Gå til sygdomsliste

Danske Kræftforskningsdage: Hvordan ser fremtidens kræftbehandling ud?

26-08-2021
D. 26 og 27 august er Odense samlingspunkt for toppen af dansk kræftforskning, der mødes til konferencen Danske Kræftforskningsdage. Torsdag og fredag vil forskere, klinikere og patientforeninger diskutere fremtidens kræftbehandling og holde spændende oplæg om bl.a. tidligere og bedre diagnostik, aktuel dansk kræftforskning og hvad vi har lært af coronakrisen på kræftområdet.

Danske Kræftforskningsdage har eksisteret siden 2018 og er på kort tid blevet landets største kræftkonference, hvor mere end 500 klinikere, forskere, patientforeninger og beslutningstagere fra hele landet samles på tværs af de forskellige sygdomsområder og forskningsdiscipliner.

Over to dage i denne uge bliver der afholdt seks sessioner med forskellige fokuspunkter, som præsenteres af forskere og klinikere.

Emnerne lyder bl.a.: hvordan forbedrer vi kræftoverlevelsen, aktuel dansk kræftforskning på forskellige områder, coronaepidemiens påvirkning af kræftområdet og fremtidens kræftbehandling.

Hvordan ser fremtidens kræftbehandling ud?

Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker, er tilstede og vil bl.a. fredag eftermiddag deltage i en debat sammen med blandt andre Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Praktiserende Lægers Organisation, om hvordan man på tværs af sektorer kan gøre kræftbehandlingen og patientindsatsen endnu bedre i fremtiden.

Formand for Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, deltager også i konferencen, hvor hun bl.a. fredag overrækker Kræftens Bekæmpelses Juniorforsker Priser.

Læs hele programmet her:

Danske kræftforskningsdage

Om danske kræftforskningsdage

Danske Kræftforskningsdage er sammensat og drevet frem af tonagivende faglige og ledelsesmæssige kræfter fra landets hospitaler og universiteter og er helt uafhængig af industrien.

Formålet med konferencen er at styrke det nationale samarbejde på kræftområdet er en væsentlig del af grundlaget for et højt og ensartet niveau i forskning og behandling på tværs af forløb og områder – til gavn for alle danske kræftpatienter.

Det er Danske Multidisciplinære Cancer Grupper og Danish Comprehensive Cancer Center, der endnu en gang inviterer inden for til Danske Kræftforskningsdage.