Gå til sygdomsliste

Nyt om forskning

Kræftens Bekæmpelse støtter kræftforskning med 104 millioner kr.

02-06-2023
Pengene fordeles på 50 nye forskningsprojekter. Det er blandt andet forskning i protonterapi, depression hos tidligere kræftpatienter, samt en kortlægning af nogle særlige kromosomforandringer og deres sammenhæng med blodkræft.

Stor ros til Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi

01-06-2023
Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi, der blev etableret med støtte fra Knæk Cancer i 2017, modtager stor ros i evaluering iværksat af Kræftens Bekæmpelse. Centret udfører fremragende forskning, som bidrager til bedre strålebehandling af kræftpatienter i hele Danmark.

'Det er som en sky, der hænger over mig'

25-05-2023
Mads Holm Iversen For tre år siden fik Mads Holm Iversen diagnosen nyrekræft. Han var 46 år gammel og far til tre drenge. Heldigvis er han kræftfri i dag, og hans fremtidsudsigter er gode. Men ud af kræftforløbet er vokset et nyt problem: frygten for tilbagefald.

Kræftoverlevere får hjælp til at håndtere frygt for tilbagefald

25-05-2023
samtale Næsten alle, som har haft kræft, frygter tilbagefald. For hver femte er det så belastende, at det er ødelæggende for livskvaliteten. Kræftens Bekæmpelse støtter forskning, der skal lede til nye behandlingstilbud.

Forskere har opdaget skjult mekanisme, der kobler kræft og diabetes

22-05-2023
Insulinresistens er normalt noget, man forbinder med type 2-diabetes. Men nu har forskere opdaget det hos kræftpatienter, og det kan have betydning for, hvor hurtigt kræften spreder sig. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Sådan kan patienter inddrages bedre i deres behandling

16-05-2023
En særlig Beslutningshjælper kan hjælpe læger og patienter med at inddrage patienten i beslutninger om deres behandling. Ny undersøgelse viser gode resultater med at bruge Beslutningshjælperen til at vejlede kvinder, der skal tilbydes strålebehandling mod brystkræft.

Ny forskning: Protein kan måske forudsige effekten af immunterapi

10-05-2023
Et protein kan måske forudsige, hvilke patienter med modermærkekræft der har gavn af immunterapi. Det viser en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

Ny DNA-test kan hjælpe patienter med sjælden kræft

08-05-2023
En nyudviklet DNA-test kan gøre det muligt at screene for sjældne kræftformer hos børn og unge voksne i fremtiden. Metoden åbner mulighed for at opdage og behandle sygdommene tidligt og dermed forbedre prognosen. Testen er udviklet af danske forskere og skal nu afprøves i et stort forskningsprojekt.

Ny viden kan vise vej til bedre behandling af sarkomkræft

04-05-2023
En blodprøve kan bruges til at forudsige sygdomsforløbet hos patienter med bløddelssarkomer. Det viser ny forskning, der er støttet af Knæk Cancer, og som måske kan føre til udviklingen af ny medicin.

Andrea har sat kurs mod Indlandsisen

03-05-2023
Expedition Pink Ribbon på træningslejr i Norge I starten af 2021 fik Andrea Elisabeth Rudolph konstateret brystkræft. Midt i kemo og opkastninger dukkede muligheden for et eventyr op – Andrea sagde straks ja til at gå tværs over Indlandsisen i Grønland sammen med andre kvinder, der tidligere har haft brystkræft. Nu, to år senere, gør ekspeditionen klar til at sætte afsted og undervejs samle penge ind til brystkræftsagen. Andrea glæder sig – også selv om hendes rute har ændret sig væsentligt.

Forskere finder forklaring på, at kræftceller spreder sig

10-04-2023
En af de farligste egenskaber ved kræft er, at sygdommen kan sprede sig i kroppen. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser, hvordan proteinet GSNOR har en vigtig rolle i den proces.

Milepæl: Mange kræftformer kan nu behandles med protonterapi

04-04-2023
Siden protonterapi blev indført i Danmark for 4 år siden, har lægerne gradvist afprøvet behandlingen mod flere og flere kræftformer. Det betyder, at proton-behandling fra foråret er en mulighed ved alle de kræftformer, hvor protoner kan være bedre end almindelig strålebehandling.

Ny forskning skal give flere kræftpatienter gavn af immunterapi

31-03-2023
Immunterapi har i de seneste år givet store fremskridt i behandlingen af kræft. Men der er stadig en række kræfttyper, hvor behandlingen er uden virkning. Det har forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning imidlertid måske fundet en løsning på. Resultaterne bliver nu afprøvet i forsøg med patienter på Rigshospitalet.

De fleste lever godt med stomi efter endetarmskræft

29-03-2023
Danske forskere sætter i ny undersøgelse fokus på livskvaliteten hos patienter, der har fået en stomi på grund af endetarmskræft. Og de har et vigtigt budskab til de patienter, der har problemer med deres stomi: I kan få hjælp, selv mange år efter operationen.

Kræftceller undslipper behandling mod hjernekræft

24-03-2023
Forskning med bidrag fra Kræftens Bekæmpelse giver en forklaring på, hvordan hjernekræftceller af typen glioblastom undslipper behandling med midlet bevacizumab, som er en almindelig behandling af sygdommen. Resultaterne giver håb om, at man kan udvikle nye behandlinger, der kan ramme den livstruende sygdom.

Fantastisk nyhed: Nu kan patienter få T-celleterapi mod modermærkekræft

14-03-2023
Patienter med spredning af modermærkekræft kan nu få en ny banebrydende behandling med T-celleterapi på Herlev Hospital, hvis standardbehandlingen ikke virker. Det sker på baggrund af forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Uden kræft havde Thorbjørn ikke besteget bjerge

13-03-2023
Thorbjørn på toppen af Aconcagua I dag bestiger Thorbjørn bjerge. Det ville han nok ikke have gjort, hvis ikke han havde været dødssyg af kræft. T-celleterapi blev vendepunktet for Thorbjørn, som havde modermærkekræft med spredning til både lever og knogler. I dag er han kræftfri og insisterer på at få mest muligt ud af livet.

Forskning giver håb om ny behandling mod lymfekræft i huden

08-03-2023
Danske forskere har vist, at en ny slags kunstigt fremstillede enzymer, endolysiner, ser ud til at virke mod lymfekræft i huden. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen, der måske kan vise vej til en ny behandling af sygdommen.

Debat: - Bedre udnyttelse af data fremtidssikrer vores sundhedssystem

07-03-2023
Kræftbehandlingen i Danmark begrænses af, at en række indbyrdes afhængige barrierer hindrer en systematisk udnyttelse af sundhedsdata, skriver Jesper Fisker, Ulrik Lassen og Troels Bierman Mortensen. En bedre behandling af kræftpatienter kræver, at vi bruger vores sundhedsdata klogere, end det er tilfældet i dag. Der er blandt andet behov for at tage højde for ny teknologi i lovgivningen.

Forskning baner vej for mere skånsom behandling af blæretumor

03-03-2023
Nye resultater viser, at skylning med kemoterapi i blæren er lige så effektivt som operation, når man skal behandle overfladisk blæretumor. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse og er allerede indført i de danske retningslinjer for behandling.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 268

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10