Nyheder

McDonald’s indfører kaloriemærkning

12-02-2020
Nu kan McDonald’s kunder se kalorieindholdet på burgere, pommes frites, sodavand mm., når de bestiller på kædens digitale bestillingsskærme. McDonald’s følger dermed anbefalingen om, at kunderne får den oplysning i købsøjeblikket. Kaloriemærkning er et effektivt tiltag i forebyggelsen af overvægt, da det får kunderne til at bestille mad og drikkevarer med færre kalorier.

Udviklingen i overvægt kræver obligatorisk kaloriemærkning

31-01-2019
Grafik af en menutavle med kaloriemærkning. Andelen af overvægtige stiger og stiger. Det samme gør antallet af måltider, der spises uden for hjemmet. Men det er nærmest umuligt finde rundt i, hvor mange kalorier der er i de burgere, caffe latte eller sandwich, vi køber. Derfor går Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse sammen for at få indført obligatorisk kaloriemærkning i de større kæder af burgerrestauranter, caféer, kiosker, tankstationer, mm.

S: På tide med lovpligtig kaloriemærkning

18-10-2018
Socialdemokratiet vil nu arbejde for, at kaloriemærkning af fastfood bliver lovpligtig.
- Der er stor videnskabelig viden om, at kaloriemærkning virker, så derfor er det oplagt at lovgive, siger Flemming Møller Mortensen (S) i et interview i Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Diabetesforeningen: Lovpligtig kaloriemærkning

18-05-2018
I USA er det nu lovpligtigt at oplyse kalorieindhold i mad- og drikkevarer på kæderestauranter, fastfoodsteder, kaffebarer m.fl. Diabetesforeningen ønsker, at Danmark følger efter.

Kaloriemærkning på fastfood virker

24-11-2017
Ny rapport styrker dokumentationen for, at kaloriemærkning på menutavler i fastfoodkæder og kaffebarer får kunderne til at bestille og spise færre kalorier.

Alt om kaloriemærkning på 1 time

30-03-2017
McMaster University i Canada inviterer til webinar om kaloriemærkning 24. april kl. 16.00. Følg webinaret og bliv klog på kaloriemærkning og effekten af kaloriemærkning i fastfoodrestauranter.

Kaloriemærkning matcher fødevareministerens oplysningssyn

08-09-2016
Organisationerne bag Kalorier på menuen opfordrer ministeren til at stå i spidsen for en indsats for at få synlig kaloriemærkning på menutavler i fastfoodkæder.

Joe & the Juice har indført kaloriemærkning

10-05-2016
Som den første danske kæde har Joe & the Juice indført kaloriemærkning på menutavlerne. Nu kan kunderne se, hvor mange kalorier der er i deres smoothie, sandwich eller kaffe.

Kaloriemærkning på fastfood får folk til at spise mindre

28-04-2016
Ny stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse slår en tyk streg under værdien af kaloriemærkning til at forebygge overvægt. Undersøgelsen er offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Public Health Nutrition.

Hjerteforeningen søger ansvarsfuld virksomhed

28-10-2015
Hjerteforeningen efterlyser fastfoodkæder, som vil indføre kaloriemærkning. Ordningen virker i udlandet og kan forebygge overvægt og livstilssygdomme.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 16

1 2