Gå til sygdomsliste

Her kan du få rådgivning om coronavirus og kræft

Har du brug for at tale med en kræftrådgiver om corona eller vende emnet med andre kræftpatienter og pårørende? Så kan du bruge Kræftens Bekæmpelses tilbud Kræftlinjen, Brevkassen og cancerforum. Her kan du få svar på dine spørgsmål fra professionelle rådgivere og kontakt til andre patienter og pårørende uden at skulle forlade hjemmet.

Ring til Kræftrådgivningen og få rådgivning om corona

Ring til Kræftlinjen: 80 30 10 30

Kræftens Bekæmpelse er nødt til at lukke ned for al personligt fremmøde i vores rådgivninger som følge af udbruddet af Coronavirus. Men vi sidder klar ved telefonerne på Kræftlinjen.

Åbningstider: Hverdage kl. 9-21 og weekenden kl. 12-17 

Læs om Kræftlinjen

Er der ventetid på Kræftlinjen?

Hvis du oplever ventetid, når du ringer til Kræftlinjen, er du meget velkommen til at ringe til din lokale kræftrådgivning, hvor professionelle rådgivere sidder klar til at tale med dig. Find nummeret til din lokale kræftrådgivning her:

Kræftrådgivninger

Stil spørgsmål og få svar om corona på Cancerforum

Cancerforum er et online mødested for kræftpatienter og pårørende. Her har vi oprettet en særlig gruppe til alle, der har spørgsmål om coronavirus og kræft.

Her kan du stille spørgsmål og få svar fra vores professionelle rådgivere, som følger situationen tæt og er i løbende kontakt med sundhedsmyndighederne:

Spørg om kræft og corona

Her kan du få rådgivning om corona

Online fællesskab for kræftpatienter i isolation

I gruppen ’Alene Sammen – i corona-isolation’ på Cancerforum kan du udveksle tanker, erfaringer og gode råd med andre kræftpatienter, som er isolerede og meget alene på grund af corona-epidemien.

Peter Genter, psykolog og rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i Herlev, er vært i gruppen. Alle kræftpatienter er velkomne til at være med - det kræver kun, at du opretter en profil på Cancerforum.dk, som er Kræftens Bekæmpelses onlineforum. Find gruppen her:

Alene sammen - i corona-isolation

Læs nyhedsartikel om gruppen her:

Alene sammen: Fællesskab for kræftpatienter i corona-isolation

Mangler du hjælp til det praktiske i hverdagen?

Brug appen 'Sammenholdet' til at planlægge hjælp i dit netværk

Er du isoleret hjemme, og har du brug for hjælp til indkøb, at få luftet hunden, hentet medicin eller andet i en svær tid? Så kan Kræftens Bekæmpelses app ’Sammenholdet’ bruges til at samle familie, venner og naboer og koordinere de forskellige opgaver, du kunne have brug for hjælp til. 

Læs mere om appen: Sammenholdet

Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play

Har du ikke nogen omkring dig til at hjælpe? 

Ikke alle har folk omkring sig til at hjælpe. Derfor har Røde Kors oprettet 'Hjælpenetværket', hvor man kan få hjælp til de daglige gøremål, som kan være svære at få gjort, hvis man er isoleret hjemme og ikke har nogen tæt på sig, der kan give en hånd med.

I Hjælpenetværket matcher Røde Kors frivillige med folk, der har behov for hjælp til praktiske ting i hverdagen. Altså folk der ikke kender hinanden i forvejen. Læs mere tilmeld dig her:

Røde Kors – Corona Hjælpenetværket

Pas på dig selv: Fire vigtige råd til dig, der er kræftpatient eller pårørende:
  • Skab en ny struktur i hverdagen. Læg en plan over de aktiviteter, din dag eller uge skal bestå af, og husk også at planlægge ting, der gør dig i godt humør
  • Hold kontakt til andre. Hvis du har kræft, så bed dine pårørende skrive beskeder til dig, ringe dig op via Skype eller Facetime
  • Tag en pause fra bekymringerne. Skru ned for nyhedsstrømmen og breaking news på mobilen
  • Vær venlig over for dig selv. Det som ikke lykkes i dag, kan måske lykkes i morgen i stedet.

Rådede stammer fra en artikel om vigtigheden af at passe på sig selv i en tid, hvor corona-pandemien har vendt op og ned på tilværelsen. Som kræftpatient er det særligt hårdt, når man befinder sig i en særlig risiko for at blive mere syg, hvis man bliver smittet med coronavirus. Og mange pårørende er usikre på, hvordan de skal forholde sig. Læs artiklen her: 

Kræftpatient og corona-bekymret? Sådan styrker du din mentale sundhed

Her kan du få rådgivning om corona

Her kan du få rådgivning om corona

Meditation mod bekymringer og negative tanker

Bekymringer og negative tanker kan nemt komme til at fylde i en hverdag med alvorlig sygdom og isolation. For nogle kan meditation give oplevelsen af kontrol ved at give ro og hjælpe med at være i nuet og dét, der er svært. Forskningsprojekter har vist, at mindfulness blandt andet kan nedsætte stressniveauet, give færre symptomer på depression og angst og desuden forbedre ens søvn.

Læs mere om meditation og mindfulness og find øvelser her:

Meditation og mindfulness


Her kan du få rådgivning om corona

Pjece om coronavirus til dig, som er i risikogruppen

Ny coronavirus ser ud til primært at forårsage alvorlig sygdom hos ældre og personer med kronisk sygdom.

Så tilhører du risikogruppen, skal du gøre en ekstra indsats for at beskytte dig selv og andre særligt sårbare mod smittespredning. 

Sundhedsstyrelsen har skrevet en pjece til de mennesker, der er særligt udsatte for at blive alvorligt syge, hvis de smittes med ny coronavirus.

Du kan læse den her:

Gode råd om ny coronavirus til dig, der tilhører en risikogruppe

Læs også pjecen til pårørende:

Gode råd om ny coronavirus til dig, der er pårørende til én i risikogruppen


Læs alt om corona og kræft: 

Corona - forsiden