Skip navigation

Kræftens Bekæmpelse sætter sorg på skoleskemaet

Syv børn på hver grundskole har oplevet dyb sorg, fordi mor eller far er død. Men hvordan er man en god klassekammerat for en ven i sorg? Det skal helt nyt undervisningsmateriale hjælpe med.

Modelfoto.

At miste en forælder i en tidlig alder er svært, men det sker desværre for 1.700 børn og unge hvert år.

Det svarer til, at der sidder omkring syv elever på hver grundskole i Danmark, der har mistet en mor eller en far.

At miste en forælder betyder, at man står i en dyb sorg, som er helt anderledes end at sige farvel til bedstefar eller bedstemor.

Derfor lancerer Kræftens Bekæmpelse i dag et sorgmateriale, der skal hjælpe de danske skoleelever med at forstå, hvad sorg er - og mindske den usikkerhed, der kan opstå, når en klassekammerat er ked af det. 

- Vi ved fra undersøgelser, at de børn og unge, som mister mor eller far desværre har dårligere odds for at klare sig godt. Man kan føle sig anderledes og ensom. Derfor er det vigtigt, at man allerede i skolen taler om, hvad sorg er – og får redskaber til at være en god klassekammerat, siger Maria Hartmann, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Her ses figuren 'Ellie', som er den gennemgående karakter til undervisningsmaterialet til indskolingsklasserne i grundskolen. Hun har mistet sin mor og kan somme tider komme til at savne hende i frikvarterne. Grafiker: Frederik Troels-Smith