Gå til sygdomsliste

Operation og rekonstruktion ved knoglesarkomer

Her kan du læse kort om operation og rekonstruktion af knogler, led og hud i forbindelse med operation for knoglesarkom. Behandlingen foregår altid på et af de specialiserede sarkomcentre.

Operation af knoglesarkom

Knoglesarkomer - uanset type - behandles først og fremmest med operation, hvor man får fjernet hele sarkomet og en del af det omkringliggende raske væv.

Operation af knoglesarkom


Rekonstruktion af knogler og led

Da mange knoglesarkomer sidder nær skulder-, knæ-, eller hofteled, er det ofte nødvendigt at få rekonstrueret knoglen og/eller leddet, når sarkomet er fjernet. Der findes forskellige former for ledproteser.

Rekonstruktion af knogler og led


Rekonstruktioner hos børn og unge

Der er særlige udfordringer forbundet med at rekonstruere knogler og led hos børn og unge, som stadig vokser. Rekonstruktionen skal både kunne fungere lige efter rekonstruktionen, men også senere når barnet til sin tid er udvokset. Der findes f.eks. muligheder for ledproteser, som kan vokse med barnet.

Rekonstruktioner hos børn og unge


Plastikkirurgi

Afhængigt af hvor omfattende en operationen er, kan det blive nødvendigt med hudtransplantation eller at få flyttet en muskel og lukke operationsstedet med en hudlap (lapplastik).

Plastikkirurgi ved knoglesarkomer


Komplikationer og genoptræning

Operation og rekonstruktion efter fjernelse af knoglesarkomer giver risiko for komplikationer som infektion og blodansamling. Man begynder genoptræning allerede inden, man udskrives fra hospitalet for at forebygge komplikationer.

Komplikationer og genoptræning efter operation for knoglesarkom


Amputation

I sjældne tilfælde er knoglesarkomet så udbredt, at den tilbageværende del af ben eller arm ikke vil kunne fungere efter en operationen, hvor man fjerner sarkomet. Her kan amputation være nødvendigt. 

Amputation ved udbredt knoglesarkom


Alt om knoglesarkomer

Knoglesarkomer - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning


Del dine tanker og erfaringer i gruppen "Sjældne kræftformer" på Cancerforum.