Skip navigation

Vild med dans samler 24.834.821 mio. kr. ind til Knæk Cancer

Knæk Cancer: Fredagens særlige udgave af 'Vild med dans' resulterede i et imponerende beløb til kræftsagen. De tre nydansere Elly, Nikoline og Tonny Ottosen var med til at skabe en smuk og rørende aften.

Det Kongelige Teater i København dannede rammen om en smuk og rørende fredag aften, da Vild med Dans var med til at Knække Cancer. Danskerne viste deres enorme opbakning til kræftsagen under det særlige Vild med Dans - Knæk Cancer-show. Der blev nemlig samlet 24.834.821 mio kr ind i den gode sags tjeneste. 

Læs her, hvad pengene skal gå til: 

Det går pengene til fra Knæk Cancer 2021

Det var en stor oplevelse for alle par at få lov at danse på Gamle Scene - den fineste scene i kongerriget, og hvert Vild med Dans-par havde dedikeret deres dans til en helt særlig person.

Aftenens højdepunkt var, da de tre Knæk Cancer-par indtog dansegulvet. Nikoline, Elly og Tonny O havde de seneste tre uger trænet hårdt med hver deres professionelle danser. Det var slet ikke til at se de trætte ben, krøllede tæer og ømme fødder, som nydanserne over de seneste par uger havde fået. De leverede både smukke og festlige øjeblikke på scenen.

Alle tre dansere har haft kræften helt tæt inde på livet.

Nikoline fik leukæmi, da hun var 16 år. Tilbage i 2011.

Hun boede næsten fast på sygehuset med sin mor. Det betød, at Nikoline var isoleret fra den verden, man oftest ser en ung teenagepige være i. Der var ingen venindeaftener, ture i byen og fester.

- Jeg lå i sengen på sidelinjen og kunne følge på de sociale medier, hvordan verden omkring mig bare fortsatte derudaf, imens jeg følte, alt stod stille for mig, siger hun.

Familien og især Nikolines søskende blev meget tætte under sygdomsforløbet. De bånd, der er knyttet, ville hun ikke være foruden.

Tonny O’s historie begyndte for fem år siden. Det var kræft. Den sad i bugspytkirtlen. Det var alvorligt. 

Lægerne sagde til Tonny O, at han har været heldig. At det er et særtilfælde, han har kunnet klare så meget af den livsforlængende kemo, og at han er sluppet for bivirkninger. Efter 49 gange kemo bad han selv om at holde en pause. Det er to år siden nu. I dag går han til kontrolscanning hver fjerde måned.

Elly Nissen blev diagnosticeret med brystkræft stadie 2 i slutningen af januar 2020. Hun opdagede, der var noget galt, da hun kiggede på sit bryst og ved sig selv tænkte: ”Selvom jeg var 60 år, behøver mit bryst ikke rynke så meget.”

Takket være et hurtigt reagerende sundhedsvæsen, dygtige læger og sygeplejersker blev det fysisk et ganske kort forløb med operation blot tre dage efter diagnosticeringen. 

Læs mere om de tre Knæk Cancer-danseres historie her:

Nikoline, Elly og Tonny O danser for Knæk Cancer