Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
EGFR (epidermal growth factor receptor) er et protein på overfladen af normale celler, som binder vækstfaktorer, der får cellerne til at dele sig. EGFR kan findes i abnormt øget mængde på overfladen af mange typer kræftceller. Det medfører, at kræftcellerne er i stand til at dele sig overdrevent.
En EGFR-hæmmer er et stof, som blokerer aktiviteten af EGFR. Blokering af EGFR kan forhindre kræftcellerne i at dele sig. Kaldes også tyrosine kinase inhibitor (TKI).
Nogle EGFR-hæmmere kan anvendes som kræftmedicin, og virker ved at sætte sig på kræftcellernes overflade og blokere for, at kræftcellerne får signal om at vokse og dele sig. Når kræftcellerne hæmmes i at dele sig, bremses udviklingen af kræften.
Behandlingen virker dog ikke, hvis man har en mutation (defekt arvemateriale) i det såkaldte RAS gen. Man får derfor undersøgt en vævsprøve, for at få afgjort om kræftcellerne har mutationer i de såkaldte RAS gener. Hvis RAS generne fungerer normalt, kan man få gavn af behandlingen. Hvis man har mutationer i generne, virker behandlingen med EGFR-hæmmer ikke.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17