Gå til sygdomsliste

Online samtalegrupper

Kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet har mulighed for at deltage i en online samtalegruppe. Måske er det noget for dig at være med?

I online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte kan du udveksle tanker og erfaringer med andre i samme situation som dig. Alle grupper varetages af en rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger. Du kan tilmelde dig grupperne uanset hvor i landet, du bor. 

Her kan du se, hvilke online-grupper, vi tilbyder lige nu. Listen opdateres løbende. Hvis du vil høre nærmere eller tilmelde dig en af grupperne, skal du kontakte den kræftrådgivning, som er ansvarlig for gruppen. Se kontaktinformationer ved de enkelte grupper.


Grupper for kræftpatienter:

  • Gruppe for kræftpatienter med kronisk, uhelbredeligt kræft, som har hjemmeboende børn. Gruppen mødes ugentligt 8 gange online i alt. Start torsdag d.21.april kl. 10-11.30. For tilmelding og info kontakt Kræftrådgivningen i København:  Tlf.: 82 20 58 05 / E-mail: koebenhavn@cancer.dk

  • Gruppe for kræftpatienter, der bor alene. Gruppen mødes online 6 gange i alt med startdato onsdag d. 1. juni kl.13-15. For tilmelding og info kontakt Kræftrådgivningen i Odense: Tlf.: 70 20 26 87 / E-mail: odense@cancer.dk

  • Gruppe for kræftpatienter med kronisk, uhelbredelig kræft. Gruppen mødes online første gang mandag d. 20. juni 2022 kl. 14.30-17.00. For tilmelding og info kontakt Kræftrådgivningen i Vejle: Tlf.: 70 20 26 86 / E-mail: vejle@cancer.dk


Grupper for både kræftpatienter og pårørende:

  • Åben mindfulness gruppe for kræftpatienter og pårørende. I denne gruppe laver vi mindfulness online hver 2. fredag - der er tilmelding fra gang til gang. Vi mødes fredag i ulige uger kl.10.00 – 11.00, første gang den 7. januar 2022. Tilbuddet kører frem til 24. juni 2022 og starter igen efter en sommerpause den 2. september 2022. For tilmelding og info: Send en mail til: koebenhavn@cancer.dk - husk at tilmelde dig hver gang, du ønsker at være med.

Grupper for pårørende og efterladte:

  • Gruppe for pårørende over 21 år, der har en forælder med hjernetumor. Gruppen mødes online en gang månedligt kl. 16-17.30. Mødegange aftales løbende. Denne gruppe varetages af HjernetumorForeningen. Kontakt gruppeleder Anjee Gitte Carlsen, hvis du er interesseret i gruppen:
    E-mail: anjee@hjernetumorforeningen.dk
  • Gruppe for forældre, der har mistet et voksent barn til kræft. Gruppen mødes online seks gange. For tilmelding og info kontakt Kræftrådgivningen i Aarhus: Tlf. 70 20 26 89 / E-mail: aarhus@cancer.dk

Stillbillede fra video om online samtalegruppe

I filmen fortæller Bjørn, Dorthe og Bennedikte om deres erfaringer med at mødes i en online samtalegruppe for kræftpatienter med uhelbredelig kræft. (2:42 min.)

Er der ikke en gruppe for dig?

Hvis du ikke kan finde en online samtalegruppe for dig, er du meget velkommen til at kontakte din lokale kræftrådgivning. Du finder kontaktoplysninger til nærmeste kræftrådgivning her:

Kræftrådgivninger

Praktisk information

For at deltage i en online samtalegruppe skal du have adgang til en computer eller tablet med kamera, højtaler og mikrofon (eller mulighed for at tilslutte et headset). Gruppemøderne foregår via Teams. 


Læs om andres erfaringer med onlinegrupper:

Onlinegrupper forbinder kræftpatienter på tværs af landet

Læs om Kræftens Bekæmpelses andre rådgivningstilbud:

Rådgivning


 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter