Støtte til Zanzibar NCD Alliance

21-03-2018
Med en bevilling på 400.000 kr. fra Danidas Civilsamfundspulje kan Zanzibar NCD Alliance videreføre sit store arbejde med at bekæmpe NCDerne på Zanzibar.

NCD på Zanzibar

NCDerne udgør et stort og stadig stigende problem på Zanzibar. Især forhøjet blodtryk er et stort problem efter som 33% af befolkningen lider af forhøjet blodtryk. Det skyldes især en ensidig kost med en høj koncentration af fedt og kulhydrater. Dette eksemplificeres ved at kun 2% af befolkningen lever op til de anbefalede 5 stykker frugt og grønt om dagen.   

Makunduchi Traditional Food Festival

Siden 2014 har Makunduchi Traditional Food Festival som en årligt tilbagevendende begivenhed, organiseret af lokale ildsjæle, promoveret brugen af lokale sunde råvarer i madlavning på Zanzibar. Dette græsrodsinitiativ har gennem de seneste år opnået stor opmærksomhed og opbakning blandt mange lokale på Zanzibar.

Projektet

Med dette projekt har Zanzibar NCD Alliance mulighed for at bygge videre på det store arbejde de har fortaget siden alliancen blev startet i 2013, med støtte fra den danske NCD Alliance og Danidas Civilsamfundspulje, og indgå i et samarbejde med Makunduchi Traditional Food Festival om at promovere brugen af sunde lokale råvare.