Gå til sygdomsliste

Søndag samler danskerne ind: 'Jeg er meget taknemmelig'

04-04-2019
Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen glæder sig til den 7. april, hvor tusindvis af danskere går på gaden for at samle ind til kræftsagen. Hun kalder dagen for skelsættende, og skal selv ud og stemme dørklokker på Østerbro i København.

Det bliver Helen Bernt Andersens første landsindsamling som formand for Kræftens Bekæmpelse. Foto: Tomas Bertelsen

Der kan være mange grunde til, at danskerne den 7. april tager indsamlingsbøtten i hånden for at samle ind. En kan have mistet et familiemedlem eller god ven til kræft, en anden har måske selv haft kræft. Alle har de lyst til at støtte kræftforskning og patientstøtte.

Alt sammen viser, hvor stor betydning kræftsagen har for folk, mener formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

- Jeg tror, at landsindsamlingen giver mening for rigtig mange danskere at deltage i, fordi man her kan vise, at man har haft kræft tæt inde på livet, og at man samtidig kan støtte kræftsagen, siger Helen Bernt Andersen.

Stolt over de frivillige

Som formand er hun stolt og imponeret over at se det engagement, som de mange tusind frivillige i Kræftens Bekæmpelse lægger i arbejdet med landsindsamlingen.

- Jeg er meget taknemmelig for, at folk gør denne store indsats. Vi ville ikke være, hvor vi er i dag som forening, hvis vi ikke havde den store opbakning fra alle de frivillige landet over, siger Helen Bernt Andersen.

Støt kræftsagen: Meld dig som indsamler

Vi ville ikke være, hvor vi er i dag som forening, hvis vi ikke havde den enorme opbakning fra alle de frivillige landet over.

Helen Bernt Andersen

De penge, der kommer ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, og til forskning og forebyggelse.

Af hver 100 kr. af overskuddet fra landsindsamlingen går 62 kr. til forskning i kræft. 19 kr. går til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse og 3 kr. til administration. Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

Respekt og ydmyghed

I år bliver det Helen Bernt Andersens første landsindsamling som formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun skal selv ud og samle ind sammen med sine to sønner og en svigerdatter på Østerbro, og hun glæder sig til at møde folk på ruten.

- Jeg går ud med en respekt og ydmyghed over for de mennesker, vi banker på hos. Det er dem, der åbner, der bestemmer dagsordenen. Men det er ikke svært at ringe på døren med sådan en god sag, slutter hun.

Læs mere: Det går din støtte til


Mere om Helen Bernt Andersen

- Blev i 2018 formand for Kræftens Bekæmpelse

- Arbejder som sundhedsfaglig direktionskonsulent på Rigshospitalet

- Har arbejdet i 15 år som sygeplejedirektør på Rigshospitalet

- Arbejdede som ung som kræftsygeplejerske på Finsensinstitutet, hvor Kræftens Bekæmpelse holder til i dag

- Helen Bernt Andersen var i mange år gift med Peter, som døde i november 2018. Sammen fik de børnene David og Jon, der er henholdsvis 24 og 29 år.

- Hun er 63 år og bor i Sorgenfri.

Om Landsindsamlingen 7. april 2019

Landsindsamlingsdagen er en dag, hvor danskerne sætter bekæmpelse af kræft på dagsordenen.

I 2018 var over 3.000 frivillige og ca. 27.000 indsamlere med til at samle 33,5 mio. kr. ind ved landsindsamlingen. Alle der er involveret i landsindsamlingen har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats indenfor forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Vi vil gerne skabe sammenhæng mellem det fælles ønske der er om at bekæmpe kræft og den enkeltes grund til at være med i landsindsamlingen. Derfor er der igen i 2019 mulighed for, at hver enkel indsamler kan vise sin grund til at samle ind. Alle indsamlere bliver opfordret til at skrive deres grund til at samle ind på et flag. Det kan fx være: ”Jeg fik hjælp” – ”For min mormor” – ”Jeg kender for mange” – ”Jeg savner hende” – ”Et liv uden kræft” osv.

Uanset hvad den enkelte indsamler vælger at skrive, har vi alle sammen en grund, og vi håber, du vil være med til landsindsamlingen søndag den 7. april 2019.

Du kan stadig nå det: Meld dig som indsamler her