Skip navigation

Flertal af nordjyder vil have røgfri arbejdstid

Seks ud af ti nordjyder bakker op om røgfri arbejdstid. Alligevel er kun fire ud af 11 kommuner i regionen røgfri for medarbejdere. 1. juni bliver den femte kommune røgfri, når Aalborg kommune får røgfri arbejdstid.

Borgere i Nordjylland er klar til at gå på arbejde uden røg: Seks ud af ti nordjyder synes meget godt eller godt om røgfri arbejdstid.

Tallet er en stigning fra 54 pct. i 2017 til 60 pct. i 2021. Det viser seneste undersøgelse af mere end 5.000 danskeres holdning til tobak, som Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og Hjerteforeningen står bag. Dermed er Region Nordjylland en af de regioner, hvor opbakningen til røgfri arbejdstid er størst.

- Tallene viser, at rigtig mange ønsker røgfri arbejdstid – og tendensen er stigende. Heldigvis følger mange kommuner borgernes ønske og gør arbejdsdagen røgfri. Jeg tror, at det inden for få år vil være normen, at der ikke ryges på kommunale arbejdspladser, siger Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

Aalborg Kommune sætter nu for alvor kursen mod en røgfri fremtid. Jeg håber, beslutningen kan inspirere andre nordjyske kommuner til at følge efter
Niels Them Kjær, projektchef i Kræftens Bekæmpelse

Aalborg Kommune får røgfri arbejdstid 1. juni
Trods borgernes opbakning har Region Nordjylland den laveste andel røgfri kommuner på landsplan. Kun fire ud af 11 kommuner i regionen har røgfri arbejdstid. Det svarer til godt hver tredje kommune. I Region Midt har ni ud af ti kommuner røgfri arbejdstid.

Den femte røgfri kommune er dog lige på trapperne – 1. juni indfører Aalborg Kommune røgfri arbejdstid. Aalborg er landets tredjestørste kommune med 18.000 ansatte.

- Det er fantastisk glædeligt, at flere borgere i Nordjylland nu får røgfri arbejdstid. Aalborg Kommune sætter nu for alvor kursen mod en røgfri fremtid. Jeg håber, beslutningen kan inspirere andre nordjyske kommuner til at følge efter, siger Niels Them Kjær.

Røgfri arbejdstid betyder, at medarbejdere ikke ryger i arbejdstiden - hverken indendørs eller udendørs. Medarbejder med selvbetalte pauser er undtaget, ligesom der kan være undtagelser ved f.eks. hjemmearbejde.