Gå til sygdomsliste

Online samtalegrupper

Kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet har mulighed for deltage i en online samtalegruppe. Måske er det noget for dig at være med?

I online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte kan du udveksle tanker og erfaringer med andre i samme situation som dig. Alle grupper varetages af en rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger. Du kan tilmelde dig grupperne uanset hvor i landet, du bor. 

Her kan du se, hvilke online-grupper, vi tilbyder lige nu. Listen opdateres løbende. Hvis du vil høre nærmere eller tilmelde dig en af grupperne, skal du kontakte den kræftrådgivning, som er ansvarlig for gruppen. Se kontaktinformationer ved de enkelte grupper.


Grupper for kræftpatienter:

 • Åben gruppe for brystkræftpatienter. Gruppen mødes hver anden torsdag kl. 16-17.30, første gang torsdag den 11/3. Denne gruppe er åben, og du kan derfor deltage en enkelt gang eller flere gange, som det passer bedst for dig. Gruppen varetages af frivillige i Kræftrådgivningen i Herlev.
  Kontakt Kræftrådgivningen i Herlev, hvis du er interesseret i gruppen:
  Tlf. 70 20 26 55 / E-mail: herlev@cancer.dk 
 • Gruppe for kræftpatienter med GIST. Interesseliste er oprettet. Kontakt koordinator Dorthe Andersen, hvis du er interesseret i gruppen:
  Tlf. 78 79 73 45 / E-mail: dorthea@cancer.dk

Grupper for pårørende og efterladte:

 • Gruppe for pårørende over 21 år, der har en forælder med hjernetumor. Gruppen mødes online en gang månedligt kl. 16-17.30. Mødegange aftales løbende. Denne gruppe varetages af HjernetumorForeningen. Kontakt gruppeleder Anjee Gitte Carlsen, hvis du er interesseret i gruppen:
  E-mail: anjee@hjernetumorforeningen.dk

Stillbillede fra video om online samtalegruppe

I filmen fortæller Bjørn, Dorthe og Bennedikte om deres erfaringer med at mødes i en online samtalegruppe for kræftpatienter med uhelbredelig kræft. (2:42 min.)

Er der ikke en gruppe for dig?

Hvis du ikke kan finde en online samtalegruppe for dig, er du meget velkommen til at kontakte din lokale kræftrådgivning. Du finder kontaktoplysninger til nærmeste kræftrådgivning her:

Kræftrådgivninger

Praktisk information

For at deltage i en online samtalegruppe skal du have adgang til en computer eller tablet med kamera, højtaler og mikrofon (eller mulighed for at tilslutte et headset). Gruppemøderne foregår via Teams. 


Læs om andres erfaringer med onlinegrupper:

Onlinegrupper forbinder kræftpatienter på tværs af landet

Læs om Kræftens Bekæmpelses andre rådgivningstilbud:

Rådgivning

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter