Skip navigation

Vi har mærket på egen krop, hvor godt de penge er givet ud

Hvert år sender Kræftens Bekæmpelse familier ramt af kræft afsted på familieweekender i hele landet. Her får familierne en tiltrængt pause fra hverdagens praktiske gøremål og møder andre i samme situation. Det kan kun lade sige gøre på grund af arvedonationer. Vi var med på årets første familieweekend på Sjælland for at opleve, hvilken forskel arv doneret til Kræftens Bekæmpelse gør for kræftramte familier.

Privatfoto

Aleksander Nygaard Hansen er 38 år gammel. Han er gift med Ditte på 34 år og far til Isabella på 11 og Valdemar på 9 år. Og så er han uhelbredelig syg af kræft. Han blev diagnosticeret med ALK positiv lungekræft i efteråret, en sjælden kræftform, som kun rammer ganske få hvert år, fortrinsvis ikke-rygende unge mennesker under 50 år.

Familien er stadig ved at lande på benene i den nye hverdag med kræft, og hvad det betyder for deres liv. Især børnene har savnet at møde andre børn i samme situation. Derfor har familien glædet sig meget til at skulle på familieweekend med Kræftens Bekæmpelse. 

En fredag eftermiddag i april pakker familien bilen hjemme i Kalundborg og sætter kurs mod Hessede Hovedgård på Sydsjælland. Den smukke gamle gård ligger naturskønt omgivet af marker, skov og fuglefløjt. En efter en ankommer familierne, får tildelt et værelse og lander i den lyse stue rundt om det store spisebord med kaffe, kage og saftevand.  

Læs resten af reportagen fra familieweekeden og Aleksanders historie:

’Vi har mærket på egen krop, hvor godt de penge er givet ud’