Nyheder

Her på siden kan du læse seneste nyt om Livsrum, og du kan finde nye og tidligere udsendte pressemeddelelser og artikler om projektet.

SENESTE NYT:

Vi har fundet en vinder i Herlev

Nyheder

Arkitektskitse af Kræftrådgivningen i Herlev

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger nu den syvende og sidste kræftrådgivning i projekt Livsrum. Kræftrådgivningen etableres efter principperne om helende arkitektur og vil invitere kræftpatienter og pårørende til ro og frirum lige ved den pulserende ringvej ved Herlev Hospital.


- Denne sidste af de i alt syv nye kræftrådgivninger bliver endnu et fint eksempel på en kræftrådgivning, hvor man kan føle sig hjemme uden at være hjemme. Kræftpatienter og pårørende står midt i en krævende og svær periode i deres liv, hvor rådgivningens arkitektur og indretning vil være med til at give dem støtte og et frirum. Tak til Realdania for den store støtte til den nye kræftrådgivning, siger afdelingschef for Patient- & Pårørendestøtte i Kræftens Bekæmpelse, Laila Walther. 

Læs hele nyheden her

Nyheder

Ny bog: Livsrum - helende arkitektur til kræftpatienter og pårørende

Bogen er lavet af journalist Jette Friis O’Broin og fotograf Tina Enghoff. Den handler om den unikke arkitektur i de nye kræftrådgivninger, og om det liv, som udfolder sig.

Bogen er på 260 sider trykt i lækker kvalitet, og den kan købes for 200,- kroner i Kræftens Bekæmpelses webshop.

Køb bogen her

Nyheder

Næstvedrådgivningen er verdens bedste sundhedsbyggeri 2015

Det mener i hvert fald 31.000 arkitekter fra hele verden, som på arkitektursiden ArchDaily har stemt på mere end 3.000 byggerier.

Det, som ifølge ArchDialys jury gør kræftrådgivningen i Næstved til et helt særligt sundhedsbyggeri, er husets komposition af syv sammenhængende huse omkring to gårdhaver. Juryen lægger vægt på, at huset formår at skabe fine rumlige og intime oplevelser, selv om huset ligger klods op af et hospital og en stærkt befærdet vej.

Læs nyhedsartikel om kåringen af Næstved

Nyheder

Nye kræftrådgivninger tiltrækker flere brugere end tidligere

I løbet af det seneste år har Kræftens Bekæmpelse bygget seks ny kræftrådgivninger tæt på de store kræftbehandlende sygehuse. Allerede nu er det tydeligt, at placeringen betyder, at der kommer langt flere patienter og pårørende. De kommer også på et meget tidligere tidspunkt i deres forløb, hvilket var et vigtigt mål med projekt Livsrum.

Læs nyhed på cancer.dk

Nyheder

Indvielse af kræftrådgivning i Roskilde

Fredag d. 15. august 2014 blev Roskildes nye kræftrådgivning indviet. Et inviterende hus, der giver rum til det personlige møde og mange aktiviteter. Her kan kræftpatienter og deres familier finde ro og få hjælp og støtte. Huset er det sjette af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania. Visionen er at skabe rummelige huse, der kan skabe nærvær og tryghed i hjemlige omgivelser.

Læs nyhed på cancer.dk

Indvielse af Hernings nye kræftrådgivning

Den 28. marts 2014 blev Hernings nye kræftrådgivning indviet. Huset er det femte af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania. Visionen er at skabe huse tæt på de store kræftbehandlende sygehuse. Huse, der kan skabe nærvær og tryghed i hjemlige omgivelser.

Midtjyske kræftpatienter og pårørende får ny kræftrådgivning

Indvielse af Odenses nye kræftrådgivning

Den 22. november 2013 blev Odenses nye kræftrådgivning indviet. Et overraskende hus med mange skæve vinkler. Et hus, hvor kræftpatienter og deres familie kan finde ro og få hjælp og støtte. Huset er det fjerde af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania.

Man er altid velkommen til at lægge vejen forbi huset til en snak eller en kop kaffe. Derudover kan huset byde på alt fra kurser med fokus på mad, motion, søvn og tanker, yoga og mindfulness til malerværksted, gruppesamtaler, foredrag og netværksaftener.

Fynske kræftpatienter og pårørende får ny kræftrådgivning

Indvielse af Vejles nye kræftrådgivning

Den 31. oktober 2013 blev Livsrum i Vejle indviet. Man kan ikke undgå at lægge mærke til det nye byggeri, der ligger på en skovklædt skrænt på Beriderbakken ved Vejle Sygehus. Den nye kræftrådgivning, kaldet Kræftpatienternes hus, er i tre etager, og øverst findes en stor solrig tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over byens tage, og en gangbro gør det muligt at gå direkte ind i skoven.

Indvielse af Aalborgs nye kræftrådgivning

Den 11. oktober 2013 blev Livsrum i Aalborg indviet. Kræftrådgivningen består af fem huse der er bygget sammen med et lyst fællesrum. Bygningen har sit helt eget arkitektoniske præg og skiller sig tydeligt ud fra de nærliggende hospitalsbygninger. Det er et grønt og bæredygtigt hus. Husets ydre er skabt af genbrugsmursten, og udenom findes en kuperet have med terrasse, gangsti og pavillon, der skaber mulighed for både leg og eftertanke. Byggeriet er blevet til i samarbejde med Realdania og Region Nordjylland.

Første spadestik i Roskilde

Førstespadestik taget i Roskilde

Fredag d. 21. juni tog en frivillig og en bruger af Kræftens Bekæmpelses nuværende rådgivning, det første spadestik til Roskildes nye kræftrådgivning. Et hus, hvor patienter og pårørende kan få støtte og rådgivning, møde ligestillede og deltage i forskellige aktiviteter.

På trods af blæst og en enkelt byge var det en festlig dag, hvor det første symbolske spadestik blev taget af blandt andet Louise Elberg, der tidligere har haft kræft og nu er frivillig i Kræftens Bekæmpelse:

- Jeg glæder mig utrolig meget til "bare at være" i Livsrummet, sammen med andre mennesker, der har en forståelse for og indsigt i, hvad det vil sige at have kræft, fortæller Louise Elberg.

Louise og Michael tog første spadestik til Roskildes nye kræftrådgivning

Flot rejsegilde i Odense

18. juni 2013: Der er ikke mange rette vinkler i Odenses nye Livsrum. Et anderledes hus, der allerede nu virker både

Rejsegilde i Odense

indbydende og overraskende. Tirsdag d. 18. juni blev der råbt hurra for huset, da Kræftens Bekæmpelse, entreprenør, arkitekt, ingeniør og OUH fejrede at tagkonstruktionen nu er på plads.

- Vi står i et hus, vi sådan set helst vil være foruden, indledte områdechef fra Kræftens Bekæmpelse Peter Borup- Sørensen sin tale ved rejsegildet - Men når nu vi endnu ikke har udryddet kræft, så er vi rigtig glade for, at vi med dette og de andre huse i projekt Livsrum kan give kræftpatienter og pårørende nogle gode rammer til at få rådgivning og støtte og møde ligesindede i, fortsatte han.

Rejsegilde i Odense

I dag indvies Næstveds nye kræftrådgivning

7. juni 2013: Ro, lys og grønne gårdhaver præger den nye ræftrådgivning i Næstved. Huset er det første af i alt syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania i projekt Livsrum. Visionen er at skabe huse tæt på de store kræftbehandlende sygehuse, der føles hjemlige og rare, og som kan inspirere til kreativitet og nysgerrighed.

De mennesker, der allerede har besøgt huset, beskriver, at de med det samme føler sig trygge og godt tilpas i huset - og mange siger, at de kommer igen! En patient gav udtryk for, at det var som om huset i sig selv var helende.

Arkitekter bag Næstveds nye Livsrum modtager pris på 100.000 kr.

Torsdag d. 30. maj overrakte Kulturminister Marianne Jelved Nykredit Fonds Motivationspris på 100.000 kr. til arkitektfirmaet EFFEKT.

EFFEKT har tegnet Næstveds nye Livsrum, der indvies på fredag d. 7. juni. Nykredit Fond udtaler sig meget positivt om Livsrum i Næstved, som de ser, som et flot eksempel på et byggeri, der både på i dets rummelige oplevelser og dets detaljering er af en meget høj arkitektonisk standard.

EFFEKT modtager Nykredit Fonds motivationspris

Leo Hansen tog første spadestik til Fyns nye kræftrådgivning

11. marts 2013: Tidligere kræftpatient Leo Hansen fra Odense tog det første spadestik til Fyns nye kræftrådgivning. Kræftrådgivningen kommer til at ligge midt på Odense Universitets Hospitals grund, så det bliver nemt for patienter og pårørende at kigge forbi mellem behandlingerne.

Leo Hansen tog første spadestik til Fyns nye kræftrådgivning

Seks ud af syv Livsrum på vej

Seks ud af syv Livsrum er nu på vej

11. januar 2013: Med afsløringen af vinderen af konkurrencen i Herning, er seks ud af syv Livsrum nu på vej. Alle meget spændende og forskellige huse, der signalerer hjemlighed, tryghed og nærvær.

Næstved bliver det første hus der åbner. Det står klar allerede klar til april og holder indvielse i juni 2013. Kun Herlev mangler, her er der forhandlinger i gang med Region Hovedstaden.

Rådgivningen i Herning

Vi har fundet en vinder i Herning

11. januar 2013: Vinderen af totalenterprisekonkurrencen om at tegne og bygge den nye kræftrådgivning i Herning er fundet. Det blev entreprenørfirmaet K.G. hansen & Sønner i samarbejde med arkitekt Claus Pryds og ingeniørfirmaet Ingeniør'ne.

Læs pressemeddelelse
Læs dommerbetænkning

Vi har fundet en vinder i Roskilde

Rådgivningen i Roskilde

10. januar 2013: Vinderen af totalenterprisekonkurrencen om at tegne og bygge den nye kræftrådgivning i Roskilde er fundet. Det blev entreprenørfirmaet Elindco Byggefirma A/S i samarbejde med arkitektfirmaet Adept og ingeniørfirmaet Sloth Møller.

Læs pressemeddelese
Læs dommerbetænkning

Kræftens Bekæmpelse modtager tømrerprisen 2012

Kræftens Bekæmpelse har modtaget Tømrerprisen fra Københavns Tømrerlaug. Prisen på 150.000 kr. gives som en anerkendelse af Kræftens Bekæmpelses indsats for at bygge kræftrådgivninger, hvor træ indgår som et væsentligt element. Særligt fremhæves Hejmda l- Kræftpatienternes Hus i Århus, men også opførelsen af de syv nye Livsrum nævnes i motivationen.

Rådgivningen i Odense

Vi har fundet en vinder i Odense

5. oktober 2012: Vinderen af totalenterprisekonkurrencen om at tegne og bygge den nye kræftrådgivning i Odense er fundet. Det blev entreprenørfirmaet NJ-Gruppen i samarbejde med arkitektfirmaet Wienberg architects og ingeniørfirmaet Ingenniør'ne.

Læs pressemeddelelse
Læs dommerbetænkning

Første spadestik blev taget i Vejle, Aalborg og Næstved

22. juni 2012. Tre vellykkede arrangementer tre steder i landet markerede, at byggerierne nu er officielt i gang.

Rådgivningen i Vejle

Vi har fundet en vinder i Vejle

26. marts 2012: Vinderen af totalenterprisekonkurrencen om at tegne og bygge den nye kræftrådgivning og palliative rehabilitering i Vejle er fundet. Det blev entreprenørfirmaet Raunstrup i samarbejde med arkitektfirmaet Arcgency og ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen.

Læs pressemeddelelse

Læs dommerbetænkning

Rådgivningen i Næstved

Vi har fundet en vinder i Næstved

9. marts 2012. Vinderen af totalenterprisekonkurrencen om at tegne og bygge den nye kræftrådgivning i Næstved blev entreprenørfirmatet Hoffmann A/S i samarbejde med arkitektfirmaet EFFEKT og ingeniørfirmaet Lyngkilde.

Læs pressemeddelelse

Læs dommerbetænkning

Rådgivningen i Aalborg

Vi har fundet en vinder i Aalborg

5. marts 2012. Vinderen af totalenterprisekonkurrencen om at tegne og bygge den nye kræftrådgivning blev entreprenørfirmatet HP Byg i samarbejde med arkitektfirmaet Polyform og ingeniørfirmaet Grontmij.

Læs pressemeddelelse
Læs dommerbetænkning

Tidligere pressemeddelelser

14-10-2011. Vi har fundet en grund i Næstved
25-05-2011. Vi har fundet en grund i Vejle
05-07-2010. Prækvalifikation af ti unge arkitekter

Artikler og nyhedsbreve

December 2011. Nyhedsbrev
September 2011. Nyhedsbrev
Artikel om visionen for de nye rådgivningers arkitektur med arkitekt Birgitte Kleis

 

Information om projekt Livsrum

Didder Oppermann
Pressekontakt
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 21151331
Mail: biropp@cancer.dk

Brian Damgaard Lauritsen
Projektleder
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Tlf. 41 94 94 07
Mail: bdl@sj.dk

Arne Henriksen
Projektleder
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 35 25 74 86
Mail: ahs@cancer.dk

Stine L. Jacobi
Programchef
Realdania

Tlf.: 21747725
Mail: slj@realdania.dk