Gå til sygdomsliste

Sorggrupper for efterladte

På denne side finder du sorggrupper for efterlevende hos kræftrådgivningen i Herning

Optagelse i nedenstående grupper sker ved henvendelse til Kræftrådgivningen i Herning: Tlf.: 70 20 26 63 eller e-mail: herning@cancer.dk  

Grupper for teenagere og unge, der har mistet

Kræftrådgivningen i Herning har grupper for teenagere og unge, der har mistet en nærtstående. I grupperne arbejder vi i fællesskab med de tanker og følelser, som du har. Det gør vi ved hjælp af øvelser, samtale, tegning, bøger eller film. Formålet med disse grupper er at give teenagere og unge mulighed for at dele oplevelsen med jævnaldrende, der også har haft død eller livstruende sygdom inde på livet.

Vores grupper for teenagere og unge her i Herning mødes typisk hver 14. dag ca. to timer. 

I forhold til yngre børn har vi erfaring med, at det er mest hjælpsomt at støtte forældre eller andre voksne i at hjælpe barnet i hverdagen. Derfor anbefaler vi familiesamtaler til yngre børn.

Sorggruppe for 15-18 årige
Torsdage i ulige uger kl. 17.30 - 19.30.
Sorggruppen er et frikvarter fra hverdagen, et frirum til at være sig selv, både når der er brug for at græde og grine. Et frirum med andre teenagere/unge der har mistet, og hvor der er mulighed for at blive lyttet til, dele sine bekymringer, glæder og udfordringer.
Oftest er det de samme tanker og følelser, man går med. Det betyder, at man i gruppen oplever den forståelse, man måske mangler fra venner og andre, fordi de ikke har oplevet det selv. Gruppen er ledet af to gruppeledere med faglig erfaring i forhold til teenagere/unge.

Sorggruppe for 18-30 årige
Mandage i ulige uger kl. 19.00 - 21.00
Sorggruppen er et frikvarter fra hverdagen, et frirum til at være sig selv, både når der er brug for at græde og grine. Et frirum med andre unge der har mistet, og hvor der er mulighed for at blive lyttet til, dele sine bekymringer, glæder og udfordringer.
Oftest er det de samme tanker og følelser, man går med. Det betyder, at man i gruppen oplever den forståelse, man måske mangler fra venner og andre, fordi de ikke har oplevet det selv. Gruppen er ledet af to gruppeledere med ungefaglig erfaring.

Voksne

Støttegruppe for efterlevende med hjemmeboende børn 
Gruppen mødes 8 torsdage kl. 16.00-18.00, opstart d. 16. marts.
Gruppen henvender sig til dig, som har mistet din ægtefælle/partner til kræft og har hjemmeboende børn.
Formålet er at mødes med andre i samme båd. At udveksle erfaringer, tanker og følelser i forbindelse med at have mistet en partner. At få vendt det der fylder for dig, og hvad, hver enkelt er optaget af.
I fællesskab at finde frem til ressourcer og inspiration til, hvordan et liv kan leves, med de mange forandringer og med det vilkår at have mistet.

Støttegruppe for efterlevende uden hjemmeboende børn
Mandag hver 3. uge kl. 19.00-21.00, d.  27. marts, 17. april, 8. maj, tirsdag d. 30. maj, 19. juni. Ny gruppeopstart mandag d. 28. august kl. 19.00-21.00.
Gruppen henvender sig til dig, som har mistet din ægtefælle/partner til kræft. I gruppen møder du andre, der er i en lignende situation som dig selv, og du vil sammen med dem og to erfarne frivillige gruppeledere arbejde med sorgen og din nye livssituation.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter