Gå til sygdomsliste

Nyt om forskning

Ny viden om risiko for livmoderhalskræft hos særlig gruppe

01-12-2023
Kvinder, der går til kontrol for moderate celleforandringer, har en let øget risiko for livmoderhalskræft på langt sigt. Det viser ny forskning, som Kræftens Bekæmpelse har støttet, og som kan føre til en bedre opfølgning for kvinderne.

Ultraforarbejdede fødevarer øger risikoen for kræft

01-12-2023
Nyt stort internationalt studie viser, at især forarbejdede kødprodukter og drikkevarer med sukker eller kunstige sødestoffer er de store syndere. De øger ikke alene risikoen for kræft, men også for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Mads fik diabetes efter kræft

23-11-2023
Mads Rahbæk på 23 har diabetes på grund af den kræftbehandling, han fik som barn. Han er en af deltagerne i stort forskningsprojekt, der har fokus på senfølger efter børneleukæmi.

Energiproduktion - en mulig sårbarhed hos kræftceller

14-11-2023
NAD+ er et vigtigt molekyle for cellers energiproduktion. Forskere hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har i et nyt studie fået indsigt i, hvordan NAD+ regulerer delingen af celler og dets potentiale til at bremse aggressive kræftceller.

Forskning skal finde behandling mod nyopdaget sygdom

10-11-2023
Knæk Cancer: Et af de forskningsprojekter, der har modtaget støttet fra Knæk Cancer 2023, skal vise vej til behandlingen af blodsygdommen Vexas. Sygdommen, der kan føre til blodkræft, er foreløbigt konstateret hos cirka 40 mennesker i Danmark.

Selvlysende farve kan spotte kræftceller i dvale

10-11-2023
Ny forskning fra bl.a. Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning gør det muligt at finde sovende kræftceller - celler, som er gået i dvale under kræftbehandlingen, og som kan være skyld i tilbagefald efter kræft.

Forskning om celler i dvale giver ny vigtig viden om kræft

08-11-2023
Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser, hvad der sker i hvilende celler i bl.a. modermærker. Det gør os klogere på, hvad der sker, når vi får kræft.

Ny dansk forskning: Bekymrende mange plages af senfølger efter kræft

26-10-2023
Et studie blandt 28.000 kræftoverlevere viser, at mange er hårdt ramt af senfølger op til 12 år efter deres kræftbehandling. Kræftens Bekæmpelse foreslår senfølgecentre i alle landets regioner.

Kræftens Bekæmpelse forlænger ikke aftale med kartoffelproducent

24-10-2023
Forbrugerombudsmanden er blevet bedt om at vurdere firmaets markedsføring, og det svar vil Kræftens Bekæmpelse afvente.

3D-printede knogler giver bedre sarkom-operationer

17-10-2023
Knæk Cancer: På Aarhus Universitetshospital bruger kirurger og ingeniører ny teknologi med 3D-printede modeller til at planlægge komplicerede kræftoperationer. Metoden er indført med støtte fra Knæk Cancer.

Kvinder skal hjælpes med senfølger efter livmoderhalskræft

12-10-2023
Knæk Cancer: Mange kvinder lever med senfølger efter livmoderhalskræft uden at vide, at der er hjælp at få. Et nyt forskningsprojekt vil indsamle viden blandt kvinderne hvilket kan føre til bedre tilbud til kommende patienter.

HPV-vaccine beskytter mod kræft i endetarmsåbningen

11-10-2023
Forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser nu, at HPV-vaccinen mindsker risikoen for analkræft og svære forstadier til sygdommen. Risikoen er mindsket med op til 70 pct. blandt kvinder, der er vaccineret, før de fyldte 17 år.

Ann fik æggestokkræft: ”Forskning har givet mig en ekstra chance”

04-10-2023
Ann Kristina Bojsen Ann Kristina Bojsen fik æggestokkræft som 45-årig. I forbindelse med sin behandling kom hun med i et forsøg, som er støttet af Knæk Cancer. Håbet er, at skylning med varm kemoterapi kan være med til at forhindre tilbagefald.

Denne forskning redder hvert år tusindvis af kvinder

03-10-2023
Knæk Cancer: Det er en af de helt store succeser i kræftforskningens verden: I løbet af blot 30 år har man udpeget et virus som årsag til en type kræft og udviklet en vaccine, der effektivt forebygger sygdommen. En del af forskningen er sket med støtte fra Knæk Cancer.

Radioaktivt jodkorn spiller vigtig rolle ved brystkræftoperationer

28-09-2023
Knæk Cancer: Særlig metode til markering af brystkræft er taget i brug på baggrund af forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse og Knæk Cancer. Nu viser undersøgelse, at det også er den bedste metode til at markere lymfeknuder hos brystkræftpatienter, der skal forbehandles med kemoterapi inden operation. Formålet er bedre operationer og færre senfølger.

Forskning førte til tilbud, der kan opdage kræft tidligt

26-09-2023
Knæk Cancer: Forskere har vist, at den arvelige sygdom Lynch syndrom øger dødeligheden for andre kræftformer, end man troede. Det har ført til, at man i dag tilbyder patienterne kontroller, som kan opdage urinvejskræft på et tidligt stadie – og dermed redde liv.

Hvad samler Knæk Cancer ind til i år?

25-09-2023
Hånd med Knæk Cancer logo på Knæk Cancer samler i år ind for 12. år i træk. Over årene er 466 projekter igangsat takket være danskernes opbakning og de indsamlede midler. Igen i år har Kræftens Bekæmpelse peget på en række relevante indsatsområder inden for forebyggelse, forskning og patientstøtte, som potentielt kan få støtte fra dette års Knæk Cancer indsamling.

Aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig

19-09-2023
Forskere viser nu, hvordan aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig. Forskningen er udført ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og beskriver samtidig for første gang den særlige metode kræftcellerne bruger til at optage fedtstoffet.

Selv lægerne kalder ham ’et mirakel’

15-09-2023
Hasse Havgaard Mortensen For seks år siden opgav lægerne at give Hasse mere behandling for hans fremskredne bugspytkirtelkræft. Heldigvis insisterede hans hustru på, at han skulle med i et nyt forsøg.

Timing er alt: Forskning giver ny viden om sunde celler

13-09-2023
Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning kaster nu lys over cellernes nøje tilrettelagte deling.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 308

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10