Skip navigation

Landsindsamling 2022: Det går din støtte til

De penge, der bliver samlet ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Foto: Tomas Bertelsen

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og 3 pct. til administration. 

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Derfor er foreningen dybt afhængig af danskere, der vælger at støtte sagen og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft. 

Sidste år var omkring 2.700 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 14.000 frivillige indsamlere med til at samle over 41 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen.

Forskning
I snart 80 år har Kræftens Bekæmpelse arbejdet for fremme udviklingen af ny viden om kræft, og næsten to tredjedele af foreningens budget går til forskning, fordi viden er vejen til en fremtid uden kræft. I 2021 støttede foreningen 156 forskningsprojekter med det fælles mål at skabe bedre behandlinger, tidligere diagnoser og effektiv forebyggelse.

Kræftens Bekæmpelse støtter forskning i foreningens eget Center for Kræftforskning såvel som forskning på hospitaler og universiteter rundt om i Danmark. Forskningsstøtte fra Kræftens Bekæmpelse når ud til de fleste af landets byer, og også til de danske forskere, som gennem en forskningsuddannelse i andre lande henter viden hjem til Danmark.

 I 2021 er pengene blandt andet gået til forskning, som skal forbedre overlevelsen hos kvinder med kræft i æggestokkene. De er desuden gået til at forebygge langvarig sorg hos mennesker, der mister en pårørende til alvorlig sygdom. Endelig er de gået til at undersøge sammenhængen mellem livet i vores tarme og vores sundhed.

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning: 

Forskning

Forskningsårsrapport 2021

Forebyggelse
Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at viden om forebyggelse omsættes til mærkbare forbedringer. Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde.

Her kan du få mere at vide om, hvordan du selv kan forebygge kræft: 

Forebyg kræft 

Støtte til patienter og pårørende
Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte mere end 40 steder i landet. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft.

Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet. 

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud:

Rådgivning til patienter og pårørende