Skip navigation

Søndag samler tusindvis af frivillige ind til kræftsagen

På søndag vil indsamlere i hele landet gå fra dør til dør for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger.

Hvis det ringer på døren midt i formiddagskaffen på søndag, er det måske en af de tusindvis af frivillige, der er ude for at samle ind til kræftsagen fra klokken 10.00.

- Jeg er dybt taknemmelig for, at tusindvis af frivillige i år stiller sig til rådighed for at samle ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det er en vigtig indsats, der både skaber håb og redder liv, siger Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen, der selv skal på gaden for at samle ind søndag. 

- Jeg ser altid frem til at gå fra dør til dør, og det er rørende at mærke befolkningens store opbakning til kræftsagen. Min oplevelse er, at folk tager rigtig godt imod os, når vi er ude og samle ind, og det er med til at gøre Landsindsamlingen til en helt speciel dag, siger hun. 

I 2022 var omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.

200 års erfaring med kontanthåndtering
Når frivillige samler ind for kræftsagen søndag 16. april, sker det i samarbejde med Nordea, der holder ekstraordinært åbent for at tage sig af håndteringen af de indsamlede kontanter.

Direktør for privatkunder i Nordea, Mads Skovlund, håber, at partnerskabet med Kræftens Bekæmpelse kan gøre de frivillige indsamleres vigtige arbejde lidt lettere og sikrere.

- Kræft er en frygtelig sygdom, som rigtig mange af os har haft tæt inde på livet, og som kalder på sammenhold. Derfor har vi sagt ja til at give Kræftens Bekæmpelse en hjælpende hånd ved indsamlingen. Det gør vi ved at hjælpe med det, vi har over 200 års erfaring med, nemlig håndtering af penge, siger han og tilføjer:

- Jeg er meget glad og stolt over at se, at mine kolleger rundt om i landet uden tøven har taget den her opgave på sig og er gået aktivt ind i forberedelserne til arbejdet med at få de indsamlede penge talt op og sat ind på Kræftens Bekæmpelses konto på indsamlingsdagen.

Derfor er din støtte vigtig
De penge, der kommer ind, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til mennesker ramt af kræft og deres pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

Derfor er foreningen dybt afhængig af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Du kan stadigvæk nå at melde dig som indsamler på indsamling.dk

Støt som du vil
Der er rigtig god opbakning til landsindsamlingen i hele landet, og langt de fleste steder bliver der samlet ind fysisk enten ved husstands- eller gadeindsamlinger. Hvis du ikke er hjemme, eller foretrækker at donere digitalt, er der masser af muligheder for at støtte alligevel.

Du kan blandt andet støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr.

Du kan også støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort eller det girokort, der bliver efterladt i din postkasse på søndag, hvis du ikke er hjemme.  

Endelig er det igen i år muligt at oprette en digital indsamling enten via Facebook eller via indsamling.dk. Og du stadigvæk nå at melde dig som indsamler på tlf. 35 25 75 04 eller www.indsamling.dk. 

Opret eller støt en indsamling på indsamling.dk

Opret din egen digitale indsamling på Facebook