Skip navigation

”Der er ingen, der bliver sure over at få tilbudt solcreme”

Laura Loft er 23 år og frivillig for Solkampagnen. Om sommeren cykler hun rundt til parker, strande og festivaler og minder danskerne om at bruge solcreme. Det er både hyggeligt, meningsfuldt og pynter på CV’et, fortæller hun.

Hvorfor er du frivillig for Kræftens Bekæmpelse?

- Jeg mødte solkampagnen på Roskilde Festival, og tænkte at det kunne være sjovt at være en del af det. Jeg læser folkesundhedsvidenskab, og så er det jo også godt at kende til Kræftens Bekæmpelse. Jeg synes, solkampagnen er interessant, fordi den også henvender sig til unge, og så er det jo et budskab, der er nemt at formidle. Der er ingen, der bliver sure over at få tilbudt solcreme. Det er faktisk så hyggeligt, at jeg har overtalt flere af mine veninder til at være med.

Læs mere om Solkampagnen her:

Solkampagnens hjemmeside

 

Hvad giver det dig at være frivillig?

- At være solfrivillig er bare sjovt. Man er udenfor, men kun i godt vejr, når solen står højest. Så er vi for eksempel på stranden eller sidder vi i Zoologisk Have og laver armbånd med UV-perler, mens vi snakker med børnefamilierne. Der er meget frie tøjler til at arrangere kampagnen, som man vil, så hvis der er en festival, man gerne vil på, så gør man det. Derfor er det også perfekt for unge og studerende, der kan tage ud med solkampagnen to-tre timer en håndfuld gange over sommeren. Desuden giver det jo noget erfaring med at formidle, hvilket er efterspurgt i mange studiejobs. Min personlige rolle i solkampagnen er koordination og medlemsrekruttering, hvilket jo er kvaliteter, man gerne vil have på CV’et.

 

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft som frivillig?

- Den sjoveste oplevelse, var da vi var ude til et BMX-løb i Bellahøj. De havde selv kontaktet os og spurgt, om vi ville komme, fordi det gør så ondt at falde på cyklen, når man har fået for meget sol. Vi cyklede med i løbet på vores egne cykler, der var dekoreret med balloner, og det var megafedt. Det er den slags oplevelser man kan få som solfrivillig. Vi har været til Pride, hvor vi har delt børnetatoveringer ud og til Stella Polaris-festivalen. Alle frivillige kan komme med ideer til, hvor vi skal tage hen, så hvis nogen kender til en fed event, så tager vi derud. Eller hvis man har lyst til at tage ud på stranden en dag, så gør man det.

 

Hvorfor synes du, det giver mening at være frivillig netop for kræftsagen?

- Jeg fik at vide, da jeg startede i Kræftens Bekæmpelse, at kræft var et hårdt emne at formidle omkring, men i solkampagnen er det ikke et frygtbillede, vi maler. Vi går til det på en positiv måde. Så jeg får sjove og anderledes oplevelser, men jeg føler samtidig, at jeg gør en forskel. Vi hører ofte folk sige: ’Gud solcreme, det havde jeg glemt.’ Folk er altid glade for at få solcreme, så der er altid en positiv stemning omkring det.