Skip navigation

Arvedonationer sikrer fantastisk mulighed for at hjælpe børn og unge som pårørende

Ingen børn skal stå alene med deres sorg når mor, far eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dødsfald. Derfor arbejder OmSorg i Kræftens Bekæmpelse målrettet med at hjælpe børn og unge som pårørende. Den indsats styrkes nu med over 10 mio. kr. til en række projekter takket være gavmilde arvedonationer. Det glæder børne- og ungechef, Per Bøge.

Hver dag mister fem børn i Danmark deres far eller mor, mens 35.000 børn hvert år oplever, at en af deres forældre bliver indlagt med en livstruende sygdom. Samtidig rammes ca. 200 børn af kræft hvert år – og det betyder, at flere søskende er stærkt berørt af deres søster eller brors langvarige alvorlige sygdom. Dét er rigtig mange børn, der pludselig bliver pårørende og får brug for støtte, når bekymring, sorg og svære følelser bliver en del af hverdagen.

Men det er langtfra alle børn, der er sikret den hjælp, de har brug for. Derfor glæder det børne- og ungechef i Kræftens Bekæmpelse, Per Bøge, at arvedonationer på over 10 mio. kr. nu gør det muligt at igangsætte nye og fortsætte eksisterende projekter til gavn for børn som pårørende.

- Forståelsen af børn i sorg er gennem de seneste år blevet meget mere udtalt. Men der er fortsat behov for viden for at forstå børns sorg og hvordan børn i sorg bedre kan hjælpes. Derfor er vi meget stolte og taknemmelige for donationerne, som er et afgørende bidrag på den vej, fortæller Per Bøge.

I alt har syv projekter fået støtte fra arvedonationer. Fælles for projekterne er, at de alle har til formål at hjælpe og vejlede voksne med at give børn i sorg den støtte, de har brug for. Særligt lærere, pædagoger, sundhedspersonale og andre voksne, der til dagligt møder børn gennem deres arbejde.

Læs mere om de vigtige projekter:

Arvedonationer sikrer fantastisk mulighed for at hjælpe børn og unge som pårørende