Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Forskningsnyheder

Jens afprøver ny vaccine mod kræft

30-05-2017
På Herlev Hospital er forskere i gang med at udvikle en vaccine, der skal styrke immunforsvaret, så det selv kan bekæmpe kræft. Vaccinen afprøves nu i et forsøg, som Jens Elmquist deltager i.

Juniorforskerpris til lektor og overlæge, dr. med. Tarec Christoffer El-Galaly

24-05-2017
Patienterne er den vigtigste drivkraft for det arbejde, som Tarec Christoffer El-Galaly udfører som læge og forsker ved Hæmatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Målet for den unge overlæge er at tilbyde den bedste behandling til patienterne – og han har allerede bidraget med viden, der både kan give bedre udredningsforløb, og som kan sikre patienter med lymfekræft bedre kontrolforløb. For det er han netop blevet tildelt den ene af Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser 2017.

Juniorforskerpris til afdelingslæge og juniorgruppeleder Marco Donia

24-05-2017
Immunterapi har gennem de seneste år vist gode resultater i behandling af kræft. En af dem, der står bag de gode resultater, er Marco Donia fra Center for Cancer ImmunTerapi ved Herlev Hospital. Det arbejde har netop sikret ham den ene af årets Juniorforskerpriser fra Kræftens Bekæmpelse.

Talentfulde kræftforskere får Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser

22-05-2017
Marco Donia og Tarec Christoffer El-Galaly er modtagere af Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser 2017. De får priserne samt 75.000 kr. hver for at gøre en særlig indsats inden for dansk kræftforskning.

Forskning skal føre til bedre behandling af lymfekræft i huden

16-05-2017
Lymfekræft i huden er hos de fleste patienter en ret fredelig sygdom, der kan ligne et uskyldigt eksem. Men hos en tredjedel af patienterne udvikler sygdommen sig mere alvorligt. Kræftens Bekæmpelse har bevilget tre mio. kr. til et forskningsprojekt, der skal vise, hvordan sygdommen udvikler sig til at blive aggressiv, og om det kan lade sig gøre at bekæmpe den med antibiotika.

Informationsindsats skal øge tilslutning til HPV-vaccination

10-05-2017
Hvis vi skal stoppe livmoderhalskræft, skal tilslutningen til HPV-vaccination igen op på niveau med tilslutningen i vores nordiske nabolande, Sverige og Norge. Det er målet for en ny informationsindsats om forebyggelse af livmoderhalskræft gennem HPV-vaccination, som Sundhedsstyrelsen lancerer sammen med Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen.

Stor undersøgelse giver ny viden om senfølger efter børnekræft

09-05-2017
I dag overlever fire ud af fem børn med kræft. Men kræft hos børn er typisk meget aggressiv og kræver intensiv behandling. Især børn er særligt sårbare overfor behandlingen, da den bliver givet på et tidspunkt, hvor barnets krop gennemgår en kraftig udvikling, og hvor organerne og hjernen modnes. Derfor oplever en del tidligere børnekræftpatienter senfølgesygdomme senere i livet.

Forskere skal undersøge, om støj kan give kræft

08-05-2017
Forskning fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse peger på, at støj muligvis kan øge risikoen for blandt andet brystkræft. Men man ved imidlertid meget lidt om sammenhængen mellem støj og kræft. En ny stor, nordisk undersøgelse med Kræftens Bekæmpelse i spidsen skal i de næste fire år blandt andet undersøge, om støj øger risikoen for bryst- og tarmkræft.

Professor Niels Kroman ny cheflæge i Kræftens Bekæmpelse

04-05-2017
Mandag den 14. august tiltræder professor Niels Kroman jobbet som cheflæge i Kræftens Bekæmpelse.

Hæderspris til lægefaglig vicedirektør Hans H. Storm

04-05-2017
Dansk Selskab for Cancerforskning har netop uddelt gårdejer Ingemann Petersen og hustrus hæderspris til lægefaglig vicedirektør Hans H. Storm fra Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelse inviterer unge forskere til sommerskole

26-04-2017
25 unge forskere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har nu mulighed for at melde sig til to ugers sommerskole, hvor de får mulighed for at lære mere om kræft-epidemiologi og for at styrke deres faglige netværk

Millioner til nyskabende forskning i hjernekræft

25-04-2017
Petra Hamerlik fra Kræftens Bekæmpelse har netop modtaget et Hallas-Møller stipendie på 11 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til sin banebrydende forskning i hjernekræft af typen glioblastom. Pengene skal hun bruge på et femårigt forskningsprojekt, som skal sikre ny viden og skabe grobund for nye behandlinger mod den livstruende sygdom.

Nyt resultat: Malaria nedkæmper blærekræft i mus

20-04-2017
Danske forskere har netop offentliggjort et bemærkelsesværdigt resultat. Et særligt malariaprotein, kan være med til at bremse uhelbredelig blærekræft. Forskerne skal også undersøge effekten på andre kræftformer og regner med at kunne afprøve behandlingen på mennesker inden for de næste tre-fire år. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen.

Hård motion kan måske øge effekten af immunterapi

18-04-2017
Når pulsen kommer op, danner kroppen flere immunceller, og immunforsvaret kan dermed lettere bekæmpe kræftcellerne. Det viser nye resultater, som forskere fra Herlev Hospital vil dykke længere ned i. Samtidig undersøger forskerne, om de kan stimulere immuncellerne til at bekæmpe kræft med endnu større styrke. Målet er at øge effekten af immunterapi, der går ud på at styrke kroppens eget immunforsvar til at slå kræftceller ihjel.

Forskere slår fast: Svejsning er kræftfremkaldende

11-04-2017
Personer, der udsættes for svejserøg på jobbet, har en markant øget risiko for at udvikle lungekræft. Det slår verdens førende forskere fast, efter at de har vurderet den nyeste forskning på området. Konklusionen åbner op for, at man muligvis kan få anerkendt lungekræft som en erhvervssygdom og dermed få tilkendt erstatning.

Kræftpatienterne savner rådgivning om alternativ behandling

11-04-2017
Langt over halvdelen af de kræftpatienter, der anvender alternativ behandling i forbindelse med deres kræftsygdom, fortæller det ikke til sundhedspersonalet. Et projekt, som Kræftens Bekæmpelse er med i, skal forbedre dialogen om alternativ behandling mellem kræftpatienter og sundhedspersonale og formidle information om effekten af alternativ behandling til mennesker med kræft og deres pårørende.

Forskere finder 13 genetiske forandringer bag kræft i hjernen

28-03-2017
Hjernetumorer af typen gliom er en sjælden, men livstruende sygdom. Man ved endnu kun lidt om årsagerne, men ny international forskning, som Kræftens Bekæmpelse har deltaget i, har nu opsporet 13 nye gen-ændringer, som ser ud til at øge risikoen for sygdommen. Den viden kan være første skridt mod nye behandlinger.

Ny viden om brystkræftceller kan være første skridt på vejen mod behandling

24-03-2017
Kinesiske forskere har fundet et svagt punkt hos en form for brystkræftceller, der er særligt aggressive og vanskelige at behandle. Resultaterne kan måske vise vej til en behandling, der er baseret på medicin, som i dag bruges ved diabetes.

Danskerne hjælper kræftforskningen ved landsindsamlingen

22-03-2017
Lige siden den allerførste landsindsamling har det været en tradition, at de penge, som danskerne giver til Kræftens Bekæmpelse, hjælper kræftforskningen. For eksempel blev det efter den første landsindsamling muligt at starte en af verdens største befolkningsundersøgelser, ’Kost, kræft og helbred’, som har givet vigtig ny viden om sammenhængen mellem livsstil og kræft.

Danskerne hjælper Kræftens Bekæmpelse med forskning i tarmbakterier

16-03-2017
Man kunne tro det var den nyeste designertaske, som flere gange gennem det seneste halve år er set rundt omkring på Østerbro. Med sin klare blå farve og hvide skulderrem lyser den fikse nylontaske op i gadebilledet over skulderen hos både mænd og kvinder. I virkeligheden er tasken imidlertid langt mere værdifuld end en designertaske.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 327

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10