Skip navigation

Kræftrådgivningen er virkelig, virkelig fantastisk

Pernille Kirstine Rix er uhelbredelig syg af lungekræft, og hun og familien får rådgivning i Kræftens Bekæmpelse. I dag tager de første spadestik til ny kræftrådgivning i Odense ved siden af OUH.

Flere kræftpatienter og pårørende opsøger rådgivning, hvis tilbuddene ligger tæt på hospitalet, hvor de får deres behandling, viser undersøgelser.

Derfor flytter Kræftrådgivningen i Odense med kræftbehandlingen ud til det nye Odense Universitetshospital, hvor der skal opføres et nyt hus, der skal stå klar i starten af 2025.

Første spadestik til nyt hus

Det store byggeri igangsættes 15. maj, og det første spadestik bliver på dagen taget af Pernille Kirstine Rix og hendes familie.

Pernille har uhelbredelig lungekræft og har sammen med sin mand og datter fået rådgivning i Kræftrådgivningen i Odense om, hvordan man som kræftpatient og pårørende bedst kan håndtere de tanker og følelser, der er knyttet til diagnosen og kræftforløbet.

Det er en hjælp, som Pernille og familien sætter stor pris på, fortæller hun.

- Kræftrådgivningen betyder simpelthen så meget for mig og vores familie. Jeg fandt ud af i 2018, at min diagnose var uhelbredelig, og det tog mig lidt tid at gå ind gennem døren til kræftrådgivningen. Men jeg er så glad for, at jeg gjorde det. Helt ekstremt glad, siger Pernille. 

- Det, som er dejligt med kræftrådgivningen, er, at vi ikke bare er et nummer i køen – og at vi ikke kommer ind som kræftpatient og pårørende, men som en familie. Vi er Pernille, René og Olivia.

Kræftrådgivningen i Odense har hjulpet os så meget, og jeg er meget taknemmelig
Pernille Kirstine Rix, uhelbredelig syg af lungekræft

'Jeg blev helt mundlam'

Det er derfor også en meget rørt Pernille, der skal stå på byggegrunden med sin familie. At være den der tager det første spadestik betyder meget for hende.

- Jeg blev helt mundlam og fik klump i halsen over at blive spurgt. Tårerne trillede ned ad mine kinder, og det er en meget stor ære at være med på dagen. Kræftrådgivningen i Odense har hjulpet os så meget, og jeg er meget taknemmelig, siger Pernille.

Læs pressemeddelelsen om den nye kræftrådgivning her:

Nu tages første spadestik til ny kræftrådgivning i Odense

Siden Pernilles diagnose har familien løbende fået rådgivning og støtte i Kræftrådgivningen i Odense, og de ved om nogen, hvad muligheden for rådgivning betyder.

- Kræftrådgivningen er virkelig, virkelig fantastisk. Alle de muligheder, der er. Man kan sidde og få kaffe i rolige omgivelser, høre musik, lægge benene op i stedet for at sidde i larmen på hospitalet, fortæller Pernille.

- Og der er så mange tilbud. Alt lige fra fællesspisning til foredrag. Alt muligt. Man skal helt sikkert gå derind. Gå ind ad døren og sige ”her er jeg”, siger hun.

Familien betyder alt

- Det er fantastisk at vågne, hver dag. Jeg er meget taknemmelig over at leve stadigvæk, og jeg forsøger at leve livet fuldt ud.

- Jeg tager til koncerter, går ture og deltager aktivt i Olivias aktiviteter og skole. Jeg nyder stunder med nære venner og går ud og møder verden. Og jeg elsker at se Olivia hoppe i trampolin. Det er min måde at overleve på. Min lille familie er omdrejningspunktet i mit liv. Jeg har noget at leve for, fortæller Pernille.

Pernille bliver i dag scannet hver 2. eller hver 3. måned – og bruger stadig Kræftrådgivningen i Odense.

Hun har fået kemoterapi, strålebehandling og immunterapi – og er nu i palliativ behandling.