Gå til sygdomsliste

Børn og unges behov under en kræftsygdom

Udover omsorg har børn og unge med kræft brug for at være forberedt på behandling og bivirkninger, at have mulighed for at dele bekymringer og at bevare kontakten til venner og nærmeste familie.

Børn og unge reagerer forskelligt, når de rammes af en alvorlig sygdom som kræft. Barnets alder kan have betydning for, hvordan det reagerer. På disse sider kan du læse om idéer til, hvordan du kan møde dit barns behov under sygdommen.

Grundlæggende behov og reaktioner

Børn og unge, der får kræft, har grundlæggende brug for de samme ting som alle andre børn og unge. I forbindelse med en kræftsygdom kan man opleve, at nogle af disse behov øges i styrke, og andre svinder. Læs mere:

Behov og reaktioner


Aldersopdelte behov

Et barn eller en ung med kræft har behov for at mærke, at forældrene er der for ham eller hende. Især de yngre børn er meget afhængige af deres forældre for at få tryghed og trøst. Unge søger ofte trøst hos både forældre og kammerater. Læs mere:

Behov efter alder


Børn og unge med kræft har brug for at dele tanker og bekymringer

Mange børn og unge kan opleve, at en kræftsygdom sætter tanker i gang. Det kan være tanker om at savne sine venner, tanker om døden eller om meningen med livet. Få konkrete råd til, hvordan man kan tale om svære tanker med sit barn:

Dele tanker og bekymringer


Børn og unge har brug for åbenhed om sygdommen

Få konkrete råd til, hvordan du kan tale med dit barn om sygdommen, og hvordan du kan forberede det på undersøgelser, behandling og bivirkninger. Læs mere:

At tale om sygdommen


Til forsiden af 'Hvis dit barn har kræft:

Hvis dit barn har kræft

 
Sebastian besøger kræftafdelingen

Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.