Skip navigation

Danske Kræftforskningsdage: Topmøde om ny forskning og bedre samarbejde

Toppen af dansk kræftforskning, læger, sygeplejersker, diætister og patientforeninger mødes snart til landets største kræft-topmøde, Danske Kræftforskningsdage. Ny forskning, fremtidens behandling og Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris er på programmet.

Danske Kræftforskningsdage har eksisteret siden 2018 og er på kort tid blevet landets største kræftkonference, hvor mere end 500 klinikere, forskere, patientforeninger og beslutningstagere fra hele landet samles.

Kan vi forudse kræft i blodet i en blodprøve? Hvad er fremtiden inden for immunterapi? Hvordan styrker vi den lindrende palliative behandling? Og hvem er landets fermeste unge forskere?

Alt det og meget mere kan du få svar på, når Kolding den 25. og 26. august lægger hus til landets største kræftforsknings-topmøde, Danske Kræftforskningsdage. Topmødet åbnes af sundhedsminister Magnus Heunicke og i løbet af to dage skal over 100 forskere præsentere deres nyeste fund inden for kræftforskning.

Uden forskning ingen fremskridt
Konferencen melder om komplet udsolgt og har mere end 500 deltagere.

- Vores mål er at forkorte vejen fra forskning til klinik, til gavn for patienterne. Danske Kræftforskningsdage samler hele kræftområdet under ét tag – på tværs af alle fagligheder og områder. Det er unikt og enestående i forskeres og klinikeres verden, siger Henrik Frederiksen, overlæge og faglig formand for Dansk Comprehensive Cancer Center, der sammen med Danske Multidisciplinære Cancer Grupper arrangerer Danske Kræftforskningsdage.

 - Ved at mødes og får nye input og viden fra både sygeplejersken, psykologen, diætisten og lægen er vi med til at sikre bedre nationalt samarbejde på kræftområdet, siger han.

For mig personligt er det en ære at få lov til at uddele Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris og anerkende de unge forskeres store arbejde og deres betydning for kræftsagen.
Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelses adm. direktør, Jesper Fisker, ser frem til dagene.

- Forskning er grundlaget for, at patienter og pårørende kan få bedre behandling og hjælp af høj kvalitet. Og forskning kan også give os svar på, hvilke tiltag der virker mod ulighed i sundhed. Kort sagt: uden forskning, ingen fremskridt, siger han.

Juniorforskerprisen er en ære
Formand for Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen skal bl.a. overrække Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris, torsdag den 25. august.

- Det er meget inspirerende at deltage ved Danske Kræftforskningsdage og møde de mange dygtige mennesker, der så dedikeret arbejder for at løse kræftens mange gåder, til gavn for patienterne. For mig personligt er det en ære at få lov til at uddele Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris og anerkende de unge forskeres store arbejde og deres betydning for kræftsagen, siger hun.

Læs hele programmet for Danske Kræftforskningsdage 2022:

På DCCC's hjemmeside