18-08-2023

Micki åbner op: - Få døgn inden far dør af kræft, opfylder jeg hans brændende ønske

Farens barske bugspytkirtelkræft er katalysatoren for Micki Chengs ønske om at gøre en forskel for kræftsagen. Han håber, han kan være med til at sikre, at endnu flere melder sig som frivillige.
Micki Cheng ved Stafet for Livet i Vordingborg.
I en ny kampagne er tv-vært Micki Cheng i praktik som frivillig i Kræftens Bekæmpelse. Formålet er, at give flere lyst til at melde sig som frivillige. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Da faren får konstateret bugspytkirtelkræft i 2017, smider Micki Cheng alt han har i hænderne for at opfylde et af farens helt store ønsker.

- Min far ville brændende gerne vise min søster og jeg, hvor vi kommer fra. Og selvom han havde en barsk kræftsygdom, havde han det heldigvis fint nok til, at vi kunne rejse, fortæller Micki, der blev kendt af hele Danmark, da han i 2015 deltog i Den store bagedyst på DR.

Men rejsen med faren, tilbage til familiens rødder i Hong Kong, bliver langtfra som planlagt. Farens tilstand forværres pludseligt. Bliver kritisk. Han hasteindlægges på et hospital i Hong Kong. Og Micki må træffe en meget svær beslutning.


Læs hele Mickis historie her:

Micki Cheng åbner op: - Få døgn inden far dør, opfylder jeg hans mest brændende ønske

Af Af Margit Shabanzadeh de Thurah Sidst ændret 18.08.2023
Kræft er ikke for børn Støt nu