Skip navigation

Uden kræft havde Thorbjørn ikke besteget bjerge

I dag bestiger Thorbjørn bjerge. Det ville han nok ikke have gjort, hvis ikke han havde været dødssyg af kræft. T-celleterapi blev vendepunktet for Thorbjørn, som havde modermærkekræft med spredning til både lever og knogler. I dag er han kræftfri og insisterer på at få mest muligt ud af livet.

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Thorbjørn skulle bestige bjerge. Men en kræftdiagnose i 20'erne vendte op og ned på hans liv.

Thorbjørn Patscheider er i gang med at planlægge en tur til Nepal i efteråret, hvor han skal bestige et 8.000 meters bjerg. Det bliver det højeste bjerg – og den tredje top, han kan føje til samlingen. Han er bidt af bjergbestigning, som er en forholdsvis ny passion i hans liv.

Det startede i sommeren 2021, hvor Thorbjørn var på ferie i Schweiz. Midt i det naturskønne og bjergrige land blev der pustet ild i en gammel drøm om at bestige bjerge. Da han kom hjem fra ferie, meldte han sig til et klatrekursus og gik i gang med at træne. Der er nemlig kort vej fra tanke til handling i Thorbjørns liv. Det kan han takke kræften for.

- Jeg tænker over, hvordan jeg bruger min tid. Jeg stiller højere krav til mig selv og det, jeg fylder mit liv med, efter jeg har været syg. Jeg stopper op en gang imellem og mærker efter. Vi kan alle blive ramt af en bus i morgen, så det er vigtigt for mig at bruge tiden på noget, der giver mening, og som jeg aktivt har valgt at prioritere, siger Thorbjørn.

Læs hele historien her

Uden kræft havde Thorbjørn ikke besteget bjerge