Til sidst valgte Henriette at stoppe på arbejdspladsen.
- Det var så frustrerende for mig. Jeg elskede mit arbejde, men jeg blev hele tiden konfronteret med, at der var noget, jeg ikke længere kunne. Det var vildt nedbrydende. Det påvirkede mig så meget, at jeg endte med at sige mit job op uden at have et andet, siger hun.
Intet håb
- Helt ærligt, så havde jeg intet håb om at kunne passe et arbejde igen, som før jeg blev syg. Jeg havde svært ved at se positivt på mig selv og mine kompetencer, husker hun.
Heldigvis kom hun i kontakt med en coach. Hun hjalp hende med at få øjnene op for alt det, hun kunne bidrage med – trods de begrænsninger, som senfølgerne gav.
- Samtalerne med coachen var et vendepunkt for mig, og det betød, at jeg fik vendt den onde cirkel, siger Henriette.
I dag er hun ansat på en ny arbejdsplads i samme stilling. Nu med en anden accept af tingenes tilstand, og med mere viden om, hvordan senfølgerne påvirker arbejdet - og med indsigt og tro på egne kompetencer.
Jeg var piv-ærlig
Allerede til jobsamtalen lagde Henriette alle kort på bordet over for den nye arbejdsgiver.
- Jeg sagde til dem: ’Jeg har haft kræft, og måske kan jeg ikke arbejde på fuld tid. Måske får jeg brug for hjælp. Måske er der dage, hvor jeg er for udmattet til at arbejde’. Jeg var piv-ærlig, fortæller Henriette.
- Jeg var klar over, at jeg risikerede ikke at få jobbet. Men hvis jeg fik det, så ville jeg vide, at det var en rummelig og forstående arbejdsplads, siger hun.
Henriette fik jobbet. Først på fuld tid som teamleder, men senfølgerne påvirkede hende stadig så meget, at der var brug for at få opgaver og arbejdstid tilpasset.
- De gjorde alt, hvad de kunne, for at hjælpe mig med mine udfordringer, fortæller hun.
Til sidst bukkede hun dog under for arbejdspresset. Fuld tid var simpelthen for meget. Så hun skiftede til administrativ koordinator på 22 timer om ugen fordelt på tre dage.
- Jeg er så glad for arbejdspladsens måde at håndtere det på. De sagde, at de hellere ville have mig lidt – end slet ikke. De spurgte ind til mine behov, og til hvor meget jeg ville arbejde. De gjorde det så fint, og de har passet på mig hele vejen, siger Henriette.
Vi er ikke dumme
Arbejdslivet er stadig ikke rosenrødt for Henriette. Det kræver overskud. Og det er altafgørende, at Henriette nu kender sig selv så godt, at hun kan udvikle genveje og nye arbejdsgange, der hjælper.
Hun er stadig plaget af koncentrations- og hukommelsesbesvær og bliver hurtigt udmattet.