Skip navigation

Esther samler ind til Knæk Cancer: Slog sin egen rekord syv gange

Knæk Cancer: For andet år i træk samler Esther Hvolby på sveddryppende vis ind til Knæk Cancer. Sidste år indsamlede hun 9.000 kr. og lavede til gengæld 1.800 burpees. Undervejs svor hun, hun aldrig ville gøre det igen. Men hun skiftede mening og sælger igen i år burpees til fordel for Knæk Cancer. Esther gør det for sine klienter og for deres familier – og fordi det bare er en rigtig vigtig sag.

Jeg har ikke selv haft kræft inde på livet, men mange af mine klienter har oplevet sygdommen på tæt hold, og jeg er virkelig blevet ramt af deres historier.
Esther Hvolby, 25 år

I Aarhus bor og arbejder den 25-årige Esther Hvolby. Siden hun i 2017 tog springet og uddannede sig til personlig træner, har hun arbejdet som selvstændig og med hendes store passion: Fysisk træning. Og det var her igennem, at hun fik ideen til at støtte Knæk Cancer.

- Jeg har ikke selv haft kræft inde på livet, men mange af mine klienter har oplevet sygdommen på tæt hold, og jeg er virkelig blevet ramt af deres historier. Det er hårdt for kræftpatienterne, men dem der sidder med på sidelinjen, som pårørende, bliver også hårdt ramt. Derfor besluttede jeg, at samle ind til ære for dem, fortæller Esther.

I 2020 fik hun på to uger indsamlet 9.000 kroner. Omregnet til burpess: 1.800 styk. Til dem der ikke ved, hvad en burpee er, kan det beskrives som et klassisk englehop, bare 100 gange hårdere.

- Burpees er rigtig god træning for mange af kroppens vitale muskler. Arme, bryst, mave, ben og baller. Og så sætter det virkelig pulsen i vejret. Det er en øvelse, som jeg ofte indarbejder i mine træningsprogrammer, forklarer Esther.

Gør som Esther:

Start din egen indsamling 

Satte personlig rekord
Indtil indsamlingen sidste år var Esthers egen personlige rekord, for det højeste antal burpees i træk, blot 260 styk. Der var derfor lidt af et spring op til de 1.800 styk, som hun skulle lave i oktober sidste år.

- De første 500 var okay. Jeg kunne køre på adrenalin, men derefter blev det hårdt for pulsen. Da jeg var nået til 1.500 kan jeg huske, at det lettede og jeg igen fik et adrenalin boost. Det tog 3,55 timer i alt, uden nogen rigtig pause - kun 10 minutter til lige at få pusten og spise et halvt æble, fortæller Esther.

Undervejs filmede en af Esthers venner hendes imponerende bedrift og på videoen kan man flere gange høre Esther ytre: ’Jeg gør det aldrig igen’. Men den hårde fysiske oplevelse blev efterfølgende trumfet af den fede følelse af at have gjort noget godt for nogle andre.

- Jeg fik så mange søde tilkendegivelser før og under udfordringen. Nogle skrev blandt andet, at det betød meget for dem, at jeg samlede ind til sagen. Jeg følte egentlig bare, at jeg havde mulighed for at støtte kræftsagen ved at gøre det, som jeg elsker og er god til – at træne – men det at høre andres historier gjorde meget for min motivation undervejs. Det betyder fortsat rigtig meget for mig, at folk havde lyst til at støtte sagen sammen med mig, fortæller Esther.

Esthers indsamling i år lukker først klokken 8.00 d. 30.oktober - dagen for det store Knæk Cancer show. I år inviterer hun klienter, kolleger og andre interesserede til at kigge forbi træningscentret Box Gym i Åbyhøj, når hun skal udføre den sveddryppende og hjertebankende udfordring.

Spændt på antal burpees i år
- Jeg kan huske, at der sidste år blev tilføjet 1.500 kroner til indsamlingen natten inden, at jeg skulle føre udfordringen ud i livet. Det var mine kolleger, som lige ville presse mig lidt ekstra, tror jeg. Jeg ved, at nogle af mine klienter også har tænkt sig at overraske mig i år, så det bliver spændende at se, hvad indsamlingen og antal burpees vi kan nå op på. Det er meget fedt. Så kan jeg ikke nå at forberede mig 100 procent på det, men må bare kaste mig ud i det.

Op til den store dag træner Esther en masse pulstræning, og hun melder klar til årets udfordring. Til spørgsmålet, hvad hun vil sige til andre, der har lyst til at starte en Knæk Cancer indsamling, lyder Esthers svar:

- Find noget, som du er god til eller kan lide at lave. Og så bare gør det. Jeg tror, at nogle kan være bange for, at de ikke får samlet så meget ind, men det er der ingen skam i. ALT er bedre end ingenting, og 100 kroner kan også gøre en forskel. Man kan jo også gå hen og blive vildt overrasket. Men uanset hvad, så giver det bare en fantastisk følelse at støtte op om Knæk Cancer, fortæller Esther.

Vil du støtte Esther indsamling?

Knæk Cancer med burpess