Gå til sygdomsliste

Særlige tilbud til børn og unge

Her kan du finde links til særlige tilbud til børn og unge, som enten selv er syge af kræft eller som har brug for støtte, fordi de har en syg forælder eller har mistet et familiemedlem.

Grupper for børn og unge - Kræftens Bekæmpelse 
Kræftens Bekæmpelse har grupper for børn og unge, hvor en af forældrene er syg eller til børn og unge, der har mistet en forælder eller en anden tæt på.

Sorggrupper for børn og unge
Vi har her samlet en oversigt over sorggrupper i Danmark. I en sorggruppe har børn og unge mulighed for at dele erfaringer med jævnaldrende, der også har haft død eller livstruende sygdom inde på livet.

Ung kræft
Ung kræft er et netværk for unge, der er blevet ramt af kræft. Gennem netværket kan du få kontakt med andre unge efter en kræftdiagnose samt under og efter en kræftsygdom. Du kan også finde tilbud om aktiviteter for unge kræftramte.

Proof of Life
Proof of Life er en forening for unge kræftoverlevere i alderen 18-40 år. Foreningen har til formål at hjælpe unge voksne kræftoverlevere med at komme videre i livet, gennem fysisk aktivitet og samvær med ligestillede.

Links til andre tilbud:

Børn, Unge & Sorg
Børn, Unge & Sorg er en organisation, der tilbyder gratis rådgivning til børn og unge, der har mistet en forælder eller som har en alvorligt syg forælder.

Foreningen Cancerramte Børn
Foreningen Cancerramte Børn står for sorggrupper og netværksmøder for pårørende. Desuden laver foreningen løbende udflugter og arrangementer for kræftramte børn.

Børnehuset Siv
Børnehuset Siv er et dagtilbud til alvorligt syge børn og deres familier. Her kan familier og det syge barn være sammen med andre i samme situation, og de syge børn kan udvikle deres sociale kompetencer i fællesskab.

Ungecaféen Hr. Berg på Rigshospitalet
På nogle sygehuse er der arrangementer, hvor indlagte unge mødes med hinanden, f.eks. caféen Hr. Berg på Rigshospitalet, som er for de 12-24-årige. Hvis du er indlagt, kan du høre på dit sygehus, om de har lignende tilbud.

Kræftværket på Rigshospitalet
Kræftværket er et fristed for unge mellem 15 og 29 år, som er i behandlingsforløb for kræft på Rigshospitalet. Hvis du er indlagt, kan du høre, om dit sygehus har et lignende tilbud. På Århus Universitetshospital findes også ungestuer. 

Søskendekram
Søskendekram er et kontakt- og debatforum til og for søskende, der har mistet søskende.


Læs mere om rådgivningstilbud:

Rådgivning (forsiden)

 

På cancerforum.dk kan du anonymt og sikkert skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte:

Cancerforum.dk


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter