Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Kræftsyge børn og unge har brug for at opleve, at forældrene er ærlige over for dem og ikke holder noget 'hemmeligt'. Børn og unge har behov for at blive forberedt på behandlingen og på de bivirkninger, de kan få. Forklar gerne i små bidder.
Når forældrene er åbne om sygdommen, er barnet ofte mindre bange for kræften og bedre forberedt på behandlingen.
Du kan overveje, om det kun er jer som forældre, som taler med jeres børn, eller om I skal gøre det sammen med en nær pårørende eller evt. lægen eller sygeplejersken.
Generelt er det sådan, at jo bedre et barn eller en ung er forberedt på, hvad der skal ske, jo bedre er de til at mestre det. Det kan derfor være en god idé at informere grundigt om indlæggelse, undersøgelse, behandling, evt. bivirkninger, hvem der er med barnet på sygehuset, hvem der tager sig af evt. søskende derhjemme, og hvor ofte søskende (og venner) kommer på besøg.
Barnet bliver som regel grundigt forberedt på undersøgelserne og behandlingen af en læge eller af en sygeplejerske på børneafdelingen. Men det kan være en god idé, hvis du gentager for dit barn, hvad sundhedspersonalet har sagt, og finder ud af, om der er noget, som barnet ikke har forstået.
Måske er dit barn bekymret for en undersøgelse eller for bivirkninger af medicinen. Derfor kan det være en god idé, at du forbereder barnet på evt. bivirkninger af behandlingen.
Fortæl f.eks. dit barn, at man kan tabe håret af medicinen og måske kaster op, men at håret vokser ud igen, og at kvalmen forsvinder, når man ikke længere skal have medicinen.
Det kan måske være forvirrende, at man bliver syg af medicin. Du kan evt. fortælle, at selvom man bliver dårlig af medicinen, så fjerner den samtidig kræftsygdommen. I kan også læse bøgerne 'Kemo-manden Kasper' eller 'Ida og Amirs kamp mod kræftcelle-skurkene':
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling (9:20 min.)
Sidst ændret:08.01.2018
Psykolog Marianne Kruse
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.
Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17