Skip navigation

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

Børn med kræft kan bevare tilknytningen til deres skoleklasse ved hjælp af en robot, som står i klassen, og som de kan logge på hjemmefra. Det viser de foreløbige resultater af et forskningsprojekt på Rigshospitalet, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 11-årige Tirsah er et af de børn, der er med i projektet.

Robotten står i klassen, og Tirsah kan logge på hjemmefra via en app på en iPad. Foto: Hans Bach

Robotprojektet ledes af Rigshospitalets BørneUngeKlinik, og formålet er at undersøge, om syge børn kan bevare den faglige og sociale kontakt til deres klasse ved hjælp af en robot.

Robotten står i klassen, hvor den er til stede i stedet for barnet, og barnet logger på robotten hjemmefra eller fra hospitalet ved hjælp af en app på en iPad.

11-årige Tirsah Anna Gardarsson er et af foreløbigt 41 børn, der har sagt ja til at være med. Hun fik lymfekræft i juni 2022 og har været igennem et hårdt behandlingsforløb med kemoterapi. 

- Jeg kunne bruge robotten til at møde mine venner igen, efter at jeg var syg, men nu vil jeg hellere være sammen med dem i virkeligheden, fortæller Tirsah i dag.

Mød Tirsah og læs her om robotprojektet:

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

11-årige Tirsah har haft lymfekræft og har været med i robotprojektet. Foto: Kræftens Bekæmpelse