Gå til sygdomsliste

Årsager til lungemetastaser

Lungemetastaser skyldes, at kræft et andet sted i kroppen har spredt sig til lungerne. Medfødte lungelidelser og infektioner øger ikke risikoen.

Når en kræftknude et sted i kroppen vokser, kan den på et tidspunkt nå blod- eller lymfebanerne og via dem komme videre rundt i kroppen. Det kaldes, at kræften metastaserer.

Hvilke kræftsygdomme kan sprede sig til lungerne?

Lungemetastaser er som regel opstået, fordi kræften har spredt sig via blodet til lungerne.

De kræftsygdomme, der oftest spreder sig til lungerne, er: tyk- og endetarmskræft, brystkræft, blærekræft, kræft i mavesæk og spiserør, nyrekræft, modermærkekræft og testikelkræft.

Medfødte lungelidelser øger ikke risikoen

Medfødte lungelidelser som f.eks. alfa-1 antitrypsin-mangel (mangel på et enzym, der dannes i leveren, og som beskytter lungerne), cystisk fibrose eller astma øger ikke risikoen for, at man udvikler lungemetastaser.

Infektioner øger ikke risikoen

Der er ikke øget risiko for at få lungemetastaser, hvis man har en infektion, som eksempelvis influenza, forkølelse, lungebetændelse eller bronkitis.

Læs alt om lungemetastaser

Lungemetastaser – forsiden


 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning


Cancerforum.dk

Del dine tanker og erfaringer i gruppen 'Lungekræft' for patienter med enten småcellet lungekræft, ikke-småcellet lungekræft og lungekræft med spredning på cancerforum.