Skip navigation

Red din fars dag: Her er ’De 7 tegn’ på kræft

Kræft koster dagligt 22 mænd livet. På Fars Dag opfordrer Kræftens Bekæmpelse til, at voksne børn bruger dagen til at passe på deres fædre og få dem til at gå til lægen, hvis de oplever ét af ’De 7 tegn’ på kræft.

Brug Fars Dag den 5. juni som en anledning til at give din far et kærligt puf til lægen, hvis de oplever et af det 7 tegn på kræft. Foto: Adobe Stock

Hvert år dør flere end 8.000 mænd af kræft – det svarer til, at 22 danske mænd dagligt mister livet. Men tallet behøvede ikke at være så højt. Alt for mange mænd venter nemlig for længe med at gå til lægen, når de har symptomer på kræft. Derfor er det vigtigt, at flere mænd lærer ’De 7 tegn’ på kræft bedre at kende, forklarer Janne Bigaard, overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.

- Vi ved fra undersøgelser, at kun en tredjedel af danske mænd synes, de har et godt kendskab til symptomer på kræft. Mange flere mænd har derfor brug for at blive mere fortrolige med tegn på kræft, så de kan genkende dem på egen krop og søge læge i tide. Jo hurtigere man kommer til lægen, desto bedre er muligheden for, at man bliver helbredt for kræft, siger hun.

Mænd lytter til deres børn. Og en opfordring fra ens voksne børn til at kontakte sin læge, kan have stor effekt
Janne Bigaard, overlæge i Kræftens Bekæmpelse

Red din fars dag
I anledning af Fars Dag den 5. juni opfordrer Kræftens Bekæmpelse til, at voksne børn bruger dagen på minde deres fædre om at være opmærksom på symptomer på kræft og gå til lægen, hvis de oplever et af dem.

- Mænd lytter til deres børn. Og en opfordring fra ens voksne børn til at kontakte sin læge, kan have stor effekt. Brug derfor fars dag den 5. juni som en anledning til at give din far et kærligt puf til lægen, hvis de oplever et af det 7 tegn på kræft, siger Janne Bigaard.

Læs mere om tegn på kræft:

Kræftens Bekæmpelses hjemmeside