Skip navigation

Genbrugsbutikkerne ruller den lyserøde løber ud

Til og med lørdag 9. oktober sætter Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker fokus på brystkræftsagen og butiksfrivillige står klar til at lange årets armbånd og brystkræftsløjfe over disken. Flere steder er det lyserøde genbrugsguld fundet frem fra gemmerne, så der vil være rig mulighed for at shoppe lyserødt.

Lørdag 9. oktober er en stor dag for Kræftens Bekæmpelse. Det er nemlig dagen, hvor Lyserød Lørdag løber af stablen og hele Danmark går i lyserødt. Og vores 15 genbrugsbutikker er selvfølgelig ingen undtagelse.

Og så synes jeg, det er fantastisk, at vores genbrugsbutikker sætter fokus på brystkræftsagen.
78-årige Jette Grossel, butiksfrivillig hos Kræftens Bekæmpelse Genbrug Virum

Genbrugsbutikkerne går i lyserødt

I Virum har Annie og Jette travlt med at pynte butikken op til Lyserød Lørdag - og den lyserøde farve bliver der ikke ligefrem sparet på! Et stort udstillingsvindue og et udvalgt butiksareal er blevet dedikeret til formålet.

Foruden lyserøde vimpler, flag, balloner og plakater er butikkens lyserøde genbrugsguld fundet frem, så lyserøde genbrugselskere kan få stillet deres købelyst.

- Jeg elsker at udsmykke vinduerne og synes, det er sjovt at gå rundt og finde alle vores lyserøde varer frem. Og så synes jeg, det er fantastisk, at vores genbrugsbutikker sætter fokus på brystkræftsagen, siger 78-årige Jette Grossel, der har været frivillig i butikken i alle de 15 år, den har eksisteret.

Genbrugsbutikkerne går i lyserødt. Foto: Sisan Bové

De frivillige skal sælge armbånd og brystkræftsløjfer

Det er ikke første gang, at Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker støtter op om Lyserød Lørdag, men det er første gang, at man kan købe årets armbånd og brystkræftsløjfe i butikkerne.

- Det bliver spændende at skulle sælge armbånd og brystkræftsløjfer, og jeg er sikker på, at det er noget, vores kunder vil tage rigtig godt imod, udtaler 72-årige Annie Harstung, der ligesom Jette er frivillig i butikken.

Pengene går til forskning i brystkræft

For at sikre at pengene fra salget af armbåndene og brystkræftsløjferne går til forskningsprojekter, som omhandler brystkræft, kan støtteprodukterne udelukkende købes med MobilePay. På den måde bliver indtægterne nemlig ikke blandet sammen med butikkernes øvrige salg.

- MobilePay er helt nyt for os, så vi kommer da helt sikkert til at skulle holde tungen lige i munden. Vi er jo vant til kun at tage imod kortbetaling og kontanter, men mon ikke også vi kan finde ud af MobilePay? griner Jette.

Læs mere om Støt Brysterne

Du kan købe støtteprodukterne i en af vores genbrugsbutikker, som du finder her:

Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker