Skip navigation

Nu tages første spadestik til ny Kræftrådgivning i Odense

Den nye kræftrådgivning skal ligge på nabogrund til det nye Odense Universitetshospital. Arrangementet finder sted mandag 15. maj 2023 kl. 13.00.

Mandag 15. maj kl. 13.00 tages første spadestik til en ny kræftrådgivning i Odense. Den opføres ved nyt Odense Universitetshospital. Illustration: Claus Pryds Arkitekter

Undersøgelser fra Kræftens Bekæmpelse viser, at flere kræftpatienter og pårørende opsøger rådgivning, hvis tilbuddene ligger tæt på hospitalet, hvor de får deres behandling. Derfor flytter Kræftrådgivningen i Odense med, når kræftbehandlingen i løbet af de kommende år flyttes til det nye Odense Universitetshospital.

Kræftramt familie tager spadestikket

Det bliver den 43-årige kræftpatient, Pernille Kirstine Rix, der sammen med mand og datter, vil tage det første spadestik på grunden, hvor det nye byggeri skal opføres

Pernille er uhelbredelig syg af lungekræft, og familien har derfor fået rådgivning og støtte i Kræftrådgivningen i Odense til blandt andet at tage de svære snakke og finde ro i tankemylderet. Det er derfor en rørt Pernille Kirstine Rix fra Odense, der har takket ja til at være med til spadestikket.

- Det er en meget stor ære at være med på dagen. Tårerne trillede ned ad mine kinder, da vi blev spurgt. Kræftrådgivningen i Odense har hjulpet os så meget, og det er en stor anerkendelse af vores lille familie, at vi kan dele denne dag sammen. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Pernille Kirstine Rix.

Læs Pernilles historie:

Kræftrådgivningen er fantastisk

I Kræftens Bekæmpelse er man rigtig glad for at kunne tilbyde rådgivning og støtte til kræftpatienter som Pernille tæt på kræftbehandlingen på det nye Odense Universitetshospital.

- Jeg er begejstret for, at vi flytter med kræftbehandlingen ud til det nye Odense Universitetshospital. Det betyder, at kræftpatienter og pårørende kan komme forbi kræftrådgivningen før eller efter deres aftaler på hospitalet, og at vi kan fortsætte vores rigtig gode samarbejde med hospitalets ansatte, Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Kæmpe gevinst for kræftpatienterne, at vi skal bo sammen med hospitalets senfølgeklinik. Senfølger er et vigtigt politisk fokusområde for os
Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse

Samarbejde om senfølger

Det nye byggeri er planlagt til 1.464 m2, og bliver den største af Kræftens Bekæmpelses 12 kræftrådgivninger. 

Kræftrådgivningen skal huse Kræftens Bekæmpelses gratis rådgivningstilbud, hospitalets træningstilbud 'Krop og Kræft' og palliative funktioner - samt hospitalets Klinik for Senfølger. Det er noget helt nyt i regi af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger.

- 370.000 mennesker i Danmark lever med og efter kræft, og mere end halvdelen af dem oplever på et tidspunkt senfølger som påvirker deres hverdagsliv og arbejdsliv. Derfor er det en kæmpe gevinst for kræftpatienterne, at vi skal bo sammen med hospitalets senfølgeklinik. Senfølger er et vigtigt politisk fokusområde for os, siger Jesper Fisker.

Sammen med Kræftens Bekæmpelse tages endnu et stort skridt frem mod målet om at kunne tilbyde kræftpatienter på det nye OUH samtaler i mere hjemlige omgivelser
Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital.

Den nye kræftrådgivning bygges efter principperne om helende arkitektur, og målet er at skabe et trygt, roligt og harmonisk hus, hvor kræftpatienter og pårørende føler sig hjemme i en svær tid.

Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital siger:

- Spadestikket markerer, at vi sammen med Kræftens Bekæmpelse tager endnu et stort skridt frem mod målet – nemlig at kunne tilbyde kræftpatienter på det nye OUH samtaler i mere hjemlige omgivelser i den nye kræftrådgivning, siger Torben Hedegaard Jensen.

- Jeg glæder mig også over, at det i den nye bygning bliver muligt at få plads til sygehusets senfølgeklinik og palliative afsnit. Det betyder, at disse tilbud kommer til at ligge tæt på sygehusets kræftafdeling i naturskønne omgivelser, siger direktør Torben Hedegaard Jensen.

Tid og sted

Mandag 15. maj 2023 – klokken 13.00-14.30.
Hospitalsringen 57
5260 Odense

Tilmelding til spadestikket: Kontakt Didder Oppermann, 21151331