Skip navigation

Fiskehandleren fik racerkøreren og kunstmaleren til at svinge penslerne for kræftsagen

En racerkører, en kunstmaler og en frivillig ildsjæl fra Stafet For Livet i Fjerritslev i usædvanligt samarbejde. Unikt maleri sælges nu til fordel for kræftsagen.

Her ses Michael Kvium og Tom Kristensen i samspil omkring det maleri, som skal sælges til fordel for kræftsagen. Maleriets titel er "Lys". Foto: privat

Hvad skal der til for at få en racerkører og en kunstmaler til at gå sammen om at male et billede til fordel for kræftsagen?

Der skal en frivillig ildsjæl til – nærmere bestemt en fiskerhandler i V. Thorup ved Fjerritslev ved navn Michael Christophersen.

- Det er vigtigt, vi gør noget for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, for den fandens sygdom har vi jo alle stiftet bekendtskab med hvad enten det rammer ens familie, venner eller andre i ens omgangskreds – eller i yderste konsekvens én selv, siger  Michael Christophersen.

- Min indstilling er, at det kan være mig, der har brug for hjælp i morgen. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre i dag, siger han.

Michael Christophersen blev frivillig i Stafet For Livet  i Fjerritslev for tre år siden.

Det er den frivillig ildsjæl Michael Christophersen, der har fået ideen til det usædvanlige kunstprojekt. Foto: Privat

En racerkører, en kunstmaler og en frivillig ildsjæl
I år fik han idéen til det usædvanlige kunstprojekt, der skulle sælges til fordel for kræftsagen. 

- Jeg havde hørt om andre, der fik lavet en plakat for deres stafet og som solgte den og indsamlede penge til kræftsagen på den måde. fortæller Michael Christophersen.

- Jeg kontaktede derfor dem jeg kendte, der maler. Og så skrev jeg til racerkøreren Tom Kristensen, der selv er nordjyde, og spurgte om han ville male et maleri til os. Han sagde ja på betingelsen af, at han fik en mentor, der kunne vejlede ham undervejs.

Tom Kristensen tog udfordringen op og gav lynhurtigt endnu en udfordring tilbage til Michael:

- Det behøver ikke være Michael Kvium, men det gør da ikke noget, hvis du kan få fat på ham, fortæller Michael og smiler.

- Og det fik mig selvfølgelig til at kontakte Kvium, der sagde ja til opgaven, siger han.

Det er vigtigt, vi gør noget for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse - for den fandens sygdom har vi jo alle stiftet bekendtskab med!
Michael Christophersen, frivillig i Stafet For Livet, Kræftens Bekæmpelse

- Tom Kristensen lavede skitser hjemmefra og så mødte han op hos Michael Kvium, der guidede ham under skabelsen af maleriet i sit værksted, fortæller Michael.

- Det har været fantastisk at lave det her projekt. Det handler om at tænke ud af boksen og tage nogle chancer. Man kan bare prøve - man kan jo højest få et nej, siger han.

Ideen med det utraditionelle kunstprojekt har fået stor opmærksom i lokalmiljøet og i lokalpressen allerede.

Tirsdag 5. oktober bortauktioneres det originale maleri til fordel for kræftsagen.

På dagen møder Tom Kristensen op og fortæller om tilblivelsen af maleriet, og det er også lykkedes Michael Christophersen at invitere kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen forbi på dagen.

Arrangementet foregår Galleri Lien, Slettenstrand i Fjerritslev.