettede behandlinger på baggrund af genetiske analyser.

Overraskende mange alvorligt kræftsyge immigranter får palliativ hjælp derhjemme

06-02-2023
Borgere med ikke-vestlig baggrund gør i højere grad end andre brug af specialiseret palliation, når de har brug for lindring i forbindelse med alvorlig kræftsygdom. Til gengæld gør de mindre brug af hospice. Det viser ny forskning fra Bispebjerg Hospital, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Godt nyt i kræfttal: Færre får livmoderhalskræft

27-01-2023
Færre danske kvinder får stillet diagnosen livmoderhalskræft. Det viser nye tal over udviklingen af kræft i Danmark. Forskning peger på, at faldet især skyldes HPV-vaccinen.

Forskning giver ny viden om sjælden lymfekræft

27-01-2023
Der mangler viden om, hvordan vi bedst behandler sjældne former for lymfekræft. Ny forskning fra Aalborg Universitetshospital beskriver en sjælden form for aggressiv lymfekræft og er et skridt på vejen. Kræftens Bekæmpelse støtter forskning i sjældne kræftformer.

Pengene skal ende det rigtige sted

20-01-2023
Gerda på 84 er frivillig to gange om ugen i Kræftens Bekæmpelse Genbrug og har valgt at skrive kræftsagen ind i sit testamente Gerda Wennermo har oplevet meget i sit 84-årige liv. Hun har desværre begravet begge sine børn og lever med en kræftdiagnose og senfølger fra strålebehandling. Men det stopper ikke livsglade Gerda, som på trods af at sidde i kørestol, stadig er frivillig to gange om ugen i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør. Og så har hun valgt at betænke Kræftens Bekæmpelse i sit testamente.

Social ulighed i mundsvælgkræft hænger stærkt sammen med patienternes rygevaner

20-01-2023
Kræft i mundsvælget er en af de kræftsygdomme med størst social ulighed i, hvem der overlever sygdommen. Ny forskning viser for første gang, at uligheden i høj grad drives af forskelle i rygevaner og helbred.

Kronprinsessen åbner Kræftens Bekæmpelses nye udforskningscenter

12-01-2023
Foto: Jonas Olufson H.K.H Kronprinsesse Mary var med, da Kræftens Bekæmpelse 12. januar slog dørene op for foreningens nye besøgscenter udForsk, der skal formidle forskning og stimulere unges interesse for videnskab.

13-årig pige fik en ny chance med banebrydende forsøgsbehandling

16-12-2022
I denne uge ryddede nyheden om en ny revolutionerende kræftbehandling avisernes forsider: En 13-årig britisk pige har modtaget en avanceret DNA-behandling mod uhelbredelig leukæmi. Behandlingen giver nyt håb for patienter, der ikke findes effektive behandlinger til i dag.

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

13-12-2022
Robotprojekt Børn med kræft kan bevare tilknytningen til deres skoleklasse ved hjælp af en robot, som står i klassen, og som de kan logge på hjemmefra. Det viser de foreløbige resultater af et forskningsprojekt på Rigshospitalet, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 11-årige Tirsah er et af de børn, der er med i projektet.

Risiko for nerveskader efter kemo kan forudsiges i en blodprøve

13-12-2022
Forskere har opdaget en ny biomarkør, som kan vise, om en patient risikerer at få alvorlige bivirkninger på grund af nerveskader efter behandling med kemoterapi. Forskningen er udført af forskere fra Syddansk Universitet og Sygehus Lillebælt og er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Sådan har vi fået en langt bedre strålebehandling mod brystkræft

12-12-2022
Birgitte Vrou Offersen For fire årtier siden var strålebehandling efter brystkræft ofte lig med skamferede kroppe og voldsomme bivirkninger. Heldigvis har dygtige forskere med støtte fra Kræftens Bekæmpelse år for år forbedret området, så mange kvinder i dag næsten undgår bivirkninger.

Fra studier af frøer og ’minikufferter’ til udvikling af kræftmedicin

16-11-2022
Forskere har fået støtte fra Knæk Cancer til et forskningsprojekt, der skal føre til bedre immunterapi med færre bivirkninger. Projektet bygger på ingeniørarbejde blandt kroppens allermindste byggesten.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 253

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10