Skip navigation

Mads Melbye ny forskningschef i Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har ansat professor Mads Melbye som ny forskningschef i foreningen.

Mads Melbye kommer senest fra en stilling som professor på Norges Universitet for Videnskab og Teknologi og som seniorrådgiver for Norges Folkehelseinstitut. Han tiltræder posten som forskningschef i Kræftens Bekæmpelse 15. juni. Foto: Signe Eilertsen

Mads Melbye tiltræder stillingen som forskningschef i Kræftens Bekæmpelse. Mads Melbye er dr.med., professor i medicinsk epidemiologi og internationalt anerkendt for sin forskning, som bl.a. har gjort en forskel for kræftramte og hiv-smittede. Han har udgivet mere end 600 videnskabelige artikler og har mange års erfaring som forskningsleder.

Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker glæder sig over udnævnelsen af den nye forskningschef:

- Mads Melbye har høstet stor anerkendelse for sin forskning og er en visionær og vellidt leder. Jeg ser frem til at få ham med om bord. Vi lever i en tid, hvor der sker store fremskridt inden for kræftbehandlingen takket være forskning. Flere overlever kræft, men derfor vil flere få senfølger. Samtidig vil flere få livsstils-relateret kræft. Vores kræftforskning er på et meget højt niveau, men udviklingen kræver et konstant fokus på den indsats. Det ved jeg, at Mads kan levere, siger Jesper Fisker. 

Center for Kræftforskning

Forskning er et fundament i Kræftens Bekæmpelses arbejde. 60 pct. af foreningens midler går til forskning. Pengene tilfalder bl.a. Kræftens Bekæmpelses eget forskningscenter Center for Kræftforskning på Strandboulevarden i København.

Mads Melbye får den overordnede ledelse af centret, som tæller ca. 250 ansatte, gæsteforskere, studerende mm. fra mere end 30 forskellige lande. Forskningen omfatter epidemiologisk og biologisk forskning samt områder som forebyggelse, personlig medicin og perspektiver for kræftoverlevere.

Læs mere om Kræftens Bekæmpelses forskningscenter:

Center for Kræftforskning

Mads Melbye ser frem til at begynde i stillingen:

- Kræftens Bekæmpelses forskere arbejder hver dag med et vigtigt formål for øje: at sørge for, at færre får kræft, at flere overlever kræft, og at flere får et godt liv med og efter kræft. Det er for mig en af de mest betydningsfulde opgaver, man som forsker kan have. Jeg ser frem til at stå i spidsen for centret, videreudvikle forskningsmiljøet og sætte mit aftryk på foreningens forskningspolitik, siger Mads Melbye.

Tiltræder 15. juni 

Mads Melbye var en lang årrække ansat på Statens Serum Institut, hvor han skabte et internationalt anerkendt epidemiologisk forskningsmiljø og fra 2016 var ansat som instituttets direktør. Som det er mange bekendt, valgte han i 2020 at opsige stillingen som følge af en sag om bl.a. uenighed om habilitet.   

- Det var en afslutning på min tid på Statens Serum Institut, som jeg gerne havde været foruden, men som har været lærerig. Nu ser jeg fremad og glæder mig til at bidrage til kræftsagen og til at møde de mange dygtige forskere og medarbejdere i Kræftens Bekæmpelse, siger Mads Melbye.

Mads Melbye kommer senest fra en stilling som professor på Norges Universitet for Videnskab og Teknologi og som seniorrådgiver for Norges Folkehelseinstitut. Han tiltræder posten som forskningschef i Kræftens Bekæmpelse 15. juni.