Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:Destiny PT01 Pan-tumor her2

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom
Forklaring Dette forsøg undersøger effekten af forsøgslægemidlet trastuzumab deruxtecan (T-DXd) til behandling af patienter med kræft, hvor kræftcellerne har specifikke genændringer.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Trastuzumab deruxtecan (T-DXd) er et lægemiddel, der er godkendt i nogle lande til behandling af brystkræft. I Danmark er det endnu ikke godkendt til behandling og betragtes derfor som et forsøgslægemiddel i dette forsøg. Det virker ved at binde sig til kræftceller, der har proteinet HER2 på deres overflade. Når det binder, frigives et kemoterapi-lignende molekyle, som kan dræbe kræftcellerne.


I dette forsøg undersøger lægerne effekten af T-DXd ved behandling af patienter med såkaldte solide tumorer, hvor der er særlige ændringer i HER2-proteinet. Lægerne undersøger sikkerhed og bivirkninger ved at behandle med T-DXd.
Forsøget er til patienter, hvor kræften har spredt sig eller er vokset så meget, at en operation eller anden standardbehandling ikke er mulig.Hvad er solide tumorer?
Det er kræftknuder, der sidder i og stammer fra solidt væv. F.eks. bryst, lunge, lever, prostata etc.


Du kan deltage i forsøget hvis:

 • Du har en solid tumor med en specifik ændring i genet for HER2 (spørg evt. din læge), som ikke kan fjernes med operation

 • Kræften er blevet værre efter tidligere behandling, eller der ikke er nogen tilgængelig standardbehandling

 • Du har fået eller er villig til at få taget en vævsprøve af kræftknuden

 • Dit hjerte fungerer tilstrækkeligt til, at du kan få forsøgsmedicin

 • Du som minimum kan udføre alt andet end tungt fysisk arbejde (performancestatus 0-1)

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

 • Du har brystkræft, kræft i mavesækken eller i overgangen fra spiserør til mavesæk, hvor kræftcellerne har for meget af HER2-proteinet 

 • Du har ikke-småcellet lungekræft med ændringer i HER2-genet

 • Du har eller har haft alvorlig sygdom i lungerne

 • Du har nedsat immunforsvar

 • Du har en aktiv infektion, som kræver behandling med antibiotika

 • Du har alvorlige problemer med hjertet

 • Kræften har spredt sig til hjernen eller rygmarven

Sådan foregår behandlingen

Du starter med at få en grundig helbredsundersøgelse, inden behandlingen starter.


Hvis du er egnet til at deltage i forsøget, starter behandlingen kort tid efter undersøgelsen.


Du skal have behandling hver 3. uge med T-DXd. Du får stoffet direkte i dine blodårer gennem et drop. Den første behandling tager ca. 90 min., mens de efterfølgende behandlinger kun varer ca. 30 min.


Undervejs i forsøget skal du jævnligt til kontrol, så lægerne kan holde øje med, hvordan du reagerer på behandlingen.


Behandlingen stopper, hvis kræften bliver værre, hvis bivirkningerne bliver for store, eller hvis du selv ønsker at stoppe. Den kan også ophøre, hvis forsøgslægen eller medicinalfirmaet, der har udviklet forsøgsstoffet, beslutter, at det er bedst for dig at stoppe.


Ca. 40 dage efter din sidste behandling skal du til et opfølgningsbesøg på hospitalet. Herefter starter en længerevarende opfølgningsperiode med kontrolbesøg ca. hver 3. måned, så lægerne kan holde øje med dit helbred.

Bivirkninger ved behandlingen

Der kan være bivirkninger forbundet med forsøgsbehandlingen. Alle, som deltager i forsøget, vil blive omhyggeligt kontrolleret for mulige bivirkninger. Du kan læse om bivirkninger ved Trastuzumab deruxtecan på minmedicin.dk:


Trastuzumab deruxtecan (Enhertu)

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
 • Rigshospitalet (Lukket)

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Diverse

Sponsor: AstraZeneca AB

Forsøgets id-numre

Clinicaltrials.gov: NCT04639219


Andet protokol id: D967MC00001

Denne side er sidst opdateret: 2021-08-24

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat