Skip navigation

Godt nyt: Flere røgfri arbejdspladser i Syddanmark

Når sommerferien er slut, har knap ni ud af 10 af kommunale ansatte røgfri arbejdstid i Region Syddanmark. Det sker, når Vejle Kommune fra 1. august er en arbejdsplads uden røg.

Foto: Colourbox

Røgfri arbejdstid spreder sig i Region Syddanmark. Efter sommerferien hopper Vejle Kommune med på den røgfri vogn, og arbejdstiden bliver røgfri for ansatte i Vejle Kommune. Vejle er Region Syddanmarks fjerde største kommune med flere end 7.000 ansatte.

Med i alt 100.000 kommunale ansatte i hele regionen, gælder røgfri arbejdstid nu for 88 pct. af de kommunale ansatte i Region Syddanmark.

- Det er meget glædeligt, at Vejle Kommune gør arbejdstiden røgfri for medarbejderne. Lokalt er kommunen ofte den største arbejdsplads, og jeg håber, at beslutningen kan inspirere de sidste kommuner i Region Syddanmark til at følge efter, siger Niels Them Kjær, projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

Fra 1. august vil arbejdstiden være røgfri for 18 ud af 22 kommuner i Region Syddanmark. Røgfri arbejdstid betyder, at medarbejdere ikke ryger i arbejdstiden - hverken indendørs eller udendørs. Selvbetalte pauser er undtaget, ligesom der kan være undtagelser ved f.eks. hjemmearbejde.

Opbakningen til røgfri arbejdstid stiger 
Siden 2017 er andelen af danskere fra Region Syddanmark, der synes godt om at forbyde rygning i arbejdstiden steget fra 50 til 60 pct. Det viser seneste undersøgelse af danskeres holdning til tobak. Dermed er borgerne fra Region Syddanmark - sammen med nordjyderne – de mest positive overfor røgfri arbejdstid.

- Tallene viser, at rigtig mange ønsker røgfri arbejdstid – og tendensen er stigende. Heldigvis følger mange kommuner borgernes ønske og gør arbejdsdagen røgfri. Jeg tror, at det inden for få år vil være normen, at der ikke ryges på kommunale arbejdspladser, siger Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.