Gå til sygdomsliste

Nyt om forskning

Blodtryksmedicin øger risiko for sjælden kræftsygdom

18-07-2017
Læbekræft er en sjælden sygdom. Årsagerne er især rygning og sollys. Men nu viser en ny undersøgelse, at et kendt blodtrykssænkende middel også kan øge risikoen for læbekræft markant.

Allergimedicin kan gøre kemoterapi mere effektiv

12-07-2017
Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg har uddelt 72,9 mio. kroner til 44 forskningsprojekter. Det største beløb er gået til professor Marja Jäättelä, som forsker i, hvordan allerede velkendt medicin, som allergipiller, kan mindske risikoen for at dø af kræft markant.

Kræft i urinvejene kan være arvelig

11-07-2017
Ny viden om gener kan give bedre mulighed for individuelle screeninger og forebyggelse af kræft i de øvre urinveje. Det tyder et nyt forskningsresultat på, som blev fremlagt på verdens største internationale kræftkonference ASCO denne sommer.

Ny forskning kobler trafikstøj og tarmkræft

05-07-2017
For første gang har forskere undersøgt sammenhængen mellem trafikstøj og en af de hyppigste kræftsygdomme i Danmark, nemlig tarmkræft. Resultaterne viser, at det øger risikoen for at udvikle tarmkræft senere i livet, hvis man er udsat for et højt niveau af trafikstøj.

Mef Christina Nilbert ny forskningschef i Kræftens Bekæmpelse

30-06-2017
Den svenske professor kommer fra en stilling som leder af Regional Cancer Center South i Sverige. Hun efterfølger Jørgen H. Olsen, der netop er gået på pension efter 36 år i Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelses forskning blandt verdens bedste

29-06-2017
En ny opgørelse viser, at forskning fra Kræftens Bekæmpelse ligger helt i top, når man ser på kvaliteten af de tidsskrifter, som resultaterne bliver offentliggjort i. Det gælder både den forskning, som Kræftens Bekæmpelse støtter på landets universiteter og hospitaler, og forskningen fra Kræftens Bekæmpelses eget forskningscenter.

Forskningschef har bragt Kræftens Bekæmpelses forskning på internationalt topniveau

29-06-2017
Jørgen H. Olsen er gået på pension og forlader jobbet som forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, hvor han har arbejdet i 36 år. Det er i høj grad hans fortjeneste, at Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter i dag hører til blandt de bedste i verden.

Partnere til brystkræftramte har større risiko for depression

22-06-2017
En ny, stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at en mand har otte pct. større risiko for at få en depression, hvis hans kone eller kæreste rammes af brystkræft, end andre mænd i parforhold. Resultatet understreger, hvor vigtigt det er, at også de pårørende får hjælp og støtte.

Indstil din kandidat til Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2018

20-06-2017
Vi sætter pris på dem, der gør en særlig indsats for kræftpatienter. Derfor uddeler vi den 4. februar 2018 Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. Du kan indstille din egen kandidat nu og frem til den 18. september 2017.

Operation kan gavne kvinder med tilbagefald af æggestokkræft

15-06-2017
En gruppe af kvinderne kan vinde fem måneders ekstra levetid uden forværring af deres sygdom, hvis al kræftvæv kan fjernes ved en operation. Det viser ny forskning, som danske kvinder har deltaget i.

Kræftpatienter finder livskvalitet i alternativ behandling

13-06-2017
Hver fjerde kræftpatient bruger alternativ behandling som supplement til behandlingen på hospitalet. Det kan f.eks. være zoneterapi, kostvejledning eller kosttilskud. Patienterne bruger alternativ behandling for at komme godt igennem sygdommen – og fordi den kan give noget, sundhedsvæsenet ikke kan.

Jeg gør noget godt for mig selv

13-06-2017
Da Lis Hawlik fik kræft for tredje gang, havde hun brug for at gøre andet end bare at sige ja tak til kemobehandlingen. Hun supplerer derfor med sund kost, akupunktur og højdosis c-vitaminbehandlinger for at gøre sit til at komme godt igennem sygdommen.

Selvrapportering kan øge kræftpatienters levetid

09-06-2017
Kræftpatienter lever længere, hvis de regelmæssigt selv rapporterer deres symptomer og bivirkninger, imens de modtager behandling. Det viser en amerikansk undersøgelse, som bekræfter vigtigheden af at inddrage patienter i deres egen behandling.

Ældre kræftpatienter er noget helt særligt

08-06-2017
Næsten halvdelen af alle danske kræftpatienter er over 70 år, og det tal vil stige markant i de kommende år. I Odense forsker eliteforskningscentret AgeCare i, hvordan man kan sikre ældre en bedre behandling.

Flere overlever kræft

07-06-2017
Flere danskere lever et og fem år efter, at de har fået en kræftdiagnose – og der ses særligt en fremgang i etårs-overlevelsen for lungekræftpatienter. Det viser en ny opgørelse fra Cancerregistret. Skal det batte noget på overlevelsestallene, kræver det, at overlevelsen efter lungekræft bliver væsentligt forbedret, siger Kræftens Bekæmpelse.

Kvinder med lungehindekræft var naboer til Dansk Eternit-fabrik

07-06-2017
Ny forskning fra Aalborg Universitetshospital viser, at alene det at bo tæt på virksomheder, der arbejdede med asbest, har øget risikoen for at udvikle asbestrelateret lungehindekræft. Samfundet bør tage ansvar for de mennesker, der rammes, mener Kræftens Bekæmpelse.

Befolkningsundersøgelse har fået afdeling i Aarhus

02-06-2017
Kræftens Bekæmpelse har åbnet et studiecenter i Aarhus, hvor jyder og fynboere kan komme forbi og hjælpe forskerne med at blive klogere på årsagerne til kræft.

Jens afprøver ny vaccine mod kræft

30-05-2017
På Herlev Hospital er forskere i gang med at udvikle en vaccine, der skal styrke immunforsvaret, så det selv kan bekæmpe kræft. Vaccinen afprøves nu i et forsøg, som Jens Elmquist deltager i.

Juniorforskerpris til lektor og overlæge, dr. med. Tarec Christoffer El-Galaly

24-05-2017
Patienterne er den vigtigste drivkraft for det arbejde, som Tarec Christoffer El-Galaly udfører som læge og forsker ved Hæmatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Målet for den unge overlæge er at tilbyde den bedste behandling til patienterne – og han har allerede bidraget med viden, der både kan give bedre udredningsforløb, og som kan sikre patienter med lymfekræft bedre kontrolforløb. For det er han netop blevet tildelt den ene af Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser 2017.

Juniorforskerpris til afdelingslæge og juniorgruppeleder Marco Donia

24-05-2017
Immunterapi har gennem de seneste år vist gode resultater i behandling af kræft. En af dem, der står bag de gode resultater, er Marco Donia fra Center for Cancer ImmunTerapi ved Herlev Hospital. Det arbejde har netop sikret ham den ene af årets Juniorforskerpriser fra Kræftens Bekæmpelse.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 344

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10