Skip navigation

Forebyg kræft til Tour de France

Kræftens Bekæmpelse er med til Tour de France i Danmark. Vi varmer bl.a. op til løbet på Kgs. Nytorv i bedste Experimentarium-stil i Fanparken, hvor du kan opleve forebyggelse på egen krop.

Kom og vær' med til at fejre optakten til Tour de France. Kræftens Bekæmpelse har en stand i Fanparken på Kgs. Nytorv onsdag, torsdag og fredag:

  • Den 29. juni kl. 14-19
  • Den 30. juni kl. 10-19
  • Den 1. juli kl. 9-20

Der er gratis entré og du kan bl.a. blive klogere på solbeskyttelse med skygge-hygge, solhat og solcreme, få testet om du har solskader i huden og mærke hvad cigaretter kan gøre ved din lungekapacitet.

Vi kan undgå 40 kræfttilfælde hver dag, hvis vi prioriterer forebyggelse højere
Forebyggelseschef Mette Lolk Hanak fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har fokus på forebyggelse i Fanparken under Tour de France og du kan især opleve, hvad rygning og uv-stråling kan gøre ved kroppen, da de er nogle af de største årsager til kræft.

- Rygning er skyld i 1300 dødsfald i Danmark hvert år, og uv-stråling fra sol og solarier er årsag til 90 pct. af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft.

Men vi kan undgå 40 kræfttilfælde hver dag, hvis vi prioriterer forebyggelse højere, fortæller forebyggelseschef Mette Lolk Hanak fra Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelse træder til 
Kræftens Bekæmpelse er med til verdens største cykelløb, Tour de France, der kører i Danmark fra den 1.-3. juli. Vi hylder alle de hjælperyttere, der hjælpe andre i mål – uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Dem, der træder til og skaber håb for alle berørt af kræft bl.a. pårørende, frivillige, forskere og rådgivere.

Med som ambassadør er cykelrytter Michael Mørkøv, som er kåret til verdens bedste hjælperytter i 2021. Han har selv oplevet kræftens konsekvenser helt tæt inde på livet.

Læs hele Michael Mørkøvs fortælling:

Michael Mørkøv cyklede sig gennem sorgen over sin fars død