Skip navigation

Når det lykkes, er det næsten som at stå på Orange Scene

Michael Christophersen er frivillig i Stafet For Livet og er lidt af en iværksætter og altid fuld af gode ideer. Han har været med til at indsamle over 500.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Han er 59 år, fiskerhandler og bor i Vester Thorup i Thy i Han Herred i Nordjylland.

Hvorfor er du frivillig for Kræftens Bekæmpelse?

”For en del år siden fik mine venner en lille efternøler, som fik kræft og blev indlagt. Jeg kunne se på de store børn, at de savnede deres mor og far, der var meget på hospitalet hos den lille. Så jeg arrangerede en fest, hvor vi samlede penge ind til de familier, der havde børn indlagt, så hospitalet kunne lave noget for dem. De næste to år gjorde jeg det igen, og vi fik flere og flere penge ind. Jeg har jo det dér gen, at når først jeg starter, så giver jeg den fuld skrald. For nogle år siden blev jeg så også en del af Stafet For Livet. Jeg fik den idé, at jeg ville lave mad til 1200 mennesker i et døgn for 130 kroner pr næse. Al maden blev doneret udefra, og så stod vi ellers 24 mand og lavede mad i et døgn. Vi kaldte det ’madstafetten’, og jeg tror, vi samlede godt 150.000 kroner ind på det.”

 

Hvad giver det dig at være frivillig?

”Al den respons, man får, når man laver noget for andre, betyder meget. Det er dejligt, at folk er så positive, for du får lige et lille skub, og det giver lysten til at fortsætte. Det er som at hælde benzin på en bil. På det sidste har jeg også oplevet, at folk kontakter mig for at få mig som mentor i deres eget frivillige arbejde, fordi de godt ved, at de har brug for en anden til at give dem et skub. Det synes jeg virkelig er fantastisk, at vi kan støtte hinanden på den måde.”

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft som frivillig?

”Det må være, da jeg skrev til racerkøreren Tom Kristensen og fik ja til, at han ville male et billede til vores plakat for Stafet For Livet. Han er jo en verdensberømt! Da kunstneren Michael Kvium også sagde ja til at være Tom K’s mentor, da han malede billedet – dér råbte jeg bare: Yes! At sådan noget kan lade sig gøre, det er noget af det, der driver værket for mig. Jeg bliver bare så glad indeni, når noget lykkedes. Så er det næsten som at stå på Orange Scene. Men samtidig ved jeg godt, at det ikke kun er min fortjeneste. Det er altid den, der får de største ideer, der bliver hædret mest, men hvis jeg ikke havde haft mit bagland i Stafet For Livet, så havde det jo aldrig kunnet lade sig gøre.”

Hvorfor synes du, det giver mening at være frivillig netop for kræftsagen?

”Det kan jo være mig, der står med hatten i hånden i morgen, og så håber jeg, at der er en, der hjælper mig. Men det er jo også meningsfuldt. Alle kender jo nogen, der er berørt at kræft. Jeg har selv to kammerater, der har mistet deres koner. Og så synes jeg bare, at Kræftens Bekæmpelse er rigtig gode til at formidle deres budskab, så for mig giver det bare rigtig god mening at støtte kræftsagen.”

 

Hvad er det, der gør netop dit frivillige arbejde så vigtigt?

”Det har jeg aldrig tænkt over, men jeg vil sige, at hvis vi ikke havde et korps af frivillige inden for så mange områder, så ville der være rigtig mange ting i vores samfund, der ikke blev gjort. Desuden er det jo også et rigtig godt fællesskab, vi har som frivillige.”