Gå til sygdomsliste

Kræftens Bekæmpelse forlænger ikke aftale med kartoffelproducent

24-10-2023
Forbrugerombudsmanden er blevet bedt om at vurdere firmaets markedsføring, og det svar vil Kræftens Bekæmpelse afvente.

Kræftens Bekæmpelse er blevet bekendt med, at der er indgivet en anmeldelse til Forbrugerombudsmanden, som vedrører det samarbejde, som Kræftens Bekæmpelses initiativ ’Støt brysterne’ har med Lammefjordens Grøntsagslaug.

Klagen omhandler de poser med kartofler, hvor 50 øre pr. købt pose går til kampen mod brystkræft. Klageren anfægter en tekst, der er trykt på posen. Kampagnen har kørt i efteråret, og de sidste kartofler blev produceret i oktober.

I Kræftens Bekæmpelse værner vi om vores troværdighed, som er af afgørende betydning for os. Kræftens Bekæmpelse har derfor besluttet ikke at forlænge aftalen med Lammefjordens Grøntsagslaug, før der er kommet en afgørelse fra Forbrugerombudsmanden. Vi vil blive meget overraskede, hvis den afgørelse er, at Lammefjorden har gjort noget, der er i strid med loven.

Støt Brysterne er et årligt initiativ, der har til formål at indsamle midler til kampen mod brystkræft. En stor del af overskuddet går til forskningsprojekter, der omhandler brystkræft, som er den absolut hyppigste kræftform hos kvinder herhjemme med ca. 5.000 nye tilfælde om året.